reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was przyjmuje pregne start? Do kiedy ją przyjmować kiedy przejść na pregne plus? Kompletnie nie mogę znaleźć informacji żadnych 😜 jutro muszę kupić a nie wiem które, ale chyba lepiej teraz więcej kwasu foliowego co?
Bo według opakowania i ulotki to pregna start jest przed ciąża a w ciazy od razu pregna plus. Jednak mi lekarz polecił na początku ciazy pregne start a pregna plus od 2 trymestru i właściwie potwierdził to co tutaj niektore dziewczyny pisały wcześniej.

Ja tez mam takie dziwne ssanie,ale nie jestem glodna ale tak dziwnie zasysa jakby sobie zaraz mialo kregoslup pociumkac
A ja w nocy o 5 jak ide siusiu i później nie mogę zasnąć to mam takie ssanie i rozmyślam czy iść jesc czy nie haha ale póki co się nie złamałam i dotrwałam do rana. Nigdy w życiu wczesniej nie miałam takich problemów nawet jak mała kolacje jadlam a teraz Kolacja pożywna i do rana ciężko dotrwać no cuda :p

A ja w nocy o 5 jak ide siusiu i później nie mogę zasnąć to mam takie ssanie i rozmyślam czy iść jesc czy nie haha ale póki co się nie złamałam i dotrwałam do rana. Nigdy w życiu wczesniej nie miałam takich problemów nawet jak mała kolacje jadlam a teraz Kolacja pożywna i do rana ciężko dotrwać no cuda :p
Jak sie obudze o 04:00 na siku, nie moge usnąć, ssiw mnie, taaak samo mysle isc nie isc, robię sie głodna i nie usne jak czegoś nie zjem, 1 kanapka, 10 min i śpię! 😃! Ta da!

Hej dziewvzyny mam taki dylemat, od poniedziałku przeziębienie, w sobotę wesele mialam isc z moim mężem i synkiem dosłownie do 21 bo raz jak to z dzieckiem 2 nie czuje się za dobrze na wesele ale przeziębienie nie odpuszcza i tak rozmawiam z mezem ze chyba wyślę ich we dwóch na delegacje na te kilka godzin a sama zostanę w domu bo boje sie ze sie jeszcze gorzej rozchoruje... A druga sprawa smarkajac i pikaslujac przypiszą mi zaraz Koronę i będą krzywo patrzeć :p a moze nawet w kwarantanne mnie zamkna😅 co byście zrobily na moim miejscu? Poszly byście mimo przeziebienia i zlego samopoczucia?

Hej dziewvzyny mam taki dylemat, od poniedziałku przeziębienie, w sobotę wesele mialam isc z moim mężem i synkiem dosłownie do 21 bo raz jak to z dzieckiem 2 nie czuje się za dobrze na wesele ale przeziębienie nie odpuszcza i tak rozmawiam z mezem ze chyba wyślę ich we dwóch na delegacje na te kilka godzin a sama zostanę w domu bo boje sie ze sie jeszcze gorzej rozchoruje... A druga sprawa smarkajac i pikaslujac przypiszą mi zaraz Koronę i będą krzywo patrzeć :p a moze nawet w kwarantanne mnie zamkna😅 co byście zrobily na moim miejscu? Poszly byście mimo przeziebienia i zlego samopoczucia?
Jeszcze chwila do wesela.
Mleko czosnek miod maslo. Syrop z cebuli. Sok z czarnego bzu.
Ja przy anginie ropnej brałam 1 tabletke paracetamolu dziennie przez 3 dni i angina poszła sobie bez antybiotyku.
Jak nie przejdzie Ci, zostań w domu. Bezpieczniej.

reklama
Kiedyś tu sie pojawił ten temat i wyszło, ze kilku z nas lekarze te witaminy plus zalecali dopiero właśnie od 2 trymestru, bo co za dużo to tez niezdrowo. Tak naprawdę w 1 trymestrze nawet sam kwas foliowy moznaby brać. I tez w ogóle kiedyś słyszałam, ze dziecko jak sie dobrze rozwija w brzuszku to co będzie potrzebowało to i tak z Ciebie pozyska😜 najwyżej Tobie wypadną zęby, włosy i w ogóle, ale maluszek sobie poradzi😁 taki kochany malutki pasozycik w brzuchu😁
Ja biore sam kwas foliowy

Do góry