reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Hej dziewczyny. Ja od 2 tygodni wymiotuje non stop. Nawet po wodzie. Dramat. Leżę całe dnie w łóżku i modlę się żeby to się w końcu skończyło 🙏
Gdzie te filmowe błogie stany w ciąży ? Głaskanie się po brzuszku i jedzenie kiszonych ? Śmieje się do chłopa że już naliczam dni szlabanu naszemu bąblowi :)
Jak sobie radzicie z tymi mdłościami ?

reklama
Jak będzie mi się kończyła umowa będę w 12 tygodniu .
Pracownica w ciąży, która zawarła umowę na okres próbny przekraczający jeden miesiąc i umowa ta uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, wówczas zachowuje status pracownicy do dnia porodu. Jednakże w dniu porodu kobieta traci status pracownicy, wobec czego nie przysługuje jej prawo do urlopu macierzyńskiego.

Ehh wczoraj to jednak był straszny dzień 😟 dziś rano tez sie dowiedzieliśmy, ze wczoraj wieczorem zmarła babcia męża. O ciazy chciałam powiedzieć teściom i rodzicom po środowej wizycie, a tu wypadnie pogrzeb... ale tłumacze sobie, ze nie może być tak, ze wszystko jest zle. I skoro jedno życie odeszło to No nie ma cudów, to nowe musi być silne i musi być wszystko dobrze! Także czekam na ta jutrzejsza wizytę i liczę, ze nic złego przez tydzień sie nie stało z naszym serduszkiem😉

Wolfgirl współczuje Ci bardzo😟 ja mam mdłości bez wymiotów i bardzo uprzykrzają mi życie, a co dopiero wymioty... miejmy po prostu nadzieje, ze faktycznie do końca 1 trymestru przejdzie i odzyjesz w drugim!😉

Ehh wczoraj to jednak był straszny dzień 😟 dziś rano tez sie dowiedzieliśmy, ze wczoraj wieczorem zmarła babcia męża. O ciazy chciałam powiedzieć teściom i rodzicom po środowej wizycie, a tu wypadnie pogrzeb... ale tłumacze sobie, ze nie może być tak, ze wszystko jest zle. I skoro jedno życie odeszło to No nie ma cudów, to nowe musi być silne i musi być wszystko dobrze! Także czekam na ta jutrzejsza wizytę i liczę, ze nic złego przez tydzień sie nie stało z naszym serduszkiem😉

Wolfgirl współczuje Ci bardzo😟 ja mam mdłości bez wymiotów i bardzo uprzykrzają mi życie, a co dopiero wymioty... miejmy po prostu nadzieje, ze faktycznie do końca 1 trymestru przejdzie i odzyjesz w drugim!😉
Bardzo mi przykro :(
Ale nowe życie na pewno będzie silne i wszystko będzie dobrze!!
U mnie z mdłościami tak samo... Nie dają mi spokoju, nie wyobrażam sobie jakby doszły do tego wymioty :/

Pracownica w ciąży, która zawarła umowę na okres próbny przekraczający jeden miesiąc i umowa ta uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, wówczas zachowuje status pracownicy do dnia porodu. Jednakże w dniu porodu kobieta traci status pracownicy, wobec czego nie przysługuje jej prawo do urlopu macierzyńskiego.
Do urlopu nie, do zasiłku już tak.

Hej dziewczyny. Ja od 2 tygodni wymiotuje non stop. Nawet po wodzie. Dramat. Leżę całe dnie w łóżku i modlę się żeby to się w końcu skończyło 🙏
Gdzie te filmowe błogie stany w ciąży ? Głaskanie się po brzuszku i jedzenie kiszonych ? Śmieje się do chłopa że już naliczam dni szlabanu naszemu bąblowi :)
Jak sobie radzicie z tymi mdłościami ?
Bardzo Ci współczuję 😞 Ja miałam tylko brak apetytu przez jakieś 2 tygodnie (wszystko mnie brzydziło) i to była dla mnie męczarnia, a co dopiero wymioty... Mam nadzieję, że zaraz Ci to minie i nie będziesz już miała żadnych nieprzyjemnych objawów aż do rozwiązania 😘

reklama
Dziewczyny wczoraj była wizyta, nie było widać nawet pęcherzyka, po terminie @ 8 dni, według OM było 4+6. Po wizycie beta 1036, następna wizyta 1.09. Beta przyrasta prawidłowo.

Do góry