reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Robią,robią normalnie. Mialam usg i dostałam wydruk :) ale jest kilka usg ktore trzeba zaliczyć że tak powiem :p poniżej 10 tyg potem jest 11-14 tydzień itd i na to są oddzielnie skierowania. Ja już po komplecie badań i po cytologii dam znać we wtorek jak było no ale ciężkie to jest w logistyce bo rano mam usg na Wilanowie a za kilka godzin konsultacje z ginekolog w Centrum. Ja chyba i tak zostanę przy Medi bo gruba kasę za to płace i trochę mi szkoda dokładać za jeszcze dodatkowa opiekę
Aaaa okej 😊 już myślałam że w ogóle od razu na wizycie nie robią. Z tego co mi się wydaje to np do tego usg 11-14 tc lekarz powinien mieć jakieś dodatkowe kwalifikacje więc może dlatego kierują do szpitala :) Skoro jesteś zadowolona z wizyty to chcesz zdradzić u jakiego lekarza byłaś? ;)

Aaaa okej 😊 już myślałam że w ogóle od razu na wizycie nie robią. Z tego co mi się wydaje to np do tego usg 11-14 tc lekarz powinien mieć jakieś dodatkowe kwalifikacje więc może dlatego kierują do szpitala :) Skoro jesteś zadowolona z wizyty to chcesz zdradzić u jakiego lekarza byłaś? ;)
Byłam dopiero pierwszy raz u tej doktor i tez tak jak wy szperałam w opiniach :p jak po wtorkowej wizycie będzie ok to dam wam znać co to za lekarz :)

Byłam dopiero pierwszy raz u tej doktor i tez tak jak wy szperałam w opiniach :p jak po wtorkowej wizycie będzie ok to dam wam znać co to za lekarz :)
Ok :) a powiedz mi jeszcze czy na kolejną wizytę musiałaś zapisać się sama czy np położna Cię zapisywała? W sensie chodzi mi o to czy łatwo było się zapisać na kolejną? Bo widzę że w apce też ciężko z dostępnością wizyt.

Ok :) a powiedz mi jeszcze czy na kolejną wizytę musiałaś zapisać się sama czy np położna Cię zapisywała? W sensie chodzi mi o to czy łatwo było się zapisać na kolejną? Bo widzę że w apce też ciężko z dostępnością wizyt.
Zapisywałem się sama bo nie chciało mi się czekać w kolejce, ale termin był - nie wiem czy jak zapisujesz się przez to menu prowadzenie ciąży to czy jakoś nie blokuje tych wizyt bo do tej lekarki ciężko było się wpisać a jak raz u niej byłam to jakbym mam więcej terminów do nie, a a wiem że oni tak dzieła np ze względu na rodzaj pakietu🤔 we wtorek mam się zgłosić do położnej żeby założyła kartę ciąży to dopytam co i jak

Zapisywałem się sama bo nie chciało mi się czekać w kolejce, ale termin był - nie wiem czy jak zapisujesz się przez to menu prowadzenie ciąży to czy jakoś nie blokuje tych wizyt bo do tej lekarki ciężko było się wpisać a jak raz u niej byłam to jakbym mam więcej terminów do nie, a a wiem że oni tak dzieła np ze względu na rodzaj pakietu🤔 we wtorek mam się zgłosić do położnej żeby założyła kartę ciąży to dopytam co i jak
Ciekawe jak to rzeczywiście wyglada 🤔 dziękuje bardzo, trochę mi rozjaśniłaś to wszystko bo nie mogłam się nigdzie doczytać jak to u nich wyglada 😊

Nie wiem, jak to wygląda w Waszym pakiecie medycznym, ale ja od swojego lekarza dostałam kontakt właśnie do innej kliniki, która specjalizuje się w prenatalnych. Oczywiście zapisać się musiałam prywatnie, ale koszt to 400 zł (tych badań 11-13 tydzień).

Leah to znaczy, że musialaś miec inne usg w szpitalu medicover i mimo pakietu musiałaś zapłacić 270zl??
Trochę tego nie rozumiem... skoro mamy pakiet z pracy i mamy tam prowadzenie ciąży za darmo i wszystkie te badania itd to czemu nagle musisz płacić za USG ?? 😞

Ja mam pakiet pojedynczy zdrowie extra od 01.09 bo sobie podniosłam ze zdrowie plus.

reklama
Hej dziewczyny, ja z szybkim pytankiem ☺️
Czy was też męczy biegunka? Przepraszam, że taki temat, ale po prostu od kilku dni kręci mnie w brzuchu i zastanawiam się, czy to ze stresu, czy jeden z normalnych objawów 🌺

Do góry