reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny, od dwóch dni mam straszne mdłości i usypiam jak tylko siadam... Pracuje 8h przed komputerem tylko mam umowę próbna na 3 miesiące (jestem w 6tyg ciąży). Czy myślicie że mogę wziąć L4? Czy pracodawca może mnie wtedy zwolnić? Nie planowałam iść tak wcześnie na zwolnienie ale czuję wczoraj dwa razy usnęłam w pracy, dobrze, że szef nie widział 🙈

Hej, zkrwawienoem mam to samo, z rana duzo pozniej troszke. Jestem 8+0
Miałaś USG?

Trzymam mocno mocno kciuki, daj znać po badaniu. Może to z nadżerki, może krwiak się oprożnia, jeśli nie miałaś USG to faktycznie trzeba poczekać. A byłaś na SOR, mają tam ginekologie?
Hej, ja byłam na Emergnacy angielskim i wysłali mnie na oddział dla wczesnych ciąż. Tam ginekolog jest w ciągu dnia jak są otwarci.

Cześć dziewczyny 🥰😘
Ah jakoś trochę lepiej ale tak trochę .... stać mogę ale już się po coś nachylić to dramat 😉 i to teraz jak miałam śmigać z maluchami po wyprawki do szkoły 😌🥺 leżę i odpoczywam o 16 dzwonię do ginekologa zapisać wizytę
Nie schylaj sie, absolutnie żadnego martwego ciągu, podnieść cos z nóg nie wyginaj kręgosłupa w łuk, za silne przeciążenie.
Leżac kręgosłup MUSI dotykać powierzchni koniecznie. Sama mam uszkodzony kręgosłup na dolnych odcinkach, wiem co to znaczy. Trzymaj się Kochana, przejdzie i powodzneia z wyprawkami ❤!!!

Ja też pracuję w korpo, ale akurat w moim dziale nie ma jasno wyznaczonej ścieżki kariery. Pracuje już 7 lat w tej firmie i dalej jestem ma najniższym stanowisku. W lutym rozmawiałam że swoim szefem i miałam dostać ten awans a potem wybuchła epidemia i wszystko wzięło w łeb. Teraz jestem w ciąży i chciałam ugrać jeszcze coś póki nic nie widać. Podejrzewam że i tak nic z tego nie wyjdzie no będą się zasłaniać zła koniunktura, covidem i zostanie tak jak jest, ale wtedy położę im L4. bo jeśli oni mnie nie doceniają to nie będę się szczypać.
Coooo 😱
Gdyby nie ciąża to bym Ci powiedziała - uciekaj stamtąd jak najprędzej 🤪
U nas w tym roku mimo pandemii wszystkie coroczne podwyżki i awanse się odbyły ;)
Ja w 4 lata praktycznie osiągnęłam szczyt w swoim dziale ciężką pracą, ale dzięki temu mam spokojną głowę będąc w ciąży jeśli chodzi o prace i zarobki 😉 a po macierzyńskim na pewno zacznę rozglądać się za czymś nowym, bo uważam że 4 lata w jednym miejscu to już długo 🤷🏻‍♀️ Czas na nowe challenge! 😂

Dziewczyny, od dwóch dni mam straszne mdłości i usypiam jak tylko siadam... Pracuje 8h przed komputerem tylko mam umowę próbna na 3 miesiące (jestem w 6tyg ciąży). Czy myślicie że mogę wziąć L4? Czy pracodawca może mnie wtedy zwolnić? Nie planowałam iść tak wcześnie na zwolnienie ale czuję wczoraj dwa razy usnęłam w pracy, dobrze, że szef nie widział 🙈
Chyba salezy w ktorym tygodniu ciazy konczy Ci sie umowa?

reklama
To też moja druga ciąża i podekscytowanie dużo mniejsze.. wiadomo, cieszę się, ale.. jakoś tej ciąży nie czuje, podniosło mnie to że nie jestem w tym sama.[emoji39] bo już się martwiłam że jest że mną coś nie tak..

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.[emoji110][emoji110]

Ja już pierwsza wizyte miałam, ale taka jakaś szybka i gin. za bardzo nie rozmowny, kolejną mam 8.09.[emoji4]
No dokładnie, ja też się cieszę że dużo z was to czuje ze nie jestem sama, potwierdza to tylko ze jest wszystko ok, i druga ciąża człowiek się tak już nie fascynuje,😜

Do góry