reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Jesteście terrorystki 🤣🤣🤣 @M_P_90
i @Kobzik 😝😝😝 Robicie takie piękne torty🤩🤩🤩 kocham torty, ze bede o nich śnić i slinic sie przez sen🎂🎂 🎂! A kto zaczał, no kto @Patii_666 👍🍰🍰🍰.
U Mamy jest Sis i robi właśnie mix brownie, murzynka z orzechami włoskimi, powiedziałam ze ma zrobić więcej i mi przywiezc najdalej w środę 😋😋!
Jutro zrobię sobie chociaz budyn i poleje sokiem malinowym! Bo weekend dopiero sama ciasto strzelę 😋👍🥧!
Mi tak się chce domowego ciasta, zawsze co 2-3tyg robiłam jakieś albo ciastka, a teraz nie mogę się wziąć, zero mocy do takiej roboty ;) a marzy mi się murzyn, szarlotka, oponki, ciastka piwne itd xD ostatnio oglądałam jak Ewka gotuje i mężowi mówię, że do mnie by mogła przyjść i zrobić 😂

reklama
Dziewczyny czy dalej czujecie zmęczenie? Bo mi sie nic nie chce kompletnie. Ciagle bym leżała lub spała
Ja tak mam i wiesz co po 15 w pracy jestem kapec, a tu jeszcze 2h.
Może to zmęczenie nas trzyma bo wciąż pracujemy.
Dzis 16:55 zadzwonił do mnie prezo i pyta mnie o plany 🙈🙈🙈, no ja mówię temin porodu, rok macierzyńskiego (czy to nie oczywiste🤨) i planuje wracac, no ale co życie pokaże (może uda sie drugie dziecko ❤ - tego mu nie mówiłam 😝😝😝).

Dziewczyny, wpadłam tylko napisać, prenatalne usg nr 2 ok, wyniki pokrywają się z pierwszym. u gentetyk tez ok, podwyższone bhcg - ale to moze wynikac z cukrzycy i niedoczynnosci tarczycy.

Widzę ze mamy księgowe na sali ;) Własnie w sobotę pisalam egzamin II stopnia... czekam na wyniki.

Dzisiaj też miałam wizytę u diabetologa, przerażona jestem ilością posiłkow, ich porcjami. Dostałam tabelki, szperam po necie i szukam przepisów, bo mam totalny mętlik w głowie.
Chętnie podpatrzę od słodkich mam co jedzą :)

Idę poczytać co u Was :)

Mi tak się chce domowego ciasta, zawsze co 2-3tyg robiłam jakieś albo ciastka, a teraz nie mogę się wziąć, zero mocy do takiej roboty ;) a marzy mi się murzyn, szarlotka, oponki, ciastka piwne itd xD ostatnio oglądałam jak Ewka gotuje i mężowi mówię, że do mnie by mogła przyjść i zrobić 😂
ciasta nie moj smak ;) A to był ulubiony program mojego starszaka jak miał kilka lat - zamiast bajek Ewa gotuje, albo mango zakupy :)

Dziewczyny, wpadłam tylko napisać, prenatalne usg nr 2 ok, wyniki pokrywają się z pierwszym. u gentetyk tez ok, podwyższone bhcg - ale to moze wynikac z cukrzycy i niedoczynnosci tarczycy.

Widzę ze mamy księgowe na sali ;) Własnie w sobotę pisalam egzamin II stopnia... czekam na wyniki.

Dzisiaj też miałam wizytę u diabetologa, przerażona jestem ilością posiłkow, ich porcjami. Dostałam tabelki, szperam po necie i szukam przepisów, bo mam totalny mętlik w głowie.
Chętnie podpatrzę od słodkich mam co jedzą :)

Idę poczytać co u Was :)
Jakie miałaś TSH gdy stwierdzano niedoczynność?

Przed ciążą, 2,8,
w 4 tc 1,8 - moja endokrynolog zaleca zbicie do 1 - bo jest najlepsze dla dziecka. ( Doktor Magda- tez tak zaleca)
Badania co 3 tygodnie ( TSH i FT4 )

Ta ginka ma rzeszę wiernych pacjentek, którym prowadzi wszystkie ciąże. I mojej koleżance także prowadzi kolejną ciążę. Ona nie wyobraża sobie nikogo innego [emoji846] A i sprzęt ma też u siebie pierwsza klasa więc to pewnie dodatkowy atut.

Kamiśka, ale masz już USG w cenie więc i tak lepiej [emoji4] Tak jak napisałaś, przesada ale co zrobić [emoji2368] Kręcą swoje lukratywne biznesy na ciążach [emoji1] A jak patrzę na ceny odzieży ciążowej to też zastanawiam się czy ktoś przypadkiem nie stracił kontaktu z rzeczywistością ustalając te ceny [emoji23]
To prawda zwykłe legginsy 3dychy legginsy z golfem 60 [emoji1751][emoji1751][emoji1751] ja bluzki i sweterki kupiłam takie oversize i mam nadzieję że się zmieści brzucho [emoji6]

To prawda zwykłe legginsy 3dychy legginsy z golfem 60 [emoji1751][emoji1751][emoji1751] ja bluzki i sweterki kupiłam takie oversize i mam nadzieję że się zmieści brzucho [emoji6]
To prawda, ceny nie co powalają, ja nie lubię przepłacać.
Getry kupiłam w lidlu, jeansy z golfem na allegro ( nowe z metką, bon prixa) za 25 zł , swetry zobaczcie w Sinsay. Rozmiarówka sporo zaniżona ;)

reklama
@Patii_666 ja nie wiem czy w PL badają detektorem tętna. Wątpię.
W PL położna dokandnie waży mame, bada ciśnienie, wpisuję wyniki badań do karty ciąży.
U mnie taki cyrk przez koronawirusa ze dokładniej to ja sama się ważę i mierze sobie ciśnienie a pani położna za szyba siedzi i tylko jej mowie wyniki które ona wpisuje do karty ciazy :D i to jest zawsze przed wejściem do lekarza. Detektorem tętna nie bada bo lekarz na każdej wizycie co 3 tyg robi usg i sprawdza serduszko. Chodze na NFZ i zaczynam doceniac ze tak to u niego wygląda i tak często wyznacza wizyty bo jak tutaj czytam to nie jest to jednak reguła.

Do góry