reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
e
Popieram. Również mam nadzieję, że żadna nie będzie musiała dokonać takiego wyboru. Nie wyobrażam sobie być w ciąży z dzidzią, która wiem, że umrze chwilę po porodzie lub miesiąc po podłączona do aparatur i wszytskich rurek. Pękłoby mi serce codziennie o tym myśląc i umierając kawałek po kawałku. Każda z nas ma wybór i wybiera co dla niej właściwe. To jest mega przykre, ale niestety takie rzeczy się zdążają.
💔

Dziewczyny, dzisiaj pusto z wizytami? Która ma jeszcze w tym tygodniu? Pokazywać małe kropki 😁
ja mam wizytę w piątek

Czesc dziewczyny. Ja dziś po wizycie. Moja fasolinka ma już całe 2,4 cm. Wychodzi że to 9t1d , termin prawdopodobnie 15kwietnia , może za miesiąc na prenatalnym USG wyjdzie pewniejszy termin. Słyszałam dziś serduszko i widziałam jak dzidzia się rusza . Wszystko w porządku na szczęście. Niestety nie wiem jak już się leczyć na to przeziębienie i kaszel po powiedział że żadnych leków itd 🙈
kochana bardzo sie ciesze ze wszystko ok😍Na przeziebienie czosnek i syrop z cebuli

No ja dzisiaj bez drzemki po południu i czuję się jak *****. Mdli, brzuch i krzyż bolą,gazy.. I jestem tak zmęczona, jakbym biegała w robocie 12 godzin no stop, nawet zbyt wyczerpana by odpocząć i zasnąć...

Mam ochotę leżeć i narzekać jak husky na filmikach...
Kupiłaś mnie husky 😍, ja dzis po prscy 30 min drzemki i swiat jest lepszy😃!
Frytki z McD dostalam 😋😋😋!

Ja mam zamiar mieć USG i pappa chyba też zrobię (choć teraz się waham ale USG na pewno). Nie rozumiem tego demonizowania aborcji...jesli ktoś nie chce to niech sobie jej nie robi a nie straszy resztę przymuszaniem i sugerowaniem. Ja przy mocno uszkodzonym płodzie na pewno bym skorzystała.
Liczę jednak, że żadna z nas nie będzie musiała stawac przed wyborem i decyzja zmieniająca nasze życie.
Też wolę pisać tu niż na FB, nawet jeśli ktoś wyciągnie to co piszemy gdzieś to jednak tu jest bardziej anonimowo.

Dla mnie to niepojęte. Na grupie mówimy o swoich dziudziusiach, gdy mają mniej niż pół centymetra, cieszymy się z serduszka - żyje człowiek! Niedługo później powstaje siatka nerwowa, odczuwanie bólu itp., widzimy, jak bawi się, poznaje ciało, macha rączkami... A nagle okazuje się chore, wadliwe etc., i jest już po prostu płodem, którego można się pozbyć, pozwolić na zakończenie życia dzieciątka, którego istnienie przezywamy od pierwszych tygodni po zapłodnieniu. :(

reklama
Do góry