reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Cześć Dziewczyny [emoji4] jestem tutaj nowa i znalazłam Wasz wątek do którego się przyłączę [emoji4]
W piątek 13tego zrobiłam test i zobaczyłam na nim [emoji977]. Było to zaskoczenie ponieważ 11dpo robiłam test i był negatywny, totalna biel. Obecnie okres mi się spóźnia już ok. 4 dni a jest to 35dc.
Dziś rano zrobiłam kolejny test i kreska jest bardziej widoczna, chociaż nadal jaśniejsza, niż testowa [emoji846]
Rozmawiałam już z położną z medicover i w środę w tym tygodniu mam zrobić betę i podstawowe badania krwi.
Ogólnie boję się, czy wszystko jest ok, czy nic się nie stanie. Boję się nastawiać na 100%. Mix uczuć.
Z objawów mam jedynie momentami ból podbrzusza podobnie jak podczas okresu, lekko wrażliwe sutki, gazy i często latam sikać. Nic innego.
To nasze pierwsze dziecko [emoji177]
Gratulacje! Trzeba być dobrych myśli choć wiem po sobie że ciężko [emoji3526]

reklama
Dziewczyny wczoraj wieczorem zaczęły się u mnie mdłości a czeka mnie dzisiaj około 14h podróży samochodem do Polski :( łudziłam się że jeśli nie miałam ich od razu to ich nie będzie
Mnie czeka 30h podroz autem i promem za dwa tygodnie, nie wiem jak to przezyje 🤦‍♀️

Cześć Dziewczyny 😊 jestem tutaj nowa i znalazłam Wasz wątek do którego się przyłączę 😊
W piątek 13tego zrobiłam test i zobaczyłam na nim ⏸. Było to zaskoczenie ponieważ 11dpo robiłam test i był negatywny, totalna biel. Obecnie okres mi się spóźnia już ok. 4 dni a jest to 35dc.
Dziś rano zrobiłam kolejny test i kreska jest bardziej widoczna, chociaż nadal jaśniejsza, niż testowa 🙂
Rozmawiałam już z położną z medicover i w środę w tym tygodniu mam zrobić betę i podstawowe badania krwi.
Ogólnie boję się, czy wszystko jest ok, czy nic się nie stanie. Boję się nastawiać na 100%. Mix uczuć.
Z objawów mam jedynie momentami ból podbrzusza podobnie jak podczas okresu, lekko wrażliwe sutki, gazy i często latam sikać. Nic innego.
To nasze pierwsze dziecko 💕
Gratulacje. Jak dziewczyny napisaly, trzeba sie nastawic, ze wszystko bedzie dobrze. Jak narazie nic niepokojacego sie nie dzieje. Do okolo 5-6 tygodnia nie mialam zadnych objawow, a teraz mdlosci, bolace piersi i problemy z pecherzem.

A propo pecherza, czy ktoras z was zmagala sie z pecherzem nadreaktywnym?

Cześć Dziewczyny 😊 jestem tutaj nowa i znalazłam Wasz wątek do którego się przyłączę 😊
W piątek 13tego zrobiłam test i zobaczyłam na nim ⏸. Było to zaskoczenie ponieważ 11dpo robiłam test i był negatywny, totalna biel. Obecnie okres mi się spóźnia już ok. 4 dni a jest to 35dc.
Dziś rano zrobiłam kolejny test i kreska jest bardziej widoczna, chociaż nadal jaśniejsza, niż testowa 🙂
To nasze pierwsze dziecko 💕
Hej ;) Gratuluję 😊 Też korzystam z Medicovera, masz już może wybranego jakiegoś lekarza prowadzącego? W jakim mieście korzystasz z placówek? 🙂

Mnie dziś cały dzień kuje prawy jajnik 😥

W pewnym momencie się zastanawiałam czy to może być efekt cp, ale odganiam te chore myśli. Najgorzej, że do pierwszej wizyty mam tak diabelsko daleko, że jutro sprawdzę przyrost bety i spróbuję się umówić u innego. Może będą bliższe terminy. 😱

Dziękuję Wam za dobre słowa i za Was też trzymam mocno kciuki ❤.

