reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
@Marynia88 ale nikt nie "wkleja Tobie cech, których nie posiadasz", a przynajmniej nie ja, bo wszędzie piszę "większość" dziewczyn - co jest zgodne z prawdą. Dziewczyny z wątku zamkniętego stworzyły sobie nowe zasady - ich wybór, ale skoro ja nie mogę mieć pretensji o to jak one postąpiły, tak nikt nie powinien mieć pretensji, że jest tworzony drugi wątek prywatny i że są na nich osoby z pierwszego wątku prywatnego - proste.

@Marynia88 ale nikt nie "wkleja Tobie cech, których nie posiadasz", a przynajmniej nie ja, bo wszędzie piszę "większość" dziewczyn - co jest zgodne z prawdą. Dziewczyny z wątku zamkniętego stworzyły sobie nowe zasady - ich wybór, ale skoro ja nie mogę mieć pretensji o to jak one postąpiły, tak nikt nie powinien mieć pretensji, że jest tworzony drugi wątek prywatny i że są na nich osoby z pierwszego wątku prywatnego - proste.
Magdziula błagam - napisałam swoje zdanie i tyle. Cieszmy się ciążą. Jakie plany na dziś? Kiedy wizytujesz? Jak samopoczucie?

No ale tak właśnie jest, więc nie rozumiem czemu my też nie możemy mieć wątku zamkniętego i czemu jak dziewczyny wyszły z taką propozycją to inne zaczęły mieć z tym problem.

Uciekam ogarnąć jakaś zupę dla dziewczyn i czekam na 12 30 🙂
Na prywatnym forum temat rozszerzenia o kolejne dziewczyny pojawił sie zanim Wy tu zaproponowalyscie drugie forum prywatne. To tak dla ścisłości pisze, bo widzę, ze większość z Was myśli, ze dopiero jak zechcialyscie nowa grupę utworzyć to nagle pojawiło sie zainteresowanie dodaniem do tamtej grupy. Jak dla mnie to Marynia słusznie zadała pytanie - czy ktoś w ogóle jeszcze chce dołączyć do naszego prywatnego? Bo widzę, ze większość sie uniosła honorem (nie dziwie sie po tym jak tu Wam zostało to wszystko przedstawione) i chyba nawet nie chcecie... Ja chciałam tez tylko podkreślić, ze sporo z Was jest tu od prawie początku (mam na myśli te piszące od początku, a nie tylko czytające w ukryciu) i na prywatnym to nie jest „robienie łaski, bo Wam sie wzglednie należy” tylko faktycznie dziewczyny Was znają, polubiły i chciały żebyście były w grupie. Ale mowie, po tym jak to zostało tu przedstawione, wydaje mi sie, ze takie opcje umarły śmiercią naturalna i chcecie po prostu otworzyć drugi wątek i tyle, rozumiem.

A ze temat poszerzenia forum sie nie pojawił szybciej to bede bronić Kamiske i magnolie - obie miały prywatne sprawy, byly w położeniu cięższym niż niejedna z nas i zwłaszcza po mini hejcie jaki sie na nie tu wylał, często od osób, których prawie nikt jeszcze nie znał, temat poszerzenia forum zanikł. Nikt tez sie juz nie upominał (tez bym sie nie upominała pewnie, wiec nie krzyczcie na mnie, ze sie prosić nie będziecie, bo rozumiem) i tak to wyszło...

