reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

strasznie przykro 😢 już wcześniej pisał ktoś ze może zrobić jakiś test nifty ? Może uda się jakoś Tobie to zorganizować abyś była choć trochę spokojniejsza 🧡

Nifty jest drogim badaniem. Jeśli dziecko urodzi się chorego to wolę te pieniążki wydać na nie. Ja będę musiała przetrwać... Za parę dni będzie dwa miesiące odkąd się dowiedziałam że dzidzia może być chora, te parę miesięcy co zostało też będę musiała przetrwać. Jeśli sama nie będę dawać rady, poszukam pomocy psychologa.

reklama
@Margaretka@ aż trudno uwierzyć, że tak wyszło. Bardzo Ci współczuję stresu, lęku i tej niepewnosci.

U mnie dziś wypadł diabetolog - i uwaga od kiedy podjadam niedozwolone rzeczy np. wafelek do kawki - to cukry na czczo sa ok .
Im bardziej restrykcyjnie się trzymałam to cukry na czczo szalały, a teraz wychodzą ok. Ale... szybciej tyję :)

W lidlu od soboty bedą bodziaki, spodenki w dwupakach i ręczniki z kapturem dla bobasów.
W Pepco juz się pojawiły przeceny, więc dla dziewczyn sporo kupicie - niestety dla chłopaków jest mało rzeczy i średnio z przecenami.

@Perlaa z gin rozmawiałam o wadze w odniesieniu do insuliny - ze teraz skupiam się na dziecku, siebie mogłam "naprawiać przed " a teraz muszę poczekać na po.
Ciąże zapwene skońcże też z wagą 3 cyfrowa - ale to nie ma znaczenia, bo zaczynałam z wagi ciężkiej, ważne żeby jak najmniej przybrała.
Poza tym po pierwszej ciąży, mimo KP nie chudłam, a przytyłam ok 28-30 kg

reklama
U mnie leci 20 tydzień i na plusie od samego początku 1kg. Zobaczymy jak dalej będzie, lekarz mówił, ze do końca ciąży może przytyje z 10kg maksymalnie.

Do góry