reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Ile razy dziennie mozna wziac paracetamol w ciąży. Rzadko biore leki ale dzisiaj tak mnie glowa boli ze nie mogę wytrzymać. Wzielam juz jedna tabletke

Moja koleżanka po usg i pappa wyszło jej, że urodzi chłopca z bardzo dużym