reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Przepraszam za moze glupie pytania 😜
Czy wy najpierw sie zgłosilyscie do poloznej? I gdzie? w swoim POZ? One wam zlecily jakies pierwsze badania (wydaly skierowanie) zebyscie mialy przed konsultacja z ginekologiem?

My przez medicover załatwiamy to wszystko :)
Najpierw wybrałam potwierdzenie ciąży po pozytywnym teście i pokazala mi się teleporada z położną i ona dala skierowanie na betę i przy okazji kazała mi zrobić podstawowe badania, na które mialam skierowanie wcześniej od innego lekarza. Kazała tez oddzwonić po wynikach i ma mnie dalej pokierować :)
Także to medicover

My przez medicover załatwiamy to wszystko :)
Najpierw wybrałam potwierdzenie ciąży po pozytywnym teście i pokazala mi się teleporada z położną i ona dala skierowanie na betę i przy okazji kazała mi zrobić podstawowe badania, na które mialam skierowanie wcześniej od innego lekarza. Kazała tez oddzwonić po wynikach i ma mnie dalej pokierować :)
Także to medicover
Ja po pozytywnym teście i becie zapisałam się w Luxmedzie do Ginekologa - prowadzenie ciąży. Przed samą wizytą zawołała mnie położna, zbadała, założyła kartę ciąży i potem wizyta u ginekologa. Teraz przed każdą wizytą tak mam już z góry ustawione, że najpierw położna i po tym wizyta :)

Ja po pozytywnym teście i becie zapisałam się w Luxmedzie do Ginekologa - prowadzenie ciąży. Przed samą wizytą zawołała mnie położna, zbadała, założyła kartę ciąży i potem wizyta u ginekologa. Teraz przed każdą wizytą tak mam już z góry ustawione, że najpierw położna i po tym wizyta :)

Ooo! Ciekawe, czy w enel medzie też tak będzie. Mam tam USG 27.08 a wizytę "prowadzenie ciąży" dopiero 14.09 pierwsza wizyta, bo czekałam na termin u fajnej ginekolożki. Pewnie wtedy dostanę skierowanie na badania, więc zapisałam się na zaś do laboratorium na 15.09 🙃

Dokładnie, możliwe, że te wszystkie luxmedy i medicovery mają podobnie. Ja idę od potwierdzania ciąży i tak mnie prowadzi ta aplikacja. Pamiętam, że położna kazała mi po pozytywnym wyniku bety zacząć brać witaminy dla kobiet w ciąży, odstawić kwas foliowy który brałam solo, tak samo omegę i właśnie te witaminy pełne wdrożyć. Powiedziala też że na kolejnej rozmowie chyba założy tą kartę ciąży o której wspominasz, że będzie w stanie lepiej zorientować się o wieku ciąży i właśnie powie co dalej mam robić. 😊

Oddzielnie zarezerwowałam tez te wizyty ginekolog prowadzenie ciąży aby być przygotowana jak mi powie kiedy mogę iść bo terminy przeciez szybko znikają u polecanych lekarzy. A jest ich tam garstka 😳

Dokładnie, możliwe, że te wszystkie luxmedy i medicovery mają podobnie. Ja idę od potwierdzania ciąży i tak mnie prowadzi ta aplikacja. Pamiętam, że położna kazała mi po pozytywnym wyniku bety zacząć brać witaminy dla kobiet w ciąży, odstawić kwas foliowy który brałam solo, tak samo omegę i właśnie te witaminy pełne wdrożyć. Powiedziala też że na kolejnej rozmowie chyba założy tą kartę ciąży o której wspominasz, że będzie w stanie lepiej zorientować się o wieku ciąży i właśnie powie co dalej mam robić. 😊

Oddzielnie zarezerwowałam tez te wizyty ginekolog prowadzenie ciąży aby być przygotowana jak mi powie kiedy mogę iść bo terminy przeciez szybko znikają u polecanych lekarzy. A jest ich tam garstka 😳
Noo ja tez do mojego ginekologa biorę np. kilka terminów, bo nie wiem na kiedy każe mi przyjść, a z terminami jak z bułkami xd rozchodzą się mega szybko 🙈

reklama

Noo ja tez do mojego ginekologa biorę np. kilka terminów, bo nie wiem na kiedy każe mi przyjść, a z terminami jak z bułkami xd rozchodzą się mega szybko
Kumam teraz kum kum;)
Dzięki!
Ja od 1 wrzesnia bede miec pakiet w luxmed i widzialam ze tam jest prowadzenie ciazy wiec moze uda mi sie na to zalapac tez?
Na pewno, ja się sama zapisywałam w aplikacji i bez problemu :)

Do góry