reklama
Pauliska757
Fanka BB :)
Dla tych co ograniczają słodycze to omincie ten post.
Bo to jest takie zło!! Zobacz załącznik 1208292
Wlasnie po tajniacku zjadłam dwa kinderki
mayfly
Ja aż tak słodkiego nie jadłam w pierwszej ciąży, no a prawie 4 kg byłoŁo matko, ja to się właśnie boję, że drugie będzie gigantyczne... I że nie urodzę czas przestać jeść czekoladę... Chociaż czy to ma jakiś wpływ na wielkość dziecka, że się obżera słodkim?
Nie ma chyba znaczenia. Generalnie obciążenie glukozą to jak sama nazwa wskazuje obciążenie dla organizmu, przede wszystkim trzustki. I te dwa testy w ciąży to już serio dużo. Słyszałam, że test powinno się robić nie częściej niż co pół roku, jeśli nie ma wyraźnej potrzeby... A wyobraźcie sobie, że te 75g glukozy to wcale nie tak dużo w porównaniu do np coli, której wystarczy wypić 750 ml, żeby dostarczyć sobie tyle cukruI jak zniosłaś to drugie badanie? Ja też robiłam na początku, bo cukier na czczo lekko wyższy i lekarz spanikował, ale wyszło dobrze teraz się zastanawiam czy druga krzywa w takim krótkim czasie jest gorsza czy to nie ma znaczenia..
Odmawiam komentarza w temacie wagiNie sądzę Ja nie jestem fanką słodyczy, nie jem ich praktycznie wcale i w poprzedniej ciąży też nie jadłam. Jedynie teraz jak siedzę w domu to często piekę różne słodkie rzeczy a co za tym idzie - zajadam ze smakiem (Może to znak i będzie mała kobitka?)
A tak apropo słodyczy i jedzenia. Ile kilogramów macie na plusie od początku ciąży? U mnie aktualnie około kilograma w porywach do półtora a leci 20 tydzień.
@kika1kika moja siostra miała cukrzycę ciążowa i też schudła w obydwu ciążach a tyła dużo przy kp. Ciekawe to
U mnie trochę podobniematko boska u mnie 9 kg ja tutaj wiodę prym z tego co dziewczyny piszą. Startowałam od 51 kg. W czwartym miesiącu przytyłam prawie 4 kg z tego co mi aplikacja pokazuje. Teraz jak Was poczytałam to ograniczyłam słodycze wiec mam nadzieje ze jakoś dam radę
mayfly
Jaki tekst w ogóle ja na szczęście mam obiad z wczoraj i nawet nie chce mi się kaszy do sosu ugotować. Głowa mnie boli aż pulsuje, a miałam chwilę poćwiczyć.Zawsze się zastanawiałam o co chodzi z tym twardnieniem brzucha, ale dzisiaj chyba właśnie to mam. Brzuch jak piłka, znowu mam wrażenie że maleństwo zaraz wypadnie i strasznie mnie ciągnie przy prawie każdym ruchu jedna strona. Miałam iść na zakupy i chyba całe szczęście, że jednak się nie wybrałam I najlepsze, że mam dzisiaj takiego lenia że obiad był zamówiony z McDonalda i kurier powiedział "smacznego i błogosławię Pani dziecko" A jeszcze wczoraj partner mówił, że w ogóle nie widać że jestem w ciąży więc wielkie zdziwienie i tekst "Kurde, chyba jednak widać"
mayfly
Trzeba było powiedzieć: "panie, to groch z kapustą!" Ciekawe, co by zrobiłOj biedna Ja tak sobie przez chwilę pomyślałam, że gdybym nie była w ciąży i akurat miała okres to chyba bym mu tym jedzeniem rzuciła w twarz
magdula36
@kika1kika raz się wkurzyłam i chciałam sobie prywatnie zrobić, to nawet prywatnie bez skierowania żadnej z tych krzywych nie można zrobić Raz mi rodzinna powiedziała, że mam się zgłosić dopiero kiedy przez 3 dni pod rząd będę mieć cukier na czczo powyżej 120. Jak dla mnie wtedy to już będzie konkretny problem :/
@Margaretka@ ale miałaś robioną drugi raz amniopunkcję, czy poinformowali Ciebie o tym przed zabiegiem? I czy jak to drugie nie wyjdzie to skierują Ciebie np na NIFTY? Generalnie nawet z prawdopodobieństwem 1:2 z prenatalnych dzieci rodzą się zdrowe, więc trzymam kciuki za was!!
@PasiastyOgon ja też ostatnio przed wejściem do gabinetu lecę do wc
@Perlaa nie chcę Ciebie martwić, ale ja w ciąży z córką jadłam dużo mniej słodkiego niż teraz z synem U mnie ok +3,5 kg
@Nadziejka2021 jak Ty chcesz nie jeść w takim okresie słodkiego? Ja miałam tak kilka lat, że w adwencie nie jadłam słodkiego, ale teraz w ciąży to jak?
Ja byłam dziś w biedronce pierwszy raz odkąd są świąteczne rzeczy - dziewczyny ile tam rodzajów kinderków!!
@Perlaa ja już po zamówionej pizzy
@Margaretka@ ale miałaś robioną drugi raz amniopunkcję, czy poinformowali Ciebie o tym przed zabiegiem? I czy jak to drugie nie wyjdzie to skierują Ciebie np na NIFTY? Generalnie nawet z prawdopodobieństwem 1:2 z prenatalnych dzieci rodzą się zdrowe, więc trzymam kciuki za was!!
@PasiastyOgon ja też ostatnio przed wejściem do gabinetu lecę do wc
@Perlaa nie chcę Ciebie martwić, ale ja w ciąży z córką jadłam dużo mniej słodkiego niż teraz z synem U mnie ok +3,5 kg
@Nadziejka2021 jak Ty chcesz nie jeść w takim okresie słodkiego? Ja miałam tak kilka lat, że w adwencie nie jadłam słodkiego, ale teraz w ciąży to jak?
Ja byłam dziś w biedronce pierwszy raz odkąd są świąteczne rzeczy - dziewczyny ile tam rodzajów kinderków!!
@Perlaa ja już po zamówionej pizzy
reklama
Margaretka@
@magdula36 nie informowali przed zabiegiem ponieważ dopiero w trakcie pobierania płynu zobaczyła tą krew i stwierdziła że to nie może być przypadek, tylko ta krew znajduje się w worku owodniowym.
Nie wiem jak wygląda dalsza procedura w trakcie gdy amniopunkcja nie daje wyniku. Ale szczerze wątpię że szpital zrobi mi nifty. Możliwe że dalej będą mnie obserwować.
W środę idę do mojego lekarza. Może on mi coś więcej powie.
Dziewczyny chciałbym wam podziękować za wsparcie. W takich chwilach jest to dla mnie naprawdę ważne. Każda wasza wiadomość podnosi mnie na duchu. Dziękuję
Nie wiem jak wygląda dalsza procedura w trakcie gdy amniopunkcja nie daje wyniku. Ale szczerze wątpię że szpital zrobi mi nifty. Możliwe że dalej będą mnie obserwować.
W środę idę do mojego lekarza. Może on mi coś więcej powie.
Dziewczyny chciałbym wam podziękować za wsparcie. W takich chwilach jest to dla mnie naprawdę ważne. Każda wasza wiadomość podnosi mnie na duchu. Dziękuję