reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

@PaulinxBB rozumiem jak najbardziej.. Z tego co słyszałam to i tak nie jest tak, że dostanie się znieczulenie na cały poród... tylko musi być już dość zaaansowana I faza porodu przynajmniej na 5cm. W moim szpitalu wiem, że po podaniu znieczulenia dają oksytocynę właśnie, żeby akcja skurczowa nie zanikała,

reklama
Byłam wczoraj na USG i dostałam się też na wizytę do gina żeby już w poniedziałek nie jechać.
  • Młody 3300
  • ja +11kg
  • czop porodowy odszedł cały
  • szyjka miękka i rozpulchniona na 1 palec.
  • młody bardzo nisko, ustawiony już do porodu
Ja czuje zakwasy w kościach dupnych, w kości łonowej, a nawet kość ogonowa mnie boli 🤦‍♀️
Mam wszystkie badania już do porodu, wszystko przygotowane także nic tylko rodzić 😁
Gin mów że nawet jak czop odejdzie to można współżyć, bo dzidziusia chronią wody płodowe. Ostatnio o tym pisałyśmy dlatego wspominam.

Ja zastanawiam się nad znieczuleniem, pierwszy poród bez znieczulenia, ale było ciężko.

Byłam wczoraj na USG i dostałam się też na wizytę do gina żeby już w poniedziałek nie jechać.
  • Młody 3300
  • ja +11kg
  • czop porodowy odszedł cały
  • szyjka miękka i rozpulchniona na 1 palec.
  • młody bardzo nisko, ustawiony już do porodu
Ja czuje zakwasy w kościach dupnych, w kości łonowej, a nawet kość ogonowa mnie boli 🤦‍♀️
Mam wszystkie badania już do porodu, wszystko przygotowane także nic tylko rodzić 😁
Gin mów że nawet jak czop odejdzie to można współżyć, bo dzidziusia chronią wody płodowe. Ostatnio o tym pisałyśmy dlatego wspominam.

Ja zastanawiam się nad znieczuleniem, pierwszy poród bez znieczulenia, ale było ciężko.
Ooo to bardzo podobnie jak u mnie, tylko mała dużo mniejsza. A który tydzień?

Ooo to bardzo podobnie jak u mnie, tylko mała dużo mniejsza. A który tydzień?

37+2, ale gin mówi że ciąża na pewno starsza i to już 38 tc.
U mnie ciężko wyliczyć bo miałam nieregularne cykle, raz bardzo długie raz krótkie, Po pierwszym USG wyszło że termin na 11,04, wg. średniej z ostatnich cykli miesiączkowych to 14,04.
Także ciężko stwierdzić 🤷‍♀️
Młody już donoszony bo na pewno po 37 tc. jest, także czekam na akcje porodową. Chyba zastosuję przytulanki, bo tak niedziela/poniedziałek by mi pasowało urodzić 🤔 przed świętami akurat wyjdę 😁

37+2, ale gin mówi że ciąża na pewno starsza i to już 38 tc.
U mnie ciężko wyliczyć bo miałam nieregularne cykle, raz bardzo długie raz krótkie, Po pierwszym USG wyszło że termin na 11,04, wg. średniej z ostatnich cykli miesiączkowych to 14,04.
Także ciężko stwierdzić 🤷‍♀️
Młody już donoszony bo na pewno po 37 tc. jest, także czekam na akcje porodową. Chyba zastosuję przytulanki, bo tak niedziela/poniedziałek by mi pasowało urodzić 🤔 przed świętami akurat wyjdę 😁
W niedzielę pełnia, także jest nadzieja😄🌕 Przytulanki, spacerki, sprzątanie i może wykluje się świąteczny pisklaczek 😃
Ja właśnie odebrałam aparat do zdalnego KTG, mój szpital udostępnia od 37 tc w ramach pilotażu. Wprawdzie u mnie jeszcze niepełny 37, ale byla możliwość to podjechałam i odebrałam 😊 Właśnie wykonuje badanie, po wszystkim ma zadzwonić położna i przeanalizować wynik. Trochę mnie zżera ciekawość bo niby zapisują się skurcze takie raz 20,raz 40,60, 80 i 100,skaczą 😅

Zapis KTG został przeanalizowany przez położną, tętno w normie, ale w sumie to nie wiem co myśleć, zapisały sie skurcze co 7-8 minut, takie duże, na tym wykresie to tak 80-100, ja czuje ból podbrzusza taki delikatny, jak przed okresem, nic specjalnego. Położna zaleciła powtórzyć badanie wieczorem 🤔 Ale w sumie najdłuższy skurcz trwał około 15 sekund to chyba nic takiego się nie dzieje 🤔

A ja po dzisiejszej wizycie jestem w szpitalu 37+3, poleciała ze mnie krew po dopochwowym, a na izbie skurcze się nie piszą niby. Zostajemy na obserwacji 😕
Po badaniu?
Mnie wczoraj jak badała to też zauważyłam niteczki świeżej krwi. Rano była już wydzielina taka podbarwiona na brązowo. Potem było ok, także zakładam że to wynik wczorajszego badania przez ginekolog. W ciągu dnia nic, czyściutko, ale teraz jak brałam prysznic to znowu mam wydzielinę zabarwioną na brązowo.
hm...niby nie ma żywej krwi, nic mnie nie boli, młody się rusza, a jednak się zastanawiam czy tak długo po badaniu mogę plamić? Zobaczymy rano. 🤔

Po badaniu?
Mnie wczoraj jak badała to też zauważyłam niteczki świeżej krwi. Rano była już wydzielina taka podbarwiona na brązowo. Potem było ok, także zakładam że to wynik wczorajszego badania przez ginekolog. W ciągu dnia nic, czyściutko, ale teraz jak brałam prysznic to znowu mam wydzielinę zabarwioną na brązowo.
hm...niby nie ma żywej krwi, nic mnie nie boli, młody się rusza, a jednak się zastanawiam czy tak długo po badaniu mogę plamić? Zobaczymy rano. 🤔
A może to już czop Ci odchodzi?? 🤔🤔

reklama
Do góry