reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Tez uwazam ze zle myśli przyciagaja zle wydarzenia , po pierwszej pozno straconej ciazy w drugiej nawet nie chcialam myslec ze moze cos zle pojść i nir wiem ile z tego a ile leki pomogły , ale mam zdrowego synka ;) wiec pogadajcie otwarcie ancyssko :)

Wyniki bety przyszly, ciąża jak nic , teraz najwazniejsze wlaczyc leki i niech sie dzieje 🙈
Gratulacje !! :)

reklama
Szkoda ze mi się nie uda isc na usg przed wakacjami bo wyjazd juz w sobote, ale wrazie co dostalam dzis po teleporadzie luteine no i czekam na ta bete to może będę spokojniejsza bo szok zaczyna ustępować trochę strachowi o ciaze bo nie wspomniałam ale to moja 3 , a syna mam jednego wiec zaczyna się wkradać strach🙈
Niestety znam ten strach. Trzymam kciuki za nas wszystkie🤗

Dziewczyny, czy sprawdzałyście betę więcej niż 2 razy? Jeśli tak - jakie miałyście przyrosty?
Ja badałam już 3 razy i zaczynam trochę panikować, że przyrost zwolnił:

10 dpo - 13
12 dpo - 33 (przyrost 200%)
16dpo - 168 ( średni przyrost w porównaniu do 12 dpo to 112%).

Teoretycznie nie powinno się porównywać bety w odstępie 4 dni, ale niby kalkulator wyliczył jakąś średnią. Jutro mam kolejną betę (18 dpo) bo chciałam mieć jak najbardziej aktualną przed wizytą u gina, ale ten spadek tempa z 200% do 112% mnie trochę niepokoi [emoji53]
Dziewczyny, odebrałam wyniki bety - 461 i przyrost 176% [emoji2]
Niepotrzebnie porównywałam bety z odległych terminów, teraz jestem już spokojniejsza i czekam na usg [emoji2]

Hej Kochane :)
Widzę, że już trochę Was jest tutaj, super :).
Wielce szczęśliwa dołączam do Was. Według aplikacji termin przypada mi na 1 kwietnia. Obecnie to 4tc+6. We wtorek robiłam betę i wynik 517, dzis powtórzyłam i jest 955 ❤. Wynik miałam dopiero po godz. 21, więc dziś cały dzień się stresowałam 🙈. Teraz od razu mi lżej.
To moja druga ciąża, pierwszą straciłam w kwietniu tego roku - był to 5tc+6... miałam robiony zabieg łyżeczkowania.
Bardzo to przeżyłam, dlatego cieszę się, że tak szybko się udało znowu 😊.
Na jutro mam zaplanowaną wizytę u ginekologa - wiem, że to jeszcze wcześnie, ale przez to co mnie spotkało wolę już iść, będę się czuła spokojniejsza :).

Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki!

Hej Kochane :)
Widzę, że już trochę Was jest tutaj, super :).
Wielce szczęśliwa dołączam do Was. Według aplikacji termin przypada mi na 1 kwietnia. Obecnie to 4tc+6. We wtorek robiłam betę i wynik 517, dzis powtórzyłam i jest 955 ❤. Wynik miałam dopiero po godz. 21, więc dziś cały dzień się stresowałam 🙈. Teraz od razu mi lżej.
To moja druga ciąża, pierwszą straciłam w kwietniu tego roku - był to 5tc+6... miałam robiony zabieg łyżeczkowania.
Bardzo to przeżyłam, dlatego cieszę się, że tak szybko się udało znowu 😊.
Na jutro mam zaplanowaną wizytę u ginekologa - wiem, że to jeszcze wcześnie, ale przez to co mnie spotkało wolę już iść, będę się czuła spokojniejsza :).

Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki!
Gratulacje 😉😉 u mnie aplikacja pokazuje na 2 kwietnia. Wizyta u lekarza chyba za wcześnie? Wszyscy mi mówili że najlepiej iść w 7 tygodniu wtedy jest najlepiej bo wcześniej nic nie widać.

reklama
Gratulacje 😉😉 u mnie aplikacja pokazuje na 2 kwietnia. Wizyta u lekarza chyba za wcześnie? Wszyscy mi mówili że najlepiej iść w 7 tygodniu wtedy jest najlepiej bo wcześniej nic nie widać.
Dziękuję 😊 i również gratuluję! Wiem, że to wcześnie i szczerze mówiąc nie liczę na to, że będę miała dzisiaj robione USG, tylko bardziej zależy mi na rozmowie z lekarzem, żeby wiedział jak to ze mną było :). Pewnie dostanę dopiero skierowanie na USG i badania krwi (bo to Luxmed :)).

Do góry