reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Mi tak się chce domowego ciasta, zawsze co 2-3tyg robiłam jakieś albo ciastka, a teraz nie mogę się wziąć, zero mocy do takiej roboty ;) a marzy mi się murzyn, szarlotka, oponki, ciastka piwne itd xD ostatnio oglądałam jak Ewka gotuje i mężowi mówię, że do mnie by mogła przyjść i zrobić 😂

Ja ostatnimi czasy piekę co weekend i czasem zdarza się ze w tygodniu (np rogaliki na dzień nauczyciela do przedszkola dla starszaków by mogły z paniami świętować) :)
W miniony weekend zamknęłam tez jabłuszka do 4 litrowych słoików na przyszłe szarlotki :) uwielbiam mieć takie zapasy, bo potem upieczenie szarlotki to pół godzinki :)

Ostatnio ta wiewióra mi chodziła po głowie... choć już zaplanowałam, ze w weekend jogurtowe powstanie :) Ale jak przeczytałam przepis na wiewiórę, to się zakochałam :) Orzechy już czekają!
Dzięki dziewczyny za dzielenie się sprawdzonymi przepisami :)

reklama
Ja ostatnimi czasy piekę co weekend i czasem zdarza się ze w tygodniu (np rogaliki na dzień nauczyciela do przedszkola dla starszaków by mogły z paniami świętować) :)
W miniony weekend zamknęłam tez jabłuszka do 4 litrowych słoików na przyszłe szarlotki :) uwielbiam mieć takie zapasy, bo potem upieczenie szarlotki to pół godzinki :)

Ostatnio ta wiewióra mi chodziła po głowie... choć już zaplanowałam, ze w weekend jogurtowe powstanie :) Ale jak przeczytałam przepis na wiewiórę, to się zakochałam :) Orzechy już czekają!
Dzięki dziewczyny za dzielenie się sprawdzonymi przepisami :)
Daj trochę mocy :D

Hej dziewczyny :) ! U mnie od soboty pojawiły się bóle kości ogonowej, które przeszły w ból pachwiny przez co chodzę jak kaczka 🙄 . Postanowiłam przyśpieszyć moją wizytę i udało mi się zapisać na środę na 9:00 do mojej ginekolog - chciałam sprawdzić czy wszystko jest ok i nic tam się nie dzieje z dzieckiem niedobrego bo te bóle przyszły tak nagle. Nie mam żadnych plamień ani nic , więc podejrzewam, że te bóle są związane z tym, że dziecko rośnie, ale miałam możliwość przyśpieszyć wizytę, więc idę w środę :D

No mnie to nie dziwi od lat tak jest tak w prywatnej opoece med.w Wawie. Mialam latami abonament w Centrum Medyczne Damiana, teraz Luxmed i w obydwu tak samo, wizyta, USG oddzielnie i to błędne koło i polowanie na wizyty, dodarkowo jak sie pracuje to poluje się na wizyty rano lub po południu. 🤷‍♀️

W Wawie polecam Multi Med - w gabinecie ginekologicznym oprócz standardowego badania przy każdej wizycie miałam USG (do tej pory dopochwowe).
Prenatalne miałam również w Multi Med, ale w placówce na Waryńskiego (tam mają lepszy sprzęt).

To prawda, ceny nie co powalają, ja nie lubię przepłacać.
Getry kupiłam w lidlu, jeansy z golfem na allegro ( nowe z metką, bon prixa) za 25 zł , swetry zobaczcie w Sinsay. Rozmiarówka sporo zaniżona ;)

Ja dzisiaj byłam obejrzeć nowego Primarka w Warszawie w Galerii Młociny i polecam jak ktoś ma możliwość się tam przejechać :) T-shirty i bluzki z długim rękawem w przedziale 13-17 zł :) - myślę, że te większe rozmiary będą super na późniejszy okres ciąży :) . Oprócz tego sporo swetrów / bluz w niewygórowanych cenach. Dział dla dzieci też jest super 😍 😍

Ludzie to nie mają mózgu. Od razu mi sie przypomina jak pracowałam w biurze rachunkowym. Ciekawe to byly czasy 😊ale nie mam dobrych wspomnień ciagle siedzenie po godzinach i stresss......
A mi za siedzenie po godzinach nikt nie płaci. Powiedziałam klientom , że jeśli nie dostarcza w terminie, to deklarację pójdą po terminie, bo ja nie będę marnować swoje czasu ktory jest dla mnie i rodziny, A nie dla spoznialskich i nie majacych do mnie szacunku ludzi.
😂🙈

reklama
Do góry