reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

U mnie w 6t6d serduszko było 124 i ginekolog powiedział że wszystko jest dobrze, mimo że różnica między Om a usg było 3 tygodnie, więc tak jak dziewczyny piszą jakby było bardzo niskie tętno to można się zastanawiać ale to też nie wróży od razu że będzie źle ☺ ja już czekam z niecierpliwością na jutro, mimo że sama wizyta to już chciałabym pójść i porozmawiać z moim lekarzem ☺ może uda się wcześniej usg zrobić niż w 12 tyg, trzymajcie kochane kciuki za moją fasolkę 😘
Seruszko❤ sie rozpędzi, to normalne. A dodam ze wahania tętna to tez zupełnie normalna sprawa! Zatem wszystko jest ok 😃.

reklama
Trochę mnie tu nie było i milion postów do nadrobienia [emoji86] ale z moją aktywnością tutaj już raczej tak będzie[emoji6] za dużo pracy![emoji2372]

Rozmiarami waszych brzuszków jestem pod wrażeniem! U mnie nic nie widać, waga wciąż taka sama, zadnych zachcianek, mdłości, nic... poza sennością w pracy czuje się zajebiscie[emoji6]

Dzis jestem po drugiej wizycie i jestem trochę zmatwiona. Według OM 7t+4 i TP na 25.04, a dzis po wizycie według USG 5t+5d i TP na 8.05! Bombelek 3,3mm i widoczne migoczące serduszko ale tętno ledwo słyszalne 83/min. Nie wiem co myśleć... Gin kazal sie nie martwić i kolejna wizyta za równy tydzień żeby sprawdzić jak się bombelek rozwija. Jeśli wszystko prawidłowo, zapłodnienie musiało być dużo później niż myślimy.. Oby to była prawda!!! Trzymajcie kciuki[emoji173]
Rozkreci sie, 5+5 to często jest ciałko żółte albo pęcherzyk sam, więc seruszko❤ daje czadu po 6 t. Nosek w górę 😃

Dziewczyny podpowiedzcie co zrobić.... Biorę duphaston 2 razy dziennie i została mi 1 tabletka na dziś wieczór a na rano już nie mam. Jutro po południu wizyta. I nie wiem czy może już dziś wieczór nie brać a zostawić na rano? Czy wziąść dziś a rano już nie i czekać do wizyty aż wypisze receptę?
Gdybyś była w Wawie dalabym Ci!!!! 😊

Więcej co? Mój lekarz nie jest wylewny i chyba mu za to dziekuje. Ja nawet nie wiem z jaką prędkością biło serce mojego płodka w 9+4. Lekarz mi powiedział że bije prawidłowo i to mi wystarczyło...teraz przynajmniej się nie stresuje przy porównaniach z wami :)
Może się nie porównujcie bo to nakręca a myślę że jakby biło nieprawidłowo to każdy lekarz by wam to powiedział. :)
Ja wiem ile mojego fasola bilo i nawet nie chce sie w to wglebiac,za to lekarka powiedziala ze niektorzy maja teorie co do szybkosci bicia a plci.moje ma szybkie bity to by wychodziko na dziewczynke...chinski kalendarz tez mi to mowi no to juz kurde nie ma rady musi byc rozowo;)

@Patii_666 na to by po żłobku był wymęczony nie liczylabym 😂 moja wariuje tam cały dzień, a później wraca i dalej wariuje 😂
Ja jutro jadę do rodziców na weekend - 350 km, ale pół roku nie byłam przez koronę :/ a za tydzień kolejne 350 km nad morze, jestem ciekawa jak to zniosę 😃
My dzis do pod Londyn 2h w jedna strone,korki,masakra,plecy mnie bolaly i musialam miec przekaski,i przystanek na siku.da sie przezyc ale bylam podirytowana

Hej dziewczyny, dziś dołączam oficjalnie do grupy, wcześniej obserwowałam 😊 23.08 zrobiłam test, który wyszedł pozytywny, 31.08 byłam u gina, potwierdził, że to 6 tydzień. Serduszko widziałam jak śmiga, ale nie podał mi częstotliwości. 14.09 mam kolejną wizytę. Objawy jakie miałam to niechęć i niezdecydowanie 😁(męża wysłałam na 3 dniowy wypad na trzydzieści osób, miałam z nim jechać, ale czułam się jakoś nie tak) niestrawność, biegunka, bóle piersi i częste bieganie na siusiu, pobolewanie brzucha jak na okres. Obecnie piersi bolące i obrzmiałe, takie rozciągania w dole brzucha czasem, wzdęcie i jakby ból żołądka. Nie wymiotuję narazie, ale tak bym rzekła, że chodzę na wylocie😁 Chodzę do pracy, potem śpię, umyję się i zaraz znowu do wyrka. Ale się rozpisałam. Życzę wam samych dobrych wieści 😊

Hej dziewczyny, dziś dołączam oficjalnie do grupy, wcześniej obserwowałam 😊 23.08 zrobiłam test, który wyszedł pozytywny, 31.08 byłam u gina, potwierdził, że to 6 tydzień. Serduszko widziałam jak śmiga, ale nie podał mi częstotliwości. 14.09 mam kolejną wizytę. Objawy jakie miałam to niechęć i niezdecydowanie 😁(męża wysłałam na 3 dniowy wypad na trzydzieści osób, miałam z nim jechać, ale czułam się jakoś nie tak) niestrawność, biegunka, bóle piersi i częste bieganie na siusiu, pobolewanie brzucha jak na okres. Obecnie piersi bolące i obrzmiałe, takie rozciągania w dole brzucha czasem, wzdęcie i jakby ból żołądka. Nie wymiotuję narazie, ale tak bym rzekła, że chodzę na wylocie😁 Chodzę do pracy, potem śpię, umyję się i zaraz znowu do wyrka. Ale się rozpisałam. Życzę wam samych dobrych wieści 😊
Zatem gratulacje❤ i rozgośc sie, bo bardzo tu ciepło ❤!😃

reklama
Hej dziewczyny też mam zostać kwietniową mamą ale w sumie to mam termin na 1 kwietnia więc może nawet będę marcową 😀 na wizycie byłam w 8 tyg teraz już jest 11 ale moje samopoczucie jest okropne. Ciągłe mdłości i dziwne mdlące uczucie głodu 😔 już nie mogę się doczekać aż miną te przykre objawy. Pozdrawiam wszystkie mamuśki 😀

Do góry