reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Jestem 11+4 ❤ więc juz myślałam, ze usłyszę, 2 razy złapał mi 150 tetno, ale na 2 sekundy może. Więc pisząc tu ktoś że złapał ja sie martwię, dzis jakaś zestresowana jestem, praca, ten detekror, ze zapomniałam jeść. Spróbuje jutro bo dziś już za dużo emocji sobie dostarczam.
Dzięki piękne za uspokojenie. 😘
Kochana spokojnie! Nie stresuj sie tym detektorem😉 tam jest napisane, ze po 12 tygodniach chyba, a gdzieś w necie czytałam, ze detektory to tak w sumie bliżej 16 tygodnia zaczynaja lepiej łapać. Ze nie wspomnę jak nawet z wielkim brzuchem w 40 tygodniu czasem cieżko znaleźć tętno na badaniu ktg😜 ja detektorem złapałam, ale ciagle słyszę moje, faktycznie najbardziej w prawej strony na dole to moje słychać. A dziecka złapałam jakoś posrodku lekko nad blizna po cc. I uwaga, odsunęłam ręka sadło i dopiero na takiej naciągniętej skórze złapałam tętno 😂 a wcale nie mam jakoś bardzo dużo tego sadełka, taka po prostu oponka po pierwszej ciazy😜 próbuj dalej na spokojnie i w końcu sie uda😉 sama mówisz, ze złapałaś na 2 sekundy, a to juz cos przy takim ruchliwym maleństwie w brzuszku!

reklama
@Chichuni ja mam tyłozgięcie i zero problemów z zajściem. Dużo dziewczyn ma tyłozgięcie.

Mówię jej, że boli mnie brzuch, ale póki co nie dociera :/ stanie i ani rusz :/ przecież nie będę jej targac za rękę i tak musiałam ją wsadzić do wanny, wyjac i zanieść do pokoju :/ do samochodu też ja muszę wsadzać i wyjmować- zupełnie nie wiem jak do tego podejść.

@Ewelina @ tak bardzo mi przykro!! To forum nie będzie już takie samo bez Ciebie 😭

Jak widać natura jest nieprzewidywalna i lubi płatać figle 😄 Znam dwie pary, które po wielu latach starań zaadoptowały dzieciaczki, ponieważ nie mogły mieć dzieci. I w zaawansowanym już wieku dziewczyny zaszły w ciążę 😊 Lekarze tylko wzruszali ramionami mówiąc, że ludzki organizm bywa nieobliczalny. A z zajściem w ciążę przy tyłozgięciu, z tego co czytałam to też bywa różnie. I tyłozgięcia mogą mieć rożny kąt pochylenia, mogą dawać objawy lub nie, i tak samo mogą utrudniać zajście w ciążę lub nie. U mnie niestety każdy okres to jedna wielka męczarnia z bólem krzyża, zaparciami, później biegunką...
Też mam takie objawy przy okresie. Jak zbadać takie tyłozgięcie?

Jestem 11+4 ❤ więc juz myślałam, ze usłyszę, 2 razy złapał mi 150 tetno, ale na 2 sekundy może. Więc pisząc tu ktoś że złapał ja sie martwię, dzis jakaś zestresowana jestem, praca, ten detekror, ze zapomniałam jeść. Spróbuje jutro bo dziś już za dużo emocji sobie dostarczam.
Dzięki piękne za uspokojenie. 😘
Dzidziu, mi to już się teraz śmiać z nas chce bo jak nas coś nie dźga w boku, lub nas wilczy apetyt atakuje to tętna nie możemy znaleźć. Zawsze coś 😄 Mój przed chwilą mówi do mnie „Moniś, wyluzuj na pewno kupiłyście jakąś podróbkę bo zobacz to nawet wyglądu nie ma” 🙈😂 Właśnie Dzidziu, jak u Ciebie z apetytem? Mnie nawet dziś nieco mdliło ale już wiem dlaczego... Zjadłam Marsa i KitKata i jak ręką odjął 👍

Masz tyłozgięcie? Powiedz mi, jak było u Ciebie z zajściem w ciążę?
Bo mojej siostrze śp powiedziano, że przez tą wadę już dzieci miec nie będzie. I po 3 latach starań odpuściła.
Kto jej to powiedzial? Przeciez to bzdura. Ja nam tylozgiecie macicy i wszyscy lekarze mowili ze absolutnie nie przeszkadza to w zajsciu w ciazę.

reklama
Tak, mam ja i moja siostra. My staraliśmy się przez 3 lata. Po 3 latach stwierdziliśmy, że to nie ma sensu i odpuszczamy. No i tak po kilku miesiącach odpuszczenia tych starań zaszłam w ciążę 🤷‍♀️ U mojej siostrzyczki podobnie, udało się po kilku latach po ślubie.
Ale to nie jest wina tylozgięcia. Tylozgiecie moze co najwyzej prowdzic do dyskomfortu podczas okresu/ mnie bolal krzyż/.

Do góry