reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Chyba trochę przesadzacie. Biorę leki na niedoczynność - najpierw euthyrox, potem letrox od 12 roku życia czyli ponad połowę mojego życia. Te pół godziny to dobry czas żeby wstać, umyć zęby i przygotować jakieś sensowne śniadanie a nie od razu rzucać się na jedzenie 🙄

reklama
A ja poszłam właśnie do wc i jakies bezowe plamienie i wyłączyć myślenie muszę do piątku do USG.
Na USG widzialam pempowine tydzien temu. W sieci widziałam, ze łożysko od 14 tygodnia produkuje hormony, chyba że w pełni, a może zaczyna juz w 9t?
No u mnie tak pisalo na appce ze powolutku zaczyna lozysko przejmowac,wiesz ja mysle ze to takie powolny proces,dlatego czujemy sie troszke lepiej z kazdym dniem.watpie zeby boom 12 tydzien i zero objawow;)

A ja poszłam właśnie do wc i jakies bezowe plamienie i wyłączyć myślenie muszę do piątku do USG.
Na USG widzialam pempowine tydzien temu. W sieci widziałam, ze łożysko od 14 tygodnia produkuje hormony, chyba że w pełni, a może zaczyna juz w 9t?
No i ja tez 9+11juz widzialam pempowine wiec do czegos musi byc przyczepiona:)

Ja czytałam właśnie w kilku źródłach, że około 10 tygodnia to następuje.
Matko, te plamienia to naprawdę potrafią nerwów napsuć, ale w sumie nie ma się czemu dziwić, bo skoro z głupiego nosa co rano potrafi lecieć krew, to pokazuje tylko jak bardzo jesteśmy teraz ukrwione. Nie przejmuj się tym Dzidziu to na pewno nic groźnego ❤️❤️❤️

Chyba trochę przesadzacie. Biorę leki na niedoczynność - najpierw euthyrox, potem letrox od 12 roku życia czyli ponad połowę mojego życia. Te pół godziny to dobry czas żeby wstać, umyć zęby i przygotować jakieś sensowne śniadanie a nie od razu rzucać się na jedzenie 🙄
Ja leków nie biorę a na punkcie jedzenia dostałam dosłownie obsesji... Do tego stopnia, że rano budzi mnie głód i nic wtedy nie jest tak ważne jak najedzenie się 🙈

Ja czytałam właśnie w kilku źródłach, że około 10 tygodnia to następuje.
Matko, te plamienia to naprawdę potrafią nerwów napsuć, ale w sumie nie ma się czemu dziwić, bo skoro z głupiego nosa co rano potrafi lecieć krew, to pokazuje tylko jak bardzo jesteśmy teraz ukrwione. Nie przejmuj się tym Dzidziu to na pewno nic groźnego ❤️❤️❤️
Dzięki! 😘 trochę tez myślę czy na badaniu lekarka wzierniem nie uszkodzila naczynek, albo podczas wysiłku z wyproznieniem sie.
Przerabialam to tydzień temu i Dzidzia ❤ pięknie rośnie, więc uspokajam sie ze wszysko jest w porządku. 😃
Dobrego dnia Dziewczyny 😘😘😘

Dzięki! 😘 trochę tez myślę czy na badaniu lekarka wzierniem nie uszkodzila naczynek, albo podczas wysiłku z wyproznieniem sie.
Przerabialam to tydzień temu i Dzidzia ❤ pięknie rośnie, więc uspokajam sie ze wszysko jest w porządku. 😃
Dobrego dnia Dziewczyny 😘😘😘
Myślę, że to bardzo prawdopodobne 😊 Mój za każdym razem uprzedza, żeby się nie przerażać gdybym po badaniu plamiła 😄 😘

Mój partner ostatnio wspominał o odzieży ciążowej w Lidlu to dostał opieprz że do takiej odzieży to mi jeszcze daleko 😅 Ale w sumie mimo że nie przytyłam ani kilograma to już spodnie dziwnie mocno cisną 🤔 Aż się sama zastanawiam czy mi się to ubzdurało czy co bo mama twierdzi, że to za wcześnie żeby brzuch zaczynał rosnąć 🤷
ja mam brzuszek od 7tc...to moja 2, więc może dlatego tak szybko widać, ale wczoraj jak byłam na wizycie i mnie ważyła kobitka to była zszokowana, że nic nie przytyłam, a brzuszek już taki duży 🙈🙈🙈😂😂😂 ja już ciąży nie ukryje i chodzę od jakiegoś czasu tylko w spodniach ciążowych albo sukienkach, bo inne mnie uwierają w brzuch 🙄🙈😝
Dziewczyny dajcie mi siłę, bo nie wiem, czy dzisiaj nie padnę...mamy przeprowadzkę i jeszcze trochę pakowania, do tego 11miesięczniak nudzący się strasznie i krzyczący...😳😳😳 mąż pojechał ogarnąć auto do przeprowadzki, a ja czekam na rodziców i brata jak na zbawienie, bo dopóki nie przyjadą to jestem uziemiona z tym małym terrorystą 🙈😳😳😳😂😂 jeszcze wczoraj późno wieczorem jak ogarnialiśmy pakowanie to wleciał nam do mieszkania SZERSZEŃ! 😱😱😱😱 masakra...na szczęście mojemu mężowi udało się go unicestwić, ale łatwo nie było...niech ten dzień już się kończy 🙈🙈

reklama
W takim razie nic tylko pozazdrościć! Widocznie my zamiast fasolek w macicy, mamy tasiemce w żołądku 😋
Każdy organizm jest inny i reaguje inaczej, więc nie widzę tu ani trochę przesady. Czy to w jedzeniu czy w braku apetytu, itp.

Do góry