reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Czesc dziewczyny. Ja dziś po wizycie. Moja fasolinka ma już całe 2,4 cm. Wychodzi że to 9t1d , termin prawdopodobnie 15kwietnia , może za miesiąc na prenatalnym USG wyjdzie pewniejszy termin. Słyszałam dziś serduszko i widziałam jak dzidzia się rusza . Wszystko w porządku na szczęście. Niestety nie wiem jak już się leczyć na to przeziębienie i kaszel po powiedział że żadnych leków itd 🙈

reklama
To ile czasu minęło? Jutro będzie już wszystko wiadomo jak u mnie za tydzień! Stresuje się też lekko😜 będzie dobrze ❤️❤️
Aaa zle zrozumiałam. Szukasz kogos kto tez czeka na serduszko. Ja juz byłam na wizycie z serduszkiem😉 Dzisiaj mi wychodzi 9+3. A na wizycie z samym pęcherzykiem byłam w 5+3, potem po tygodniu było juz serduszko😉 i tydzień pozniej tez. Jutro po 2 tygodniach przerwy wizyta. Pozniej to juz chyba dopiero po miesiacu i od razu prenatalne

Czesc dziewczyny. Ja dziś po wizycie. Moja fasolinka ma już całe 2,4 cm. Wychodzi że to 9t1d , termin prawdopodobnie 15kwietnia , może za miesiąc na prenatalnym USG wyjdzie pewniejszy termin. Słyszałam dziś serduszko i widziałam jak dzidzia się rusza . Wszystko w porządku na szczęście. Niestety nie wiem jak już się leczyć na to przeziębienie i kaszel po powiedział że żadnych leków itd 🙈
Wspaniałe 😊 To już spora fasolinka urosła 😄

Aaa zle zrozumiałam. Szukasz kogos kto tez czeka na serduszko. Ja juz byłam na wizycie z serduszkiem😉 Dzisiaj mi wychodzi 9+3. A na wizycie z samym pęcherzykiem byłam w 5+3, potem po tygodniu było juz serduszko😉 i tydzień pozniej tez. Jutro po 2 tygodniach przerwy wizyta. Pozniej to juz chyba dopiero po miesiacu i od razu prenatalne
Aaa to super, to już jutro będzie całkiem wielki człowiek ❤️❤️ ja byłam 5+6 według usg i byl pęcherzyk i ciałko żółte i teraz po dwóch tygodniach ❤️

Ile razy dziennie mozna wziac paracetamol w ciąży. Rzadko biore leki ale dzisiaj tak mnie glowa boli ze nie mogę wytrzymać. Wzielam juz jedna tabletke
Ja 500 biorę tylko malsymalnie raz dziennie. Z racji, że mam często migreny, biorę od razu jak tylko zaczyna ćmić i z reguły pomaga.
Zrób sobie zimne okłady, też przynosi ulgę.

Super to my idziemy prawie tak samo dzień różnicy. Moja miała 2.27.. ❤️

Tak. Z Twojego polecenia. Dzięki! :) patrzyłam jeszcze na dwa inne miejsca z polecenia mojego lekarza i koleżanki ale jakoś tak mnie przekonaly bardzo pozytywnej opinie o pani doktor :)
Ona jest świetna! Na pewno nie będziesz żałować 😊😊 jej mąż też robi prenatalne i byłam u niego w 33tc i też bardzo byłam zadowolona, bo zarówno ona jak i on bardzo profesjonalnie podchodzą do badań, sprawdzają wszystko, pokazują, a do tego są bardzo mili i życzliwi 😊 No i badania jak widać też nie są u nich takie drogie :) aha no i super, że można być z mężem :D

reklama
To trzymam kciuki, która kobitka była na usg i by był tylko pęcherzyk żółtkowy? Też tak wariujecie jaj ja? Haha Jacie nie mogę się doczekać kolejnego usg ten tydzień będzie taki długi 😁😜😜😜
Ja miałam puste jajo w zeszłym tygodniu, a po 7 dniach było serducho♥️też to przeżywałam bo nie chcę 3 straty

Do góry