Nie narzucam zdania a proponuje by połączyć oba wątki zamknięte bo sensu nie widzę prowadzenia dwóch takich samych wątków. A że w 100% nie ufam osobą których nie znam - no cóż tak mam i nie chcę by ewentualnie ktoś miał pożywkę z moich osobistych problemów. Niestety ja nie twierdzę że wszyscy są cacy i mają dobre zamiary - przekonałam się o tym nie raz.
Moja propozycja się nie podoba - trudno - nie musi.
Ale my nie mamy z tym problemu jak widac, tylko dziewczyny ktore juz sa na prywatnym... wiec serio nie rozumiem twojego stanowiska. Nikt nas nie doda na prywatne-bo nie, a jednoczesnie te same osoby maja pretensje o drugi peywatny. No hipokryzja. Z reszta nie wiem jak ty, ale wszystkie dziewczyny to osoby poznane przez internet. Wiec czy na prywatnym czy na otwartym moze byc psychopata ktory robi sobie pozywke z prywatnych zwierzen. A widze, ze niektore mysla, ze jak sa na prywatnym to juz sa bezpieczne i wszystko gra... no to jest po prostu nielogiczne. Nie tutaj nastapil podzial-tylko tam. I nie tutaj jest problem tylko tak wiec...🤷🏽‍♀️Jak juz pisalam kiedys wczesniej... bylam na forum od 4sierpnia dokldnie-kiedy zrobilam pierwszy test. Udzielalam sie regularnie, ale potem porzucilm forum i usunelam wszystkie posty i jakikolwiek slad po sobie. Dlatego, ze na forum byly toksyczne osoby, ktore notorycznie powodowaly mi skoki cisnieni. A nie od tego jest takie forum. Nosz kurde! Po opiniach przekazanych z prywatnego, widze, ze te toksyczne osoby dalej tam sa... wrocilam, poczytalam dziewczyny ktore zostaly i atmosfera byla zupenie inna... a teraz zas zaczyna sie gownoburza, bo osobom z prywatnego nie podoba sie drugi watek prywatny. No to trudno-maja problem. Serio, chcialabym zeby moim jedynym zmarywieniem teraz bylo to czy ktos jest w 2 czy w10warkach prywatnych. Niektore dziewczyny chyba serio nie maja co robic🤦🏽‍♀️

tak to tak samo jak z witaminami ze jeszcze do sierpnia było inaczej a teraz jest tez inaczej. A np dawniej to pewnie nie było witamin aby suplementowac i było ok. Ogólnie uważam ze fajnie ze medycyna idzie do przodu ze dzieci są nam sprawdzane wnikliwie itp. Ale tez jest to bardzo stresujące
Kurcze z witaminami mi sie przypomnialo co mi mama powiedziala jak bylam w pierwszej ciazy... doradzila mi prenatal wtedy, bk te witamkny sa od lat u nas na rynku... i opowiedziala mi historie jak byla w ciazy z moja siostra i przyszedl nowy trend z witaminamo jakimis mega ekstra z niemiec.. wiadomo-niemieckie, lepsze:p i ze aie okazalo, ze te witaminy byly ferelne i powodowaly uszkodzenia plodow. Ponoc bardzo duzo dzieci rodzilo sie wtedy bez konczyn i z innymi wadami fozycznymi. Szczerze-nie weryfikowalam czy faktycznie tak bylo(moja mam raczej nie ma tendencji do opowiadania plotek i bzdur), ale tak mi to utkwilo w glowie, ze w tej ciazy tez prenatal kupilam😛

No ale to do kogo mieć pretensje?
Jest teraz tu coraz więcej dziewczyn i nie wyobrażam siebie teraz ich zostawić tu, bo sama wiem jak było przykro jak przestały się odzywać dziewczyny z zamkniętego.
Dokładnie.
Dlatego ja bardzo dziękuję dziewczynom z wątku prywatnego, za wczorajsza propozycje dołączenia do tamtej grupy ale po wczorajszych wieczornych "sporach" o to tutaj wolę nie tracić nerwów i dostarczać sobie więcej luzu w ciąży a nie się spinac. Także dziękuję, ale nie skorzystam, dobrze mi w nowej prywatnej grupie. :)

@Kaarcia to powiedz mi co zostało dziewczynom źle przedstawione? Kto i po jak długich debatach może zostać łaskawie przyjęty do wątku zamkniętego? "Będziemy przyjmować dziewczyny na bieżąco te, które będą się udzielać na wątku ogólnym" - to przyjmujcie, a nie dyskutujcie czy przyjmować 3, 6, a może wcale. Proste.

reklama
Rozumiem to naprawdę i dlatego rozumiem drugi wątek ale proszę zrozum też mnie i moje i nie tylko moje obawy.
Tylko zauważ, że nie pojawiły się u nas plany żeby "wprosić" się na wasz wątek a żeby założyć oddzielny...więc nie wiem o co halo...nie chcesz, nie dołączaj, zawsze możesz utrzymać kontakt na ogólnym. :)

Do góry