reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny. Powiedzcie mi jak to jest jak się prowadzi ciąże i panstwowo i prywatnie. Bo zaczelam chodzic prywatnie w innym mieście z polecenia. I ten lekarz mi polecil zebym w swoim mieście zapisala sie panstwowo zeby miec badania za darmo. I pomyślałam nie glupio bo ostatnie 2 ciąże kosztowały mnie kolosalne pieniądze a teraz jeszcze podrożalo. I dzis jak zapisywalam sie panstwowo to sxciemnialam ze jeszcze u lekarza nie bylam bo głupio mi było powiedzieć ze bylam prywatnie a terax na panstwowke przyszlam. I czy moge miec prowadzone rownolegle 2 ciąże u różnych lekarzy i miec 2 karty ciąży?
Pewnie, że można u dwóch różnych lekarzy prowadzić ciążę. Ja tak mam, bo do jednej ginekolog chodzę prywatnie a do drugiego chodzę z PZU (mam pakiet). Mam dwie karty ciąży, chce finalnie chodzić tylko prywatnie a badania robić z PZU (żeby nie było, że wizyty mam co tydzień i co tydzień usg...)

Miałam już usg piersi robione, jest kilka małych torbielek, wiem, czemu rośnie i boli, więc rozmowa nic nie pomoże. Chodzi o sposób praktyczny by sobie z tym radzić ;p
Może jakieś ciepłe okłady z termoforka i fajny stanik? :) Ja w ogóle piersi nie czuje, na początku mnie tylko bolały ale po ich kształcie zauważyłam że wyglądają jak małe wymionka 🙈💩

reklama
No właśnie, że za mało tu zarabia.. zamiast wziąć tu się w garść, znaleźć pracę na umowę, żeby to dziecko miało stabilizację, oboje rodziców.. ale po co. Latwiej jest zabrac dupe i jechać.
My z mężem nie zarabiamy dużo, mój mąż jeszcze mniej niż ja. Staramy się teraz oszczedzic jak najwięcej ale wiadomo, że bywa ciężko. Z jednej strony można powiedzieć że twój mąż jest zaradny i stara się by wam nie brakowało ale z drugiej chyba wolę tak jak mam. Mało ale na miejscu, na umowę, a dorobić się...może jeszcze zdążymy kiedyś a z głodu nie umieramy póki co :)

Do góry