reklama
PałkaZapałka
Fanka BB :)
A dla mnie niepojęte jest świadome sprowadzanie bardzo ciężko chorego dziecka na świat i patrzenie jak cierpi i żebranie o pieniądze od ludzi na jego pielęgnację jeśli trzeba rzucić pracę by się nim zająć i nie ma się funduszy by mu zapewnić opiekę. Więc nie wiem kto jest większym egoistą i nie mi to oceniać. Każdy ma prawo wyboru i niech robi tak jak uważa za stosowne a zdanie innych ma gdzies.Dla mnie to niepojęte. Na grupie mówimy o swoich dziudziusiach, gdy mają mniej niż pół centymetra, cieszymy się z serduszka - żyje człowiek! Niedługo później powstaje siatka nerwowa, odczuwanie bólu itp., widzimy, jak bawi się, poznaje ciało, macha rączkami... A nagle okazuje się chore, wadliwe etc., i jest już po prostu płodem, którego można się pozbyć, pozwolić na zakończenie życia dzieciątka, którego istnienie przezywamy od pierwszych tygodni po zapłodnieniu.
Btw. ja nie mowie, że mam dziecko tylko że będę je mieć
P
pożegnanie
Gość
Biedna Ty! To wymyślimy zaraz zapiekanki z cebulą - masz produkty?Ja nie mam siły jechać po swojego więc nici z maczka... Wogole jakąś dupa z tymi zachciankami - makreli nie było, a dzisiaj już ochota przeszła, maczek za daleko tylko leżeć i narzekać
Niech maz taxi zajedzie od McD i przywozi fryty
Dorota991
To niestety potrzebny jest kawałek trocin o smaku mięsa z maczka może jutro się uda.. ale dziękuję za dobre chęci trzymajcie się dziewczynyBiedna Ty! To wymyślimy zaraz zapiekanki z cebulą - masz produkty?
Niech maz taxi zajedzie od McD i przywozi fryty
P
pożegnanie
Gość
Trudne tematy! Ja jestem przekonana ze wszystko jest w porzadku i robię badanie jak każde w ciąży! ❤Dla mnie to niepojęte. Na grupie mówimy o swoich dziudziusiach, gdy mają mniej niż pół centymetra, cieszymy się z serduszka - żyje człowiek! Niedługo później powstaje siatka nerwowa, odczuwanie bólu itp., widzimy, jak bawi się, poznaje ciało, macha rączkami... A nagle okazuje się chore, wadliwe etc., i jest już po prostu płodem, którego można się pozbyć, pozwolić na zakończenie życia dzieciątka, którego istnienie przezywamy od pierwszych tygodni po zapłodnieniu.
Kaarcia
W sensie prenatalnego? W sumie Kochana to tutaj chyba kazda sie boi wyniku każdego Usg Najpierw jest czy będzie serce, potem czy nadal będzie, potem pomiary w usg prenatalnym, potem jak przybiera na wadze itd.... końca nie widaćA czy któraś z was się boi wyników tego USG?
Kaarcia
Wchodzimy w bardzo trudny i niebezpieczny temat... Aczkolwiek dla mnie najgorsze jest nie jedno czy drugie podejście do tematu, ale narzucanie swojego zdania i mówienie innym jak maja postępować. I przy tym osoby, które nie potępiają aborcji, nie potępiają tez tych, którzy za wszelka cenę chcą urodzic itd., na ogol szanują możliwość wyboru, ale juz w druga stronę działa to inaczej... Bardzo często jak ktoś sam nie wyobraża sobie aborcji to wciska innym swoje poglądy i potępia osoby o innym podejściu. I właśnie to jest dla mnie najgorsze.A dla mnie niepojęte jest świadome sprowadzanie bardzo ciężko chorego dziecka na świat i patrzenie jak cierpi i żebranie o pieniądze od ludzi na jego pielęgnację jeśli trzeba rzucić pracę by się nim zająć i nie ma się funduszy by mu zapewnić opiekę. Więc nie wiem kto jest większym egoistą i nie mi to oceniać. Każdy ma prawo wyboru i niech robi tak jak uważa za stosowne a zdanie innych ma gdzies.
Monika2211
To jest bardzo śliski i kontrowersyjny temat. Dlatego powiem Wam tak, mimo że dla mnie życie to największa świętość na tym paskudnym świecie, to nie staram się na siłę przekonywać innych do własnych poglądów, a tym bardziej krytykować za to, że ktoś ma inne zdanie na ten temat. Każdy ma swój światopogląd, swoje sumienie i tyle.A dla mnie niepojęte jest świadome sprowadzanie bardzo ciężko chorego dziecka na świat i patrzenie jak cierpi i żebranie o pieniądze od ludzi na jego pielęgnację jeśli trzeba rzucić pracę by się nim zająć i nie ma się funduszy by mu zapewnić opiekę. Więc nie wiem kto jest większym egoistą i nie mi to oceniać. Każdy ma prawo wyboru i niech robi tak jak uważa za stosowne a zdanie innych ma gdzies.
PałkaZapałka
Ja mam we wtorek teraz, ogolnie czuje się tak, że momentami zapomniam, że jestem w ciąży bo zero dolegliwości poza tym, że mam wrażliwszy węch . Czyli to nie ja jestem "nawiedzona" , że czuje niepokój przed badaniami swojemu powiedziałam że będę spokojna wtedy jak już ze mnie wyjdzie i je zobaczęW sensie prenatalnego? W sumie Kochana to tutaj chyba kazda sie boi wyniku każdego Usg Najpierw jest czy będzie serce, potem czy nadal będzie, potem pomiary w usg prenatalnym, potem jak przybiera na wadze itd.... końca nie widać
reklama
Monika2211
A ja zjadłam jeszcze 2 przepyszne placki ziemniaczane na kolację i już czuję nadchodzącą zgagę