reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Taką dostałam informację od położnej. Może zakładają, że skoro ciąża jest potwierdzona betą i wizyta odbywa się bez żadnych dolegliwości po skończonym 7 tygodniu według OM to jak najbardziej już można założyć kartę.
Aaaaaa juz rozumiem ! Katte dostajesz a wizyta w 7 tygodniu, i wszystko juz mi gra i buczy. 😆

Zerknęłam sobie z ciekawości ile kosztowała mnie pierwsza ciąża i było to 1092,66 zł. Jestem ciekawa jak będzie teraz. 😄 Suplementy są tańsze, bo 3 lata temu za Pregnę Plus płaciłam 50 zł, a teraz 33 zł, ale biorę dodatkowo duphaston. No i wtedy przez całe 9 miesięcy kupiłam tylko jedne spodnie ciążowe, a teraz dobrze się nic nie zaczęło, a już zamówiłam sukienkę, bo przecież wyprzedaże się kończyły. 😂 W razie czego mogę ją jeszcze zwrócić do połowy września. 😁

Moje zestawienie sprzed 3 lat, może kogoś ciekawi ten temat:

1. Suplementy dla ciężarnych: 9x50 zł = 450 zł.
2. Spodnie ciążowe = 119 zł
3. Jedno prywatne USG = 200 zł
4. Wyprawka do szpitala - 2 koszule do karmienia (79,98 zł), 5 biustonoszy do karmienia (158,76 zł), przybory higieniczne (84,92 zł) = 323,66 zł.

Dodam jeszcze, że samo rzucenie palenia w ciąży to była oszczędność 9x342 = 3078 zł. 😄

Zerknęłam sobie z ciekawości ile kosztowała mnie pierwsza ciąża i było to 1092,66 zł. Jestem ciekawa jak będzie teraz. 😄 Suplementy są tańsze, bo 3 lata temu za Pregnę Plus płaciłam 50 zł, a teraz 33 zł, ale biorę dodatkowo duphaston. No i wtedy przez całe 9 miesięcy kupiłam tylko jedne spodnie ciążowe, a teraz dobrze się nic nie zaczęło, a już zamówiłam sukienkę, bo przecież wyprzedaże się kończyły. 😂 W razie czego mogę ją jeszcze zwrócić do połowy września. 😁

4. Wyprawka do szpitala - 2 koszule do karmienia (79,98 zł), 5 biustonoszy do karmienia (158,76 zł), przybory higieniczne (84,92 zł) = 323,66 zł.

Dodam jeszcze, że samo rzucenie palenia w ciąży to była oszczędność 9x342 = 3078 zł. 😄

Ja za sam dupek i luteine zostawiam złoto w aptece. 🤣😅 wizyty prywatne, wiec nie robie obliczeń, bo by mi wyszło, uhuhu... pierwsza ciaze na nfz mialam prowadzona, bez zadnych dupkow itp wszystko bylo bezpieczne. A teraz cyrki. Ale zeby luteina tyle kosztowala ? 😑

Chodzisz na NFZ? Ja prywatnie, więc pewnie wyjdzie więcej 😜
Choć pierwsze podstawowe badania zrobiłam w medicover, więc może jeszcze uda się tam robić jakieś inne dodatkowe 😜
Chociaż i tak za prywatną wizytę płacę 20% mniej, ponieważ zapisałam się do ich przychodni POZ😜

Chodzisz na NFZ? Ja prywatnie, więc pewnie wyjdzie więcej 😜
Choć pierwsze podstawowe badania zrobiłam w medicover, więc może jeszcze uda się tam robić jakieś inne dodatkowe 😜
Chociaż i tak za prywatną wizytę płacę 20% mniej, ponieważ zapisałam się do ich przychodni POZ😜
Teraz chodzę do Enel-med'u, wtedy chodziłam do Luxmedu, bo miałam pakiet z pracy. To ogromna oszczędność. Na NFZ nie chciałabym chodzić, więc też wydawałabym majątek na prywatne wizyty.

Teraz chodzę do Enel-med'u, wtedy chodziłam do Luxmedu, bo miałam pakiet z pracy. To ogromna oszczędność. Na NFZ nie chciałabym chodzić, więc też wydawałabym majątek na prywatne wizyty.
Ja mam pakiet Medicover.. Ale tak ciężko zapisać się do tego samego lekarza.. A denerwować się ciągłym brakiem wizyt jest zbyt upierdliwe
Poza tym w moim medicoverze mają 2 ginekologów do których rozważałabym pójście i niestety nie mają zbyt częstych dyżurów
Teraz jestem zapisana na 1 Usg do 10 tyg i to jest traktowane jak wizyta u położnej bez konsultacji z lekarzem, na którą trzeba zapisać się oddzielnie. Nie wiem jakby to wyglądało w dalszej części ciąży
Na 1 wizytę pójdę, ale głownie będę chodzić prywatnie do centrum, które mam prawie że pod blokiem 😜

Ja za sam dupek i luteine zostawiam złoto w aptece. 🤣😅 wizyty prywatne, wiec nie robie obliczeń, bo by mi wyszło, uhuhu... pierwsza ciaze na nfz mialam prowadzona, bez zadnych dupkow itp wszystko bylo bezpieczne. A teraz cyrki. Ale zeby luteina tyle kosztowala ? 😑
Teraz chyba Luteina jako jedyny progesteron jest w ciąży na kod C :)

@KB93 czekamy na info ✊✊✊

reklama
Do góry