reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Hejo ja po 1 wizycie dzisiaj 5t2d, pęcherzyk ciążowy 8mm z echem zarodka, martwi mnie jednak fakt że piersi całkowicie przestały boleć nawet przy dotyku nie odczuwam bólu, kazała przyjsc 30.08 na kolejną wizytę wtedy juz będzie widać ❤️, przynajmniej powinno. 🙂

reklama
Hejo ja po 1 wizycie dzisiaj 5t2d, pęcherzyk ciążowy 8mm z echem zarodka, martwi mnie jednak fakt że piersi całkowicie przestały boleć nawet przy dotyku nie odczuwam bólu, kazała przyjsc 30.08 na kolejną wizytę wtedy juz będzie widać ❤️, przynajmniej powinno. 🙂

Ale szybko bylo widac zarodek 🙃

Hejo ja po 1 wizycie dzisiaj 5t2d, pęcherzyk ciążowy 8mm z echem zarodka, martwi mnie jednak fakt że piersi całkowicie przestały boleć nawet przy dotyku nie odczuwam bólu, kazała przyjsc 30.08 na kolejną wizytę wtedy juz będzie widać [emoji3590], przynajmniej powinno. [emoji846]
Nic się nie przejmuj! Będzie dobrze [emoji110][emoji110] cycami się nie sugeruj

Nic się nie przejmuj! Będzie dobrze [emoji110][emoji110] cycami się nie sugeruj

Dokładnie, jedna miewa to druga co innego. Ja wam powiem, że cyce bolały mnie przy pierwszej ciąży ciągle, teraz po zdjeciu biustonosza, ale sa pełne. Także różnica jest.
Zreszta w 1 ciąży mdlalam, bylam oslabiona ale ciąża zdrowa. Wiec nie ma co sie sugerować kto co ma. 😉

Dziewczyny czy to normalne że na samym początku (7 tydzień - ale jeszcze jestem przed pierwszą wizytą u ginekologa) już dość bardzo urosły mi cycki? :p normalnie widać jakby napuchły, są też dość tkliwe

Ja już po konsultacji z położną, wiem wszystko co mam robić 🙂 Beta rośnie poprawnie.
Wyliczyła mi 5t5d czyli trwa 6 tydzień ciąży. Dała pełno skierowań na badania pierwszego trymestru aby mieć je na pierwszą wizytę. Do tego obciążenie glukoza bo mam cukier 97.
Mam wszystko zrobić w przyszłym tygodniu a wizyta 01.09. 🙂
co do USG powiedziała mi, że to zależy od tego czy w gabinecie będzie sprzęt. Jeżeli nie to lekarz da skierowanie na oddzielne badanie. Mówiła że u niej w centrum na Pradze np. W jednym gabinecie jest tylko aparat a nie wie jak w innych 🙂
Też mam za wysoki cukier, w poniedziałek idę na obciążenie. Przyznam trochę, że mnie to martwi😔 bo cukrzyca w 1 trymestrze jest dość niebezpieczna z tego co czytałam
Sprawdzałam swoje wyniki z tamtego roku i poprzedniego i niby cukier miałam w normie
Zobaczymy

reklama
Ja jestem cukrzykiem typ 1. W pierwszej ciąży właśnie miałam wyższy cukier i tak już zostało, okazało się, że to nie cukrzyca ciążowa tylko normalna. Więc ja się kłuje do każdego posiłku, nie miączcie 😛
A jeśli bierze się insulinę to jeść można wszystko. W 1 ciąży nie brałam insuliny bo moja trzustka jeszcze pracowała i dietą sobie regulowalam więc schudłam w ciąży. A teraz biorę insulinę i jem co chcę 🤷😛😇
Tak... ale jeśli dodatkowo nie mogę glutenu, to już nie jest tak, że wszystko można jeść 😉 Nie narzekam , dzielę się tylko, co u mnie 😘

Do góry