reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Nasza pierwsza noc w domku 🙂 mała je co ok 2godz ale śpi na mnie, w łóżeczku jest nie spokojna, mleka mam full, Marta nie wyjada z całego cyca, już mam sutki poranione , każde karmienie to ból , robią też się guzki obym nie miała jakiegoś stanu zapalnego przez to, ale mam nadzieję, że z czasem się to unormuje. Tylko ciężko jej się odbija i póżniej często ulewa , że czasem i nosem wylatuje ( ale może to jeszcze te wody płodowe 🤔🤔 bo to taki sluzowato żółte) ,mam nadzieję że mleko się jakoś unormuje w końcu. Ale i tak jest kochana. A pies nie odstępuje jej na krok. Czuwał całą noc .

reklama
Ale wam fajnie ze wy juz w domu.
Daj sobie czas musicie sie nauczyc siebie nawzajem. Mleko napewno sie unormuje ale to potrwa z 2 tyg.

Poki co ciesz sie malutka dzieci tak szybko rosna [emoji24]
Pamietam jak moja gwiazda byla malutka a teraz 5 letnia pannica i kiedy to zlecialo.

Teraz czekam z niecierpliwoscia az mala zechce wyjsc ale koncowka ciazy stradznie sie dluzy..
Nasza pierwsza noc w domku [emoji846] mała je co ok 2godz ale śpi na mnie, w łóżeczku jest nie spokojna, mleka mam full, Marta nie wyjada z całego cyca, już mam sutki poranione , każde karmienie to ból , robią też się guzki obym nie miała jakiegoś stanu zapalnego przez to, ale mam nadzieję, że z czasem się to unormuje. Tylko ciężko jej się odbija i póżniej często ulewa , że czasem i nosem wylatuje ( ale może to jeszcze te wody płodowe [emoji848][emoji848] bo to taki sluzowato żółte) ,mam nadzieję że mleko się jakoś unormuje w końcu. Ale i tak jest kochana. A pies nie odstępuje jej na krok. Czuwał całą noc .

Moze na dniach sie cos u Ciebie ruszy.
Ja dzis myje okna sprzatam i mam nadzieje ze do konca przyszlego tyg urodze przynajmniej ja mam taki plan ale czy mala tez to sie okaze [emoji28]
Hmm wydaje mi się, że to jeden z tych objawow przepowiadających. Mnie kłuje w pochwie i brzuchu juz od kilkunastu dni, dziś doszło kłucie w kręgosłupie i to dość mocne. [emoji849][emoji19] A jeszcze teraz ta wstrętna zgaga spać nie daje. Także my to się dziewczyny wycierpimy [emoji19][emoji28] Moja mała mam wrażenie że już czwarty dzień jest dość ospała, mimo że rusza się ciągle jak leżę na lewym boku po posiłku ale jakoś tak dość słabo [emoji848]

Fajnie że już w domku jesteście.. zazdroszczę:) ciężka sprawa z tym karmieniem.. A smarujesz jakąś maścią?

U mnie nic nie rusza.. przedwczoraj i wczoraj byłam na długim ponad 5 km spacerze (przynajmniej tak mi się wydaje że długim :p).. A tu nawet brzuch jeszcze nie opadł.. Tylko jest wysoko :(

Fajnie że już w domku jesteście.. zazdroszczę:) ciężka sprawa z tym karmieniem.. A smarujesz jakąś maścią?

U mnie nic nie rusza.. przedwczoraj i wczoraj byłam na długim ponad 5 km spacerze (przynajmniej tak mi się wydaje że długim :p).. A tu nawet brzuch jeszcze nie opadł.. Tylko jest wysoko :(
U mnie brzuch nisko od około miesiąca, więc ja już wątpię 🤷‍♂️ Jedyne co mogloby minąć to mdlosci, od okolo dwóch dni jest mi mega niedobrze, ale nie wymiotuję 🤢 i dzisiaj odczuwam takie pragnienie jak nigdy 🤔

Hej,
U nas kończy się 2 dzień w domu.
Faktycznie, karmienie w pierwszych dobach jest problematyczne. Oczywiście niektórym łatwiej, a inne mają problem. U mnie dopiero dziś tak naprawdę jakiś rytm udało się uzyskać. Młody najada się z piersi na godzinkę, dziś rekord 2 godzinki. Udało mi się przespać te 2 h, bo tak to regularnie co godzine wstawałam karmić.
Burza hormonów i brak wystarczającej ilości mleka, bolące sutki, walka z laktatorem to naprawdę u mnie też się odbiło samopoczuciem psychicznym.
Ale idzie ku dobremu.
pozdrawiam was serdecznie!

Hej,
U nas kończy się 2 dzień w domu.
Faktycznie, karmienie w pierwszych dobach jest problematyczne. Oczywiście niektórym łatwiej, a inne mają problem. U mnie dopiero dziś tak naprawdę jakiś rytm udało się uzyskać. Młody najada się z piersi na godzinkę, dziś rekord 2 godzinki. Udało mi się przespać te 2 h, bo tak to regularnie co godzine wstawałam karmić.
Burza hormonów i brak wystarczającej ilości mleka, bolące sutki, walka z laktatorem to naprawdę u mnie też się odbiło samopoczuciem psychicznym.
Ale idzie ku dobremu.
pozdrawiam was serdecznie!
Oby się szybko unormowało! Powodzenia! 🤞

reklama
Naprawde masz brzuch nisko. Ja to wg brzucha nie mam [emoji85] chodze i zapinam dalej swoje spodnie xs [emoji55] mala cos kiepsko rosnie waga teraz zamiast rosnac to maleje w czwartek kontrola jakos bylabym spokojniejsza jak mala bedzie juz po drugiej stronie [emoji849]
Mniej więcej tak to wygląda, jak siedzę to brzuch mi sie spiera na kolanach [emoji1787]

Do góry