reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Hej dziewczyny. Ja od 2 tygodni wymiotuje non stop. Nawet po wodzie. Dramat. Leżę całe dnie w łóżku i modlę się żeby to się w końcu skończyło 🙏
Gdzie te filmowe błogie stany w ciąży ? Głaskanie się po brzuszku i jedzenie kiszonych ? Śmieje się do chłopa że już naliczam dni szlabanu naszemu bąblowi :)
Jak sobie radzicie z tymi mdłościami ?

reklama
Jak będzie mi się kończyła umowa będę w 12 tygodniu .
Pracownica w ciąży, która zawarła umowę na okres próbny przekraczający jeden miesiąc i umowa ta uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, wówczas zachowuje status pracownicy do dnia porodu. Jednakże w dniu porodu kobieta traci status pracownicy, wobec czego nie przysługuje jej prawo do urlopu macierzyńskiego.

Ehh wczoraj to jednak był straszny dzień 😟 dziś rano tez sie dowiedzieliśmy, ze wczoraj wieczorem zmarła babcia męża. O ciazy chciałam powiedzieć teściom i rodzicom po środowej wizycie, a tu wypadnie pogrzeb... ale tłumacze sobie, ze nie może być tak, ze wszystko jest zle. I skoro jedno życie odeszło to No nie ma cudów, to nowe musi być silne i musi być wszystko dobrze! Także czekam na ta jutrzejsza wizytę i liczę, ze nic złego przez tydzień sie nie stało z naszym serduszkiem😉

Wolfgirl współczuje Ci bardzo😟 ja mam mdłości bez wymiotów i bardzo uprzykrzają mi życie, a co dopiero wymioty... miejmy po prostu nadzieje, ze faktycznie do końca 1 trymestru przejdzie i odzyjesz w drugim!😉

Ehh wczoraj to jednak był straszny dzień 😟 dziś rano tez sie dowiedzieliśmy, ze wczoraj wieczorem zmarła babcia męża. O ciazy chciałam powiedzieć teściom i rodzicom po środowej wizycie, a tu wypadnie pogrzeb... ale tłumacze sobie, ze nie może być tak, ze wszystko jest zle. I skoro jedno życie odeszło to No nie ma cudów, to nowe musi być silne i musi być wszystko dobrze! Także czekam na ta jutrzejsza wizytę i liczę, ze nic złego przez tydzień sie nie stało z naszym serduszkiem😉

Wolfgirl współczuje Ci bardzo😟 ja mam mdłości bez wymiotów i bardzo uprzykrzają mi życie, a co dopiero wymioty... miejmy po prostu nadzieje, ze faktycznie do końca 1 trymestru przejdzie i odzyjesz w drugim!😉
Bardzo mi przykro :(
Ale nowe życie na pewno będzie silne i wszystko będzie dobrze!!
U mnie z mdłościami tak samo... Nie dają mi spokoju, nie wyobrażam sobie jakby doszły do tego wymioty :/

Pracownica w ciąży, która zawarła umowę na okres próbny przekraczający jeden miesiąc i umowa ta uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, wówczas zachowuje status pracownicy do dnia porodu. Jednakże w dniu porodu kobieta traci status pracownicy, wobec czego nie przysługuje jej prawo do urlopu macierzyńskiego.
Do urlopu nie, do zasiłku już tak.

Hej dziewczyny. Ja od 2 tygodni wymiotuje non stop. Nawet po wodzie. Dramat. Leżę całe dnie w łóżku i modlę się żeby to się w końcu skończyło 🙏
Gdzie te filmowe błogie stany w ciąży ? Głaskanie się po brzuszku i jedzenie kiszonych ? Śmieje się do chłopa że już naliczam dni szlabanu naszemu bąblowi :)
Jak sobie radzicie z tymi mdłościami ?
Bardzo Ci współczuję 😞 Ja miałam tylko brak apetytu przez jakieś 2 tygodnie (wszystko mnie brzydziło) i to była dla mnie męczarnia, a co dopiero wymioty... Mam nadzieję, że zaraz Ci to minie i nie będziesz już miała żadnych nieprzyjemnych objawów aż do rozwiązania 😘

reklama
Dziewczyny wczoraj była wizyta, nie było widać nawet pęcherzyka, po terminie @ 8 dni, według OM było 4+6. Po wizycie beta 1036, następna wizyta 1.09. Beta przyrasta prawidłowo.

Do góry