reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny, mi po odebraniu detektora za drugim podejściem udało się znaleźć serduszko. Teraz za cholerę nie mogę go znaleźć, słyszę tylko swoje 🤷‍♀️ Martwi mnie to ale z drugiej strony nie zamierzam się schizować bo prawda jest niestety taka, że i tak co ma być to będzie.
Co do sikania... No właśnie, po pierwszym porodzie coś się zepsuło i czasem przy silnym a psik wiadomo co się dzieje 😄 Cieszę się, że nie jestem sama 😂

reklama
Też mam wizytę w piątek i drze tak samo;<
W dodatku będę sama
😭😭😭
Świat jest okrutny i niesprawiedliwy 😭
Patologia rodzi dzieci i płodzi na 1 pierdnięcie, a kobiety, które walczą i dadzą dzieciom wszystko nie mogą donosić ciąży. Absurd. Nienawidzę tego świata 🤬🤬🤬
Trafiłaś idealnie w punkt.

Faceci to świnie i tyle.
Mam focha na cały świat. Nawet jeśli on chce dobrze, to ja uważam inaczej. 😫

Mimo wszystko nazywanie tak mężczyzny swojego życia nie jest w porządku. Widzisz, że on nie jest wobec Ciebie w porządku, ale przyznam szczerze że to jak piszesz o nim "stary", czy czasem ogółem nieładnie, nie jest miłe nawet dla przypadkowego odbiorcy. Może problem leży ogółem w Waszych relacjach i braku odpowiedniego wzajemnego szacunku? Czy naprawdę dobrze Wam się razem żyje i on wie, że ma do czego wracać, czy traktuje to jako związek bez zobowiązań, ciepłą przystań raz na jakiś czas, ale nie na co dzień? Na moje tu lepiej pomyśleć, porozmawiać, ale i zmienić podejście.

PS. Nie wtrącałabym się, gdybyś sama sprawę traktowała bardziej prywatnie.

Też mam wizytę w piątek i drze tak samo;<
W dodatku będę sama
😭😭😭
Świat jest okrutny i niesprawiedliwy 😭
Patologia rodzi dzieci i płodzi na 1 pierdnięcie, a kobiety, które walczą i dadzą dzieciom wszystko nie mogą donosić ciąży. Absurd. Nienawidzę tego świata 🤬🤬🤬
Myślę o tym prawie codziennie, że kobiety rodzą dzieci wyrzucają je na śmietnik czy kopia po ziemi... A takie co pragną nie mogą mieć lub traca i wiesz juz jakis czas temu zrozumiałam dlaczego tak jest... Bo im nie zależy... Świat jest okrutny
My boimy sie o każdy najmniejszy lek, a one pija alkohol litrami i dziecko sie utrzymuje, oczywiście kazde nowe życie to cud i zasługują te dzieci na życie tylko, że u matek które je pokochają całym sercem i będą sie nimi opiekować a nie takich co nie pamiętają nawet ich imienia :(

Dziewczyny, mi po odebraniu detektora za drugim podejściem udało się znaleźć serduszko. Teraz za cholerę nie mogę go znaleźć, słyszę tylko swoje 🤷‍♀️ Martwi mnie to ale z drugiej strony nie zamierzam się schizować bo prawda jest niestety taka, że i tak co ma być to będzie.
Co do sikania... No właśnie, po pierwszym porodzie coś się zepsuło i czasem przy silnym a psik wiadomo co się dzieje 😄 Cieszę się, że nie jestem sama 😂
Pytanie co będzie po następnym porodzie 🤣też się tego boję, a co do detektora to dlatego właśnie zastanawiam się czy zamówić.. Niby fajnie i wgl, ale po co stresować się.. Pewnie bym wydzwaniala co chwilę do położnej 🤣wolę chyba na ruchy poczekać, pierwsze poczułam jakoś 16-17 więc jescze trochę, 🤣🤣

Mimo wszystko nazywanie tak mężczyzny swojego życia nie jest w porządku. Widzisz, że on nie jest wobec Ciebie w porządku, ale przyznam szczerze że to jak piszesz o nim "stary", czy czasem ogółem nieładnie, nie jest miłe nawet dla przypadkowego odbiorcy. Może problem leży ogółem w Waszych relacjach i braku odpowiedniego wzajemnego szacunku? Czy naprawdę dobrze Wam się razem żyje i on wie, że ma do czego wracać, czy traktuje to jako związek bez zobowiązań, ciepłą przystań raz na jakiś czas, ale nie na co dzień? Na moje tu lepiej pomyśleć, porozmawiać, ale i zmienić podejście.

PS. Nie wtrącałabym się, gdybyś sama sprawę traktowała bardziej prywatnie.
Nie trafiłaś w sedno. Nazywam go stary bo, bo po pierwsze paradoksalnie jest młodszy ode mnie i lubię tak do niego mówić, co mu nie przeszkadza. A uwierz mi, mówi zawszde wprost o wszystkim bez ogródek. Dziwne wnioski wysnułaś 🤔 dogadujemy się swietnie i swietnie sie uzupełniamy. Nie wiem skąd czerpiesz wiedzę aczkolwiek bardzo rzadko o nim wspominam. A jeśli mówienie do męża stary świadczy o naszych relacjach, to nie wiedziałam. Mówię też do niego gruby choć jest dobrze umięśniony i nie jest gruby, to rozumiem, też świadczy o naszych złych relacjach? Różnie do siebie mówimy i stary czy gruby jest dla nas równie pieszczotliwe, co dla innych misiu czy kotku. ;)

Edit.
Poza tym rozumiem, że nigdy w życiu nie byłaś rozżalona i nie chciałaś po prostu się wykrzyczeć. 🤷‍♀️

reklama
Myślę o tym prawie codziennie, że kobiety rodzą dzieci wyrzucają je na śmietnik czy kopia po ziemi... A takie co pragną nie mogą mieć lub traca i wiesz juz jakis czas temu zrozumiałam dlaczego tak jest... Bo im nie zależy... Świat jest okrutny
My boimy sie o każdy najmniejszy lek, a one pija alkohol litrami i dziecko sie utrzymuje, oczywiście kazde nowe życie to cud i zasługują te dzieci na życie tylko, że u matek które je pokochają całym sercem i będą sie nimi opiekować a nie takich co nie pamiętają nawet ich imienia :(
W pelni sie zgadzam. To jest niesprawiedliwe. Patologia pije wóde bierze narkotyki i rodzi dzieci my chuchamy dmuchamy i co????

Do góry