reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Dokładnie tak jak opisała to @Anuuula 😁 z tym że ja akurat zapisałam się na teleporadę do położnej na potwierdzenie ciąży głównie ze względu na silne bóle podbrzusza i wątpliwości które się przez nie pojawiły, a to była najszybsza opcja jaką miałam dostępną w aplikacji. No i później już mnie kierowała co dalej. Teraz mam się pojawić około 20 minut przed wizytą u ginekologa żeby założyły mi kartę ciąży i mam juz wtedy mieć ze sobą zrobione badania które wymagane są w I trymestrze 😊

reklama
Ty masz trombofilie? Czy zespół antyfosfolipidowy? 🙈 powiem Ci ze ja przez ta mutacje pai to się chyba zacznę w 100% cieszyć jak urodzę 🙈 ciagle myśle żeby się coś nie wydarzyło … boje się strasznie ze na późniejszym etapie ciąży zrobi się jakiś zakrzep..
Mam podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego...bo z badań nic nie wyszło. Mam syna lat 11. I dwie ciążę straciłam jedną 19 tydzień a drugą 16 tydzień.

Dziewczyny bierzecie może ten kwas foliowy? Myślicie ze jest okej? Kurcze te 4 lata temu jak zaszłam w ciążę wszystko jakieś inne było :D

Załączniki

• Screenshot_20210820_114426.jpg
    Screenshot_20210820_114426.jpg
    260,3 KB · Wyświetleń: 43
Dziewczyny bierzecie może ten kwas foliowy? Myślicie ze jest okej? Kurcze te 4 lata temu jak zaszłam w ciążę wszystko jakieś inne było :D
Hej :) Ja do tej pory brałam metylowany Profolium, ale jak byłam na wizycie u gine, to mi powiedział, że kwas foliowy to na znaczenie przed ciążą, a nie teraz i żebym przestała brać.
Kazał mi brać Prenatal Uno.

Dokładnie tak jak opisała to @Anuuula 😁 z tym że ja akurat zapisałam się na teleporadę do położnej na potwierdzenie ciąży głównie ze względu na silne bóle podbrzusza i wątpliwości które się przez nie pojawiły, a to była najszybsza opcja jaką miałam dostępną w aplikacji. No i później już mnie kierowała co dalej. Teraz mam się pojawić około 20 minut przed wizytą u ginekologa żeby założyły mi kartę ciąży i mam juz wtedy mieć ze sobą zrobione badania które wymagane są w I trymestrze 😊

Szybko karte ciąży zakładają jak przy pierwszej wizycie, dobrze rozumiem?

reklama
Do góry