Emka7 dobrze że mówisz bo mi apka pokazuje niby 5 tydzien tj 4t4d a ja ani mdłości ani senności.. nic! Ale wydaje mi się, że może się mylić, bo testy wychodzą z jasną kreską więc może być trochę wczesniej.. 🙂 ostatni okres mialam 12.07 i wg tego termin wypada 20.04.2022 💕

Kropka29 ja jestem z Warszawy i co czytam te opinie to kazdy gin ma słabe..🙄 sama nie wiem kogo wybrać. Jeden do którego chodziłam i mi pasował już nie pracuje a 2gi ma same teleporady więc muszę się go zapytać jak prowadzi ciążę bo chyba się nie da tylko przez teleporady 🤣 znalazłam jeszcze jednego, który ma duuużo dobrych opinii i zapisałam się do niego aby mieć termin i zobaczę czy jest spoko. A Ty? Ogólnie mam 2 na oku ale dopiero badam temat..

A to moje kreseczki z dziś ⏸❤🍀

Załączniki

• 76f8f32c-1a5b-4e39-8e19-d2c2f2826ce8.jpg
    76f8f32c-1a5b-4e39-8e19-d2c2f2826ce8.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 65
Dziękuję Wam za dobre słowa i za Was też trzymam mocno kciuki ❤.

Emka7 dobrze że mówisz bo mi apka pokazuje niby 5 tydzien tj 4t4d a ja ani mdłości ani senności.. nic! Ale wydaje mi się, że może się mylić, bo testy wychodzą z jasną kreską więc może być trochę wczesniej.. 🙂 ostatni okres mialam 12.07 i wg tego termin wypada 20.04.2022 💕

Kropka29 ja jestem z Warszawy i co czytam te opinie to kazdy gin ma słabe..🙄 sama nie wiem kogo wybrać. Jeden do którego chodziłam i mi pasował już nie pracuje a 2gi ma same teleporady więc muszę się go zapytać jak prowadzi ciążę bo chyba się nie da tylko przez teleporady 🤣 znalazłam jeszcze jednego, który ma duuużo dobrych opinii i zapisałam się do niego aby mieć termin i zobaczę czy jest spoko. A Ty? Ogólnie mam 2 na oku ale dopiero badam temat..

A to moje kreseczki z dziś ⏸❤🍀
O to jesteśmy na bardzo podobnym etapie bo ja ostatnia @ 13.07 😊 Też Warszawa i jestem załamana jak zaczęłam szukać i czytać opinie 🤦‍♀️ Chciałam umówić się na wizytę koło 7 tygodnia i wszystkie wizyty jakie są dostępne to lekarze mają takie opinie że porażka… Zapisałam się niby do jednej babeczki na 04.09 ale jakoś bez entuzjazmu. A do lekarza do którego chodziłam najbliższy termin to 27.09 i do niego zawsze jest trudno się zapisać więc nie wiem czy jest sens później kombinować i wkurzać się że wiecznie mi termin nie pasuje. I chyba skończy się po prostu prowadzeniem ciąży prywatnie gdzieś indziej 😏

A ja wczoraj od wieczora walczę z zatokami i napięciowym bólem głowy...nie wzięłam żadnej tabletki narazie walczę bez...jak mąż zrobil mi masaż szyi to było lepiej...do nosa steryd wczoraj wzięłam I dziś rano...lekarz pozwolił...kurcze w pierwszej ciąży to nawet nie kichnęłam w ateraz w drugiej trzecie i teraz w tej coś mnie dopada...

A ja wczoraj od wieczora walczę z zatokami i napięciowym bólem głowy...nie wzięłam żadnej tabletki narazie walczę bez...jak mąż zrobil mi masaż szyi to było lepiej...do nosa steryd wczoraj wzięłam I dziś rano...lekarz pozwolił...kurcze w pierwszej ciąży to nawet nie kichnęłam w ateraz w drugiej trzecie i teraz w tej coś mnie dopada...
Ja w piątek obudziłam się przeziębiona, cały czas lecę na herbatce z goździkami, imbirem i cytrynką. Już jest lepiej, gardło prawie w ogóle już nie boli, pozostał tylko zatkany nos. Może spróbuj z okładami z soli gruboziarnistej? Zawsze mi pomagają przy zatkanych zatokach i raczej można je bez problemu używać w ciąży. Sól podgrzewasz na patelni aż zrobi się gorąca, przerzucasz do bawełnianego woreczka/skarpetki i leżąc kładziesz na czoło. Trzymasz około 15-20 minut aż sól wystygnie. Najlepiej po okładzie nie wychodzić na dwór i unikać przeciągów :)

reklama
Do góry