reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Mnie też bolą plecy w odcinku krzyżowym, są dni, że odpuszcza, a są takie, że boli mocno i się tym stresuję 😔
Nie stresuj się. Ja miałam bóle pleców gdzie obudziłam się w nocy jak poparzona. Ginekolog powiedział, że w początkowym okresie to normalne nawet silne bóle bo wszystko się rozciąga i przygotowuje pod maluszka:)

reklama
Cześć Dziewczyny! Nieśmiało się witam.🤗
Owulację miałam 31.07 (plus /minus dzien).
Ostatnia miesięczna 8.07(mam cykle +35 dni). Beta wczoraj prawie 1500. Jutro robię powtórkę. Pierwsze dwie bety ladnie przyrosły. W ten piątek mam lekarza. Powiedzcie mi, na bijące serduszko pewnie będzie za wcześnie?
Witamy kolejną Staraczkę :)
U mnie serduszko było widać w 5+6 :)

@Kropka29 tak, zrobię 🙂 dostałam właśnie skierowanie od położnej, bez problemu wiec lecę w piątek na 7.30 i będziemy sprawdzać ✊

Zapytalam jej też, czy umawiając wizytę przez ginekolog prowadzenie ciąży lekarz zrobi USG czy trzeba mieć oddzielne skierowanie i umawiać się przez badanie USG ale odpisała mi, ze lekarz bez problemu zrobi USG w tej pierwszej opcji 🙂 także tutaj jest inna opinia niż któraś z Was pisała. Zapytam też w sobotę bo mam konsultację wyników badań i mam dostać info co dalej robić.

Dziewczyny, czy któraś Was jest/ była w nałogu papierosowym? Ja cały czas podpalałam iqosa, a jak zobaczyłam 2 kreski to połamałam wszystkie fajki jakie miałam na mieszkaniu! 🙈
Póki co trzymam się Ok, ale z racji takiej, ze w ogóle nie jest mi niedobrze, to moja psychika jest teraz na głodzie 🤷‍♀️
Ja rzuciłam palenie jakoś 2 miesiące przed zajściem w ciążę, czasem podpalałam ale bardzo rzadko, natomiast w cyklu w którym się udało wg nie paliłam 🙃 ale w głowie mi dalej siedzi żeby sobie zapalić oczywiste jest ze tego nie zrobię ale jakas tam myśl z tyłu głowy siedzi... chociaż z dnia na dzień coraz mniej o tym myślę.

Dziewczyny wiecie co, chcialam te usg od tej lekarki co wczoraj bylam, wiec zadzwoniłam czy moge przyjsc po zdjecie z tego usg, ew zrobić telefonem sobie. Odmowila 🤣 bo nie ma na nim co podziwiac tak ujela, wiec powiedzialam, ze chcialam ocenic i miec dokumentację jak mocno zle ten pecherzyk wygląda. Odpowiedziała, ze moge umowic sie na wizyte i mi takie zrobi. 😅 olalam... nie bede sie wkurzac juz myśleć. Nie plamie, nie krwawie, nie mam boli, bez jaj. Jestem dobrej mysli, koniec z tym cyrkiem. 🤣
Ja to zauwazylam, ze jak sobie robie dluzsze spacerki to chwile zakuje mnie cos, bo ogolem na codzień samochod i samochod. Chociaz maz terroryzuje i karze mi lezec 😁😆

reklama
@Kropka29 tak, zrobię 🙂 dostałam właśnie skierowanie od położnej, bez problemu wiec lecę w piątek na 7.30 i będziemy sprawdzać ✊

Zapytalam jej też, czy umawiając wizytę przez ginekolog prowadzenie ciąży lekarz zrobi USG czy trzeba mieć oddzielne skierowanie i umawiać się przez badanie USG ale odpisała mi, ze lekarz bez problemu zrobi USG w tej pierwszej opcji 🙂 także tutaj jest inna opinia niż któraś z Was pisała. Zapytam też w sobotę bo mam konsultację wyników badań i mam dostać info co dalej robić.
Może rzeczywiście zależy to od placówki i skąd jest położna 🤔 No cóż, przekonamy się na własnej skórze niedługo 😁

Do góry