reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Czesc Leah! 5T6D to jeszcze wczesnie, ale czy wytrzymasz do 17? Ja sie wlasnie zapisalam na pierwsza wizyte 12/08 i to bedzie moj 6T3D.
Chyba wytrzymam bo w sumie pierwsza wizytę miałam wczoraj i wszystko było ok :) może faktycznie nie ma sensu iść 5/08

reklama
Dzień dobry😊
Jak wasze samopoczucie?
@KB93 Czekam na wieści z wizyty🤗
Hej ❤ po wizycie ok, położna założyła mi kartę ciąży, lekarz mnie zbadał :). Dostałam oczywiście skierowania na milion badań 🙈, w tym na USG. No i receptę - mam brać Duphaston (z uwagi na poronienienie w kwietniu) i przepisał mi też Acard. Recepta już wykupiona - także teraz oby do przodu 😊😊 Następna wizyta za 3 tygodnie (20 sierpnia) ❤.

Hej ❤ po wizycie ok, położna założyła mi kartę ciąży, lekarz mnie zbadał :). Dostałam oczywiście skierowania na milion badań 🙈, w tym na USG. No i receptę - mam brać Duphaston (z uwagi na poronienienie w kwietniu) i przepisał mi też Acard. Recepta już wykupiona - także teraz oby do przodu 😊😊 Następna wizyta za 3 tygodnie (20 sierpnia) ❤.
super, ze juz karta zalozona ❤ jak masz brac duphaston? Ja mam luteine i nie pamiętam jak bralam kiedys, a na tele konsultacji oczywiscie nie zapytalam 🙈 acard tez biore , tzn zamiennik bo mi po acardzie siniaczki na udaxh wychodzily, a po zamiennikach nie 🤷‍♀️😂 mi jeszcze dojda po wizycie zastrzyki z heparyny 🤷‍♀️

super, ze juz karta zalozona ❤ jak masz brac duphaston? Ja mam luteine i nie pamiętam jak bralam kiedys, a na tele konsultacji oczywiscie nie zapytalam 🙈 acard tez biore , tzn zamiennik bo mi po acardzie siniaczki na udaxh wychodzily, a po zamiennikach nie 🤷‍♀️😂 mi jeszcze dojda po wizycie zastrzyki z heparyny 🤷‍♀️
Duphaston mam brać 2 razy dziennie 😊 dostałam od razu receptę na 3 opakowania. Musimy się jakoś trzymać 😄

Dziewczyny, robiłyście badanie progesteronu, że dostajecie duphaston?
Ja póki co czekam na wizytę w czwartek, ale badałam sobie sama progesteron i nie wydaje mi się on specjalnie niski.
Zastanawiałam się po prostu, czy nie potrzebuję go i tak brać, skoro każda z Was dostaje...

Ja póki co czekam na wizytę w czwartek, ale badałam sobie sama progesteron i nie wydaje mi się on specjalnie niski.
Zastanawiałam się po prostu, czy nie potrzebuję go i tak brać, skoro każda z Was dostaje...
Ja nie robiłam. Mi ginekolog przepisał z uwagi na poprzednie poronienie.

Zastanawiałam się po prostu, czy nie potrzebuję go i tak brać, skoro każda z Was ddosta

Ja robiłam wstępne badania zanim się zaczęliśmy starać i progesteron chyba był w porządku bo nic lekarz nie mówił na ten temat. A duphaston dostałam po ciąży biochemicznej i na wyrównanie miesiączki. Lekarz mówił żeby brac jak test okaże się pozytywny jak nie to odstawiać i czekać na miesiączkę.

A jakie masz mutacje?

reklama
Duphaston mam brać 2 razy dziennie 😊 dostałam od razu receptę na 3 opakowania. Musimy się jakoś trzymać 😄
Mi dziś lekarz z uwagi na poronienie poprzednie przepisał dupka3x1 od razu 6opakowac.
Nie poddajemy sie(choć kolana czasem drżą ze strachu, sprawdzam majtki czy oby kropelka się nie pojawiła) już mam w głowie mały lek i strach

Do góry