reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Hej :) Baaaaardzo dawno sie nie odzywałam, co jakiś czas tylko podczytuje. Bardziej mało dziewczyn zostało z tych początkowych tygodni .
U mnie termin 02.04, także sam początek miesiąca, niestety córeczka chyba i tak kwietniowa nie będzie, ponieważ czeka mnie cesarka. We wtorek na wizycie dowiem się dokładnie co i jak, na poprzedniej mowił tylko doktor, że okoloce 25marca.
Cesarke będę miała ze względu na pierwszy porod przez cesarskie cięcie, stwierdził, ze nke warto ryzykowac naturalnym i lepiej zrobic druga cesarke.
Szyjke mam mięķka i mi się skraca od 27tyg, aktualnie 33 tydzień :) Jestem na luteinie, polocardzie + nie umiałam wytrzymac z żołądkiem i zgaga i biore jeszcze helicid ( 1 tabletka od razu pomogła i nie czuje juz tego okropnego pieczenia!) Co ja z nia przeszłam.. w nocy co 1,5h brałam i ssałam 2 tabeltki reni + szklanka mleka i tak całą noc..
Co do wagi, to do dzisiaj przytyłam jakies 8kg ;)
Rzeczy spakowanych jeszcze nie mam, codziennie sie do tego zabieram i jakoś nie mogę tego zrealizowac :D
Jak tam u was z ubieraniem butow?
Ja sie czuje jak jakas sparalizowana przy ubieraniu :D
Witaj z powrotem 😁 współczuję z zgagą, mi jak narazie pomagają migdały, po renie mi nie dobrze :(
Ja już przeszłam na botki nie wiązane, niestety duży już miałam problem z wiązaniem butów. U mnie przy ostatniej wizycie +11kg zobaczymy w poniedziałek ile przybyło.
Ale brzuch mam już duży.
Co do ubierania też nie jest lekko, najgorsze i tak są schody mieszkam na 4pietdze bez windy 😓 sapie wtedy strasznie. Ogólnie już po jakiś czynnościach mam ssapke :(

reklama
Witam się w 29+0. :) Mam nadzieję że Mały jeszcze posiedzi, bo ogółem całą noc się czułam jak kiedyś przed okresem, może delikatnie lżej. :o

Dzień dobry,
U mnie z ubieraniem butów nie ma tragedii, ale przy obcinaniu paznokci u stup to już gorzej. Radze sobie, ale jestem po tym bardzo zmęczona 🤦‍♀️
U mnie zgaga też nasiliła się ostatnio. Wcześniej tylko 1 tabletkę przed snem, a teraz i w ciągu dnia muszę brać. Dzień bez zgagi jest dniem straconym...
Czy wasze maluszki mają już swoje stałe pory na fikołki i na sen? Ja zaobserwowałam że młody zawsze od 20 nawet do 23 czasami jest bardzo aktywny, chyba najbardziej w ciągu dobry. W nocy jak tak się wyhasa wieczorem to ładnie śpi do 4-5 bo zwykle wtedy mnie budzi wierceniem (wcześniej może też się wierci ale ja śpię jak kamień? 🤷‍♀️ ). Potem w okolicach śniadania 8-9. Przez cały dzień zwykle są to lekkie ruchy, delikatne rozpychanie się, raczej leniwe, co jakiś czas tylko girę rozprostuje :) I tak mniej więcej od tygodnia ten schemat się powtarza. A ja u was?

Dzień dobry,
U mnie z ubieraniem butów nie ma tragedii, ale przy obcinaniu paznokci u stup to już gorzej. Radze sobie, ale jestem po tym bardzo zmęczona 🤦‍♀️
U mnie zgaga też nasiliła się ostatnio. Wcześniej tylko 1 tabletkę przed snem, a teraz i w ciągu dnia muszę brać. Dzień bez zgagi jest dniem straconym...
Czy wasze maluszki mają już swoje stałe pory na fikołki i na sen? Ja zaobserwowałam że młody zawsze od 20 nawet do 23 czasami jest bardzo aktywny, chyba najbardziej w ciągu dobry. W nocy jak tak się wyhasa wieczorem to ładnie śpi do 4-5 bo zwykle wtedy mnie budzi wierceniem (wcześniej może też się wierci ale ja śpię jak kamień? 🤷‍♀️ ). Potem w okolicach śniadania 8-9. Przez cały dzień zwykle są to lekkie ruchy, delikatne rozpychanie się, raczej leniwe, co jakiś czas tylko girę rozprostuje :) I tak mniej więcej od tygodnia ten schemat się powtarza. A ja u was?
Mój maluszek jest aktywny głównie w dzień i mam wrażenie, że on mało co śpi, wciąż czuję jak się wypina,rozciąga, chyba, że więcej chodzę ale nawet wtedy nieraz czuje jego aktywność 🙂 w nocy zauważyłam, że śpi ze mną, a jak wstaje np. na siku to chwilę się pokotluje i zasypia i oby mu tak zostało po urodzeniu 😁

Moja to w dzień ma swoje godziny najczęściej między 12 a 17 , a najbardziej fika godz 20-22 , 2-3 i 5 rano .
A tak rośniemy

Załączniki

• IMG_20210212_091855.jpg
    IMG_20210212_091855.jpg
    620,3 KB · Wyświetleń: 84
Cześć wszystkim 😁 u mnie 30+3. Wczoraj wróciłam z USG i dzidziuś ułożony pośladkowo. Jak tam u was? Maluszki już się obróciły do porodu? :D

Cześć :)
Mój synek już główkowo ułożony, pozycja 2 czyli po prawej stronie. Jest duży i raczej już nie zmieni pozycji, aczkolwiek ginekolog mówi że istnieje taka możliwość, jakby się postarał to fiknąć salto jeszcze może 😁

Spokojnie do 35-36 tyg. (tak twierdzi gin. i w necie też tak przeczytałam) dzidziuś może jeszcze zmienić pozycję i ustawić się prawidłowo do porodu.

Dzień dobry,
U mnie stałe pory aktywności są odkąd czuję ruchy, czyli jakoś 2 miesiące :p najaktywniej ok 17 i potem 1 w nocy :)

Cześć wszystkim 😁 u mnie 30+3. Wczoraj wróciłam z USG i dzidziuś ułożony pośladkowo. Jak tam u was? Maluszki już się obróciły do porodu? :D
Moj to w ogóle się ułożył poprzecznie, gdzie tylko 1% dzieci tak się układa, ostatnio na USG dotykał stopa swojego czoła ale ma bardzo długie nogi aż lekarz dwa razy mierzył 😃 U koleżanki jak córka się ułożyła w po 20 tyg. pośladkowo to tak już zostało no ale dziewczyny różnie mówią, też czekam czy młody zmieni pozycję.....

reklama
Wróciłam z laboratorium musiałam się wepchać, bo ludzi z 40osob 🙉
Choć i tak godzinke stałam.

Moja już główką do dołu od dłuższego czasu. Ale jak piszą dziewczyny masz jeszcze czas ;)

Do góry