reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Haha ok jesteśmy wstępnie ugadane, kwiecień '22 😀😀
Dokladnie tak samo czuje, ze szkoda tego pakietu. Zwlaszcza, że od września mam wyższy pakiet ponieważ obawiam się o tarczycę bo ostatnie badania z listopada 2020 wyszły mi TSH 3.1 a ft4 0.89 i czytając inne forum dowiedziałam się, że takie wartości przy staraniach i ciąży nie są najlepsze.. no ale się udało tylko teraz trochę strach co dalej z tym TSH i żeby nic się nie stało złego.. dlatego w środę robię od razu morfologię i tsh zeby jak coś to działać. Położna mówiła zeby się nie martwić i to można jeszcze wyprowadzić lekami jak coś będzie nie tak.
To może dlatego bardziej widać Twoje kreski bo te 3 dni robią różnicę 😊 w takim razie poczekam na swoje i moze zatestuje we wtorek lub środę jeszcze przed betą 🙂
Czlowiek się teraz nie może powstrzymać aby tych testów nie robić co ranek 🤣 zwlaszcza jak tak mało objawów to ten test tak utwierdza, że ta ciąża nadal jest i że coś tam się dzieje 🥰

Wspaniale że Wam się udało, gratuluję 💕 musiało być to trudne tyle czekać ale daliście radę! U nas udało się w zasadzie no.. natychmiast... aż nie wierzyłam że jednak bo w 11dpo test był biały ze hej. Dopiero jak okres się spóźniał 2 dni to zrobiłam ten test i szok.
Ja w czerwcu skończyłam 28 😊

reklama
@Kropka29 @Anuuula ja tez prowadzę ciąże w Medicover w Warszawie. Byłam już na wizycie potwierdzającej ciąże i we wtorek mam pierwsze usg ciążowe w szpitalu mimo że moja ginekolog ma usg w gabinecie, trochę to dziwne 🤔 nie wiem jakie macie pakiety ale mój to Complex+ i w appce pokazuje mi że usg poniżej 10 tygodnia jest bezpłatne natomiast na infolinii powiedzieli mi że w szpitalu ono zawsze jest płatne i kosztuje 270 zł :/ trochę lipa bo nie rozumiem po co w takim razie kierują do szpitala - słyszałyście o czymś takim ?

@Kropka29 @Anuuula ja tez prowadzę ciąże w Medicover w Warszawie. Byłam już na wizycie potwierdzającej ciąże i we wtorek mam pierwsze usg ciążowe w szpitalu mimo że moja ginekolog ma usg w gabinecie, trochę to dziwne 🤔 nie wiem jakie macie pakiety ale mój to Complex+ i w appce pokazuje mi że usg poniżej 10 tygodnia jest bezpłatne natomiast na infolinii powiedzieli mi że w szpitalu ono zawsze jest płatne i kosztuje 270 zł :/ trochę lipa bo nie rozumiem po co w takim razie kierują do szpitala - słyszałyście o czymś takim ?
Ja mam pakiet Biała Partnerska Firmowa czy coś takiego. Też w apki usg jest bezpłatne, ale jeszcze nie byłam na wizycie więc nie wiem jak to wyjdzie 😏 Czyli podczas wizyty nie robią od razu usg? 🙄W środę mam teleporadę z położną to dopytam…

Ja mam pakiet Biała Partnerska Firmowa czy coś takiego. Też w apki usg jest bezpłatne, ale jeszcze nie byłam na wizycie więc nie wiem jak to wyjdzie 😏 Czyli podczas wizyty nie robią od razu usg? 🙄W środę mam teleporadę z położną to dopytam…
Robią,robią normalnie. Mialam usg i dostałam wydruk :) ale jest kilka usg ktore trzeba zaliczyć że tak powiem :p poniżej 10 tyg potem jest 11-14 tydzień itd i na to są oddzielnie skierowania. Ja już po komplecie badań i po cytologii dam znać we wtorek jak było no ale ciężkie to jest w logistyce bo rano mam usg na Wilanowie a za kilka godzin konsultacje z ginekolog w Centrum. Ja chyba i tak zostanę przy Medi bo gruba kasę za to płace i trochę mi szkoda dokładać za jeszcze dodatkowa opiekę

@Magdalena TA jak tam, bylas na izbie?
wszystko jest w porządku, ciaza rozwija sie prawidłowo, przesadziłam z prysznicem wczoraj albo nalezy zmniejszyć dawkę acardu jesli jeszcze sie powtórzy sytuacja.

Dzidzia urosła 5mm i machała rączka 🥰

Jak dobrze ze was mam bo ja bym pewnie czekala do jutra az otworzą moja klinikę, zamiast od razu jechac na izbę przyjęć

wszystko jest w porządku, ciaza rozwija sie prawidłowo, przesadziłam z prysznicem wczoraj albo nalezy zmniejszyć dawkę acardu jesli jeszcze sie powtórzy sytuacja.

Jak dobrze ze was mam bo ja bym pewnie czekala do jutra az otworzą moja klinikę, zamiast od razu jechac na izbę przyjęć
Wspaniałe wieści 😊🥰

Wiem ze sieje panikę ale po poprzednich przeżyciach z „lekarzem” ktory nie odróżnił ciazy od krwiaka i powiedzial ze jeszcze zarodka nie widac i mam przyjsc za tydzien po kilku dniach jak plamilam to powiedzial ze nie wie co siw dzieje ale mam poczekać tydzien i przyjść. Wtedy pojechalam do kliniki i od razu mi powiedzieli co jest grane. Dlatego teraz kazde plamienie zle mi sie kojarzy

I dobrze, ze pojechałaś przynajmniej wiesz, ze jest oki. A co za goracy prysznic bralas?

reklama
Wiem ze sieje panikę ale po poprzednich przeżyciach z „lekarzem” ktory nie odróżnił ciazy od krwiaka i powiedzial ze jeszcze zarodka nie widac i mam przyjsc za tydzien po kilku dniach jak plamilam to powiedzial ze nie wie co siw dzieje ale mam poczekać tydzien i przyjść. Wtedy pojechalam do kliniki i od razu mi powiedzieli co jest grane. Dlatego teraz kazde plamienie zle mi sie kojarzy

Wiem co czujesz, jakbym zaczela plamic teraz odrazu bym jechala na izbe, bo panika i juz najgorsze w oczach by bylo, niestety.

Do góry