reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja to chyba mam pecha 😓 byłam wczoraj w przychodni bo ginekolog zlecił mi badania morfologię i beta HCG bo na USG jeszcze nic nie widać i patrzę wczoraj po południu wszystkie wyniki są oprócz bety😢 a jak ściągnęłam wyniki jest napisane że brak krwi do beta HCG i dzwoniłam rano że jak to pani mi nie pobrała skoro było wszystko na skierowaniu to przeprosiła że nie wie jak to się stało i dziś znowu mnie kłuli i już m nadzieję że dziś bede mieć wynik bety bo lekarz zlecił tylko po to by stwierdzić jaki to mniej więcej wiem ciąży no testy wychodzą pozytywnie a na USG jeszcze nic nie widać więc się pewnie owulacja przesunęła i ciąża będzie dużo mlodsza. Mam nadzieję że po południu będą wyniki to dam znać. Trzymajcie kciuki by było wszystko dobrze.

reklama
A który to tydzień u Ciebie? Ja zarzekałam sie, ze bety nie bede robic itd., ale przyznaje sie, ze dziś w końcu zrobiłam. Nie bede raczej robic kolejnej, żeby przyrost sprawdzić, ale po prostu nie wiedziałam na kiedy sie umowic do ginekologa. A tak, jak dostanę dzisiejszy wynik to podam swojemu lekarzowi i ob juz sobie wyliczy kiedy mniej więcej powinnam przyjść....
u mnie dziś dopiero 4+6, ale test wyszedł juz tydzień temu, wiec kompletnie nie wiem kiedy isc do ginekologa, zwłaszcza, ze w poprzedniej (a raczej w pierwszej, bo poprzednia była biochemiczna miesiąc temu) było wręcz odwrotnie - wszystko wyszło pozniej, ale wtedy tez cykle miałam nieregularne i długie.
Nie mam pojęcia który niestety, bo miałam mocno nieregularne okresy, ostatni zaczął się 6 lipca, a owulacja była dość późno bo pewnie koło 25 lipca. Nie umiem określić konkretnie.

Ja jestem zmeczona bardziej niz zwykle, ale tez sa upaly ipracuje na etat z 2 dzieci w domu... wiec jestem przemeczona od jakiegos pol roku.. poza tym objawow brak, w poprzednich ciazach tylko lekkie mdlosci bardzo sporadycznie :)

We wtorek beta 6, wczoraj 14, a dzisiaj w końcu coś widać na teście [emoji7] chyba idziemy w dobra stronę
IMG_20200807_123257.jpeg

We wtorek beta 6, wczoraj 14, a dzisiaj w końcu coś widać na teście [emoji7] chyba idziemy w dobra stronę Zobacz załącznik 1159567
Oo, a ja właśnie chciałam pisać, że udało mi się niepostrzeżenie podejść do apteki i oczywiście już zrobiłam test i wyszedł negatywny, więc stwierdziłam - aha, to nie to. Okres powinnam dostać w poniedziałek, i dziś mnie głowa boli, a zawsze mnie głowa przed okresem boli. Tak czy siak, za parę dni będę miała pewność.

Oo, a ja właśnie chciałam pisać, że udało mi się niepostrzeżenie podejść do apteki i oczywiście już zrobiłam test i wyszedł negatywny, więc stwierdziłam - aha, to nie to. Okres powinnam dostać w poniedziałek, i dziś mnie głowa boli, a zawsze mnie głowa przed okresem boli. Tak czy siak, za parę dni będę miała pewność.
Jeszcze nic straconego. Ja w poniedzialek zrobiłam negatywny a w środę już wyraźny pozytywny :) a głowa też mnie kilka dni bolała ;)

reklama
Do góry