reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny mam nadzieję że się żadna na mnie nie pogniewa ale z ciekawości chciałam się zorientować jakie grupy wiekowe mamy tutaj ☺ jakby ktoś chciał się podzielić to super, ja mam 24 lata i to moje pierwsza ciąża ☺
Ja mam 30 (No dobra, w listopadzie 31😁) i to moja druga ciąża (nie licząc biochemicznej z czerwca...). W domu dwulatek😉

Kochana spokojnie! Nie stresuj sie tym detektorem😉 tam jest napisane, ze po 12 tygodniach chyba, a gdzieś w necie czytałam, ze detektory to tak w sumie bliżej 16 tygodnia zaczynaja lepiej łapać. Ze nie wspomnę jak nawet z wielkim brzuchem w 40 tygodniu czasem cieżko znaleźć tętno na badaniu ktg😜 ja detektorem złapałam, ale ciagle słyszę moje, faktycznie najbardziej w prawej strony na dole to moje słychać. A dziecka złapałam jakoś posrodku lekko nad blizna po cc. I uwaga, odsunęłam ręka sadło i dopiero na takiej naciągniętej skórze złapałam tętno 😂 a wcale nie mam jakoś bardzo dużo tego sadełka, taka po prostu oponka po pierwszej ciazy😜 próbuj dalej na spokojnie i w końcu sie uda😉 sama mówisz, ze złapałaś na 2 sekundy, a to juz cos przy takim ruchliwym maleństwie w brzuszku!

Puścił mi stres, dziękuję 😘 Masz rację, Dziecko❤ się przemieszcza, a ja już panikuje 😜. Dam szansę temu urządzeniu, ostanio świetnie sie czuję, chociaż wczoraj padalam na twarz i spalam od 22:00, mdłości przeszły, bywa wilczy apetyt.
Więc myślę sobie (taki Napoleon💪), kupię detektor będę spokojniejsza, badania mam w piątek, wczoraj zakup, dzis dostawa i juz w trakcie pracy próba, zalapalam coś, uciekło i juz stresik. Mąż śmieje się ze mnie, że takimi zabawkami się nakręcam.
Poczekam i zobacze jutro, a jak by co mam czas na zwrot, a do badania caaale 2 dni + noc! Wasza pomoc jak zawsze wspaniała 😘😘 Dzięki 😍.
Dzidziu, mi to już się teraz śmiać z nas chce bo jak nas coś nie dźga w boku, lub nas wilczy apetyt atakuje to tętna nie możemy znaleźć. Zawsze coś 😄 Mój przed chwilą mówi do mnie „Moniś, wyluzuj na pewno kupiłyście jakąś podróbkę bo zobacz to nawet wyglądu nie ma” 🙈😂 Właśnie Dzidziu, jak u Ciebie z apetytem? Mnie nawet dziś nieco mdliło ale już wiem dlaczego... Zjadłam Marsa i KitKata i jak ręką odjął 👍
Hahaha masz rację, dobre agentki 🤣 USG co drugi dzień może by nas uspokoiło 🤣.
Apetyt wczoraj był wilczy, dzis siedziałam ugotowana przed lapem i zapomnialam jeść, owszem bylam głodna, ale po 4h.
Słodyczy nie jem i nie mam w domu, ostanio Siostra mi przywiozła batonik ze Słowacji i ledwo pół zjadlam, taki słodki 😂 na maxa mi się wydawal 🤭😜. Mdłosci mi przeszly, ale gazy zostały 🙃🤭.
Cukier zawsze pomaga na mdłości.
Wiem, że jest wszystko z Dzidzia❤ jest dobrze, ale sama sobie dokładam głupich stresów 🙈🙈🙈.
Mialam dzis małe bezowe plamienie raz, wiec wyobraź sobie to + ten detektor. 😉

reklama
Do góry