reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja też uważam, że decyzja którą ktoś podejmuj co do aborcji to jego sprawa, ja chociaż jestem przeciwna też uważam że nie mam prawa komuś narzucać moich poglądów, więc zgadzam się z dziewczynami wcześniej to ciężki temat i sądzę, że każdy postępuje według własnego poglądu a nie można na siłę kogoś zmusić do swojego myślenia

reklama
Jak zgaga to dziecku włosy rosną podobno :p
Hahahaha 😂 Gdyby rzeczywiście zaczęły rosnąć już na tym etapie jest szansa, że efekt byłby taki: 53E5A970-80C9-45DE-BA29-5827EEE3C297.jpeg😂😂😂

Kurde dziewczyny, a mi się tak węch wyostrzył, że leżąc w łóżku czuję zapachy z mieszkania sąsiadów, coś tam smażą z cebulą 🙈😂😂😂😳
Mnie standardowo ssie na noc i już zdążyłam zjeść ciastka, winogrono i nadal jestem głodna, ale czekam, aż mąż wróci z siłowni, bo zostało mi jeszcze ciasto na pizze, którą dzisiaj robiłam na obiad i już mi się pytał, czy zjemy moją pizze jak wróci 🙈🙈🙈😳😂😂 także nie ma to jak pizza o 23:30 💪💪🙌😆😂😂😂

Mój syn chyba do 7msc nie miał ani jednego włosa, bo zero zgagi, ale po 7msc chyba zaczęły mu rosnąć nagle, bo zaczęła mi się wtedy zgaga co noc i to taka, że musiałam w nocy kilka razy budzić się żeby zjeść plasterek ogórka albo jak to nic nie dawało to żułam gumę miętową i z nią zasypiałam...aha i całą końcówkę mogłam tylko spać na plecach, bo na boku od razu nasilała mi się ta zgaga i tak paliło, że aż mi było niedobrze...jak urodziłam to jak ręką odjal, zero zgagi...🙈😳😳

Ja właśnie piekę rogaliki z powidłami dla męża do pracy i przez to nie mogę sobie zrobić tostów 😭 ja mam wrażenie, że muszę jeść co 2 godz, bo inaczej mnie mdli 🤦 więc moja dieta już dawno legła w gruzach 😉
Ja w pierwszej ciąży zrobiłam USG prenatalne pierwsze i drugie prywatnie, choć lekarz na zwykłym USG nie widział wskazań, badań z krwi nie zrobiłam, bo nie zatrybilam kiedy miałam zrobić 😉 trzeciego nie robiłam, bo wszystko było ok. Teraz z racji wieku pójdę, ale boje się wizyt na NFZ.

reklama
To jest bardzo śliski i kontrowersyjny temat. Dlatego powiem Wam tak, mimo że dla mnie życie to największa świętość na tym paskudnym świecie, to nie staram się na siłę przekonywać innych do własnych poglądów, a tym bardziej krytykować za to, że ktoś ma inne zdanie na ten temat. Każdy ma swój światopogląd, swoje sumienie i tyle.

Wszystko co piszecie nie zmienia faktu, że dla mnie (mnie, modesty) jest niepojęte jak można podjąć takie działanie, szczególnie, jako matka od samego początku przeżywająca każdy etap prenatalnego życia dziecka (widok zarodka, serduszko itp., centymetr długości itp.) :)

Do góry