reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Mam to samo, więc rozumiem. Z l4 jeszcze się wstrzymuję, ale bardzo ciężko mi się siedzi ponad 8 godzin dziennie przed laptopem, nic nie trybię, kręci mi się w głowie i stresuje mnie to, że zaraz coś spitolę :/ ogólnie wszystko mnie teraz stresuje :D
Haha, ja mam tak, ze sprawdzam wszystko po 10 razy zanim cokolwiek prześle, boo mam do siebie od kilku dni ograniczone zaufanie 🤣

reklama
Ok niby mam wyniki progesteronu, niby mam normy podane... Ale może któraś z Was się bardziej orientuje, czy nie powinien być większy? 🤔🙃

Załączniki

• IMG_20210818_174004.jpg
    IMG_20210818_174004.jpg
    51,1 KB · Wyświetleń: 83
Powiem Wam że mimo dobrych wiadomości teraz zaczynam się stresować czy to nie za mało 🤔😅 te moje 210 U/l wyglada biednie przy tych tysiącach i przedziałach, które są podane.
A to teoretycznie już 21 dzień po owulacji wg. aplikacji.

Ciągły stres chyba mnie czeka. Ciągle znajdzie się coś nowego do stresowania się 🙄.
Nie stresuj się, będzie dobrze :) Kiedyś zawsze musi być początek żeby później urosło do tysięcy :) planujesz sprawdzać przyrost?
Ok niby mam wyniki progesteronu, niby mam normy podane... Ale może któraś z Was się bardziej orientuje, czy nie powinien być większy? 🤔🙃
Moim zdaniem jest okej, Twój wynik jest mniej więcej w środku normy ciążowej więc raczej jest dobrze :)

Dziewczyny, czy któraś Was jest/ była w nałogu papierosowym? Ja cały czas podpalałam iqosa, a jak zobaczyłam 2 kreski to połamałam wszystkie fajki jakie miałam na mieszkaniu! 🙈
Póki co trzymam się Ok, ale z racji takiej, ze w ogóle nie jest mi niedobrze, to moja psychika jest teraz na głodzie 🤷‍♀️
Niestety ja jestem tym nałogowcem. Ostatniego papierosa wypaliłam przed tym, jak dowiedziałam się o ciąży. To prawda, jest ciężko, bo to okropny nałóg. Ale to chyba największa motywacja, większej już nie ma :) Bądź silna! Mi też nie jest niedobrze i oczywiście, że bym zapaliła. Ale dobro ciąży i dziecka jest dla mnie najważniejsze. Wystarczyło, że przeczytałam, co powoduje palenie papierosów w ciąży u maluszka - cały głód nikotynowy odszedł.

Niestety ja jestem tym nałogowcem. Ostatniego papierosa wypaliłam przed tym, jak dowiedziałam się o ciąży. To prawda, jest ciężko, bo to okropny nałóg. Ale to chyba największa motywacja, większej już nie ma :) Bądź silna! Mi też nie jest niedobrze i oczywiście, że bym zapaliła. Ale dobro ciąży i dziecka jest dla mnie najważniejsze. Wystarczyło, że przeczytałam, co powoduje palenie papierosów w ciąży u maluszka - cały głód nikotynowy odszedł.
Trzymam się dzielnie, choć łatwo nie jest! ;) masz racje, to jest najlepsza motywacja ;)

Myśle ze jest Oki. Ja miałam 11,90 , skonsultowałam to z ginem i przepisał luteinę dopochwowo. Zawsze możesz umówić się na teleporade i omówić wynik z ginekologiem :)

Ja z takich ciążowych dolegliwości to od 3 tyg mam bolące i wrazliwe piersi. Od 2 tyg ból pleców w dolnym odcinku jak przed okresem i pobolewa mnie podbrzusze. Czasami zakłuły jajniki.
Mnie też bolą plecy w odcinku krzyżowym, są dni, że odpuszcza, a są takie, że boli mocno i się tym stresuję 😔

reklama
Do góry