reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dobre🤣🤣. Dobre jest tez to,że poczułam nie wiem skąd,zapach kawy zbożowej:) I kurde...jak ja bym sie jej napiła....oczywiscie nie mam bo jeszcze 2 tygodnie temu pilam zwykłą 😜 Takie to wszystko dziwne i smieszne zarazem. Nie wiem tez jak u Ciebie Kinga_89,ale ja jeszcze nikomu nie powiedzialam o tej ciazy / poza mężem oczywiście / i nagle posypały sie propozycje od znajomych.Idziemy na rower? Moze jakies piwko w sobotę?weź i wymysl wymówkę tym bardziej,ze ja nigdy nie odmawiałam i zawsze miałam ochotę🤣🤣🤣
Ja powiedziałam partnerowi 😂 siostrze , rodzicom (ale mają zakaz rozpowszechniania tej informacji) i w pracy wiedzą że coś może być na rzeczy ...
Jestem z centrum Polski i wczoraj przyjechałam w góry i mi temp organizmu spadła jakieś 5-7 stopni w dół i się martwię 😔

reklama
Ja powiedziałam partnerowi 😂 siostrze , rodzicom (ale mają zakaz rozpowszechniania tej informacji) i w pracy wiedzą że coś może być na rzeczy ...
Jestem z centrum Polski i wczoraj przyjechałam w góry i mi temp organizmu spadła jakieś 5-7 stopni w dół i się martwię 😔
Moim zdaniem nie masz sie co martwic. Moze masz zwykle osłabienie:)zmieniłas klimat...ostanio przelecialam caly internet/więcej tego nie zrobię/i nic nie bylo o spadku temperatury. Ja teraz mam 36 i 2.Specjanie zmierzylam....

Matko jedyna nadarzyć się nie da 😂 temperatury nie mierze bo jeden pomiar byłby bezsensu :) co do imnion, jak któraś ma problem ze wspólną decyzją, wystarczy długo i z przekonaniem powtarzać swoją wersję 😂 mój już zaakceptował.

Co do objawów. W sumie nadal nic chociaż dzisiaj płonie mi biust, bardzo nie boli. Ale jakby go ktoś do ogrzewania podłogowego podłączył 😂

Dobre🤣🤣. Dobre jest tez to,że poczułam nie wiem skąd,zapach kawy zbożowej:) I kurde...jak ja bym sie jej napiła....oczywiscie nie mam bo jeszcze 2 tygodnie temu pilam zwykłą 😜 Takie to wszystko dziwne i smieszne zarazem. Nie wiem tez jak u Ciebie Kinga_89,ale ja jeszcze nikomu nie powiedzialam o tej ciazy / poza mężem oczywiście / i nagle posypały sie propozycje od znajomych.Idziemy na rower? Moze jakies piwko w sobotę?weź i wymysl wymówkę tym bardziej,ze ja nigdy nie odmawiałam i zawsze miałam ochotę🤣🤣🤣
Nie pijesz kawy? Ja normalnie piję,nie zrezygnowałam. Tylko,że ja pije takie malutkie filiżanki,śmieje się,że '"dyrektorskie " takie na 2łyki.

reklama
Co Ty się tak kobieto uparłaś na te wymioty? Żadna z moich znajomych nie wymiotowała w ciąży, a jest ich sporo i ja też nie wymiotowałam i teraz też nie wymiotuje...szczerze to nie znam żadnej, która by wymiotowała w ciąży, także chyba jednak jest to mocno przesadzone...za to mdłości zdarzają się bardzo często
wiesz co to może też wynikać z tego,że ja muszę mieć wszystko zaplanowane po mojej myśli. Jeśli np stwierdziłam,że będę pracować do tego i tego dnia to zwyczajnie tak bym chciała. Pewnie to wynika z mojego podejścia do planowania. Nie mam w planach wymiotów,ale poranne i nocne mdłości pokazały mi,że nie wszystko idzie po mojej myśli. Zanim zaszłam w ciążę myślałam,że to wszystko jest jak na instagramie-kobiety ćwiczą na siłowni,są zadowolone i pełne energi.
No ale teraz wiem,że tak nie ma.
mam bardzo niski próg bólu i nie wiem,jak wytrzymam,jeśli pojawią się takie problemy. Dlatego się boję. Bo nie mam na to planu.

Do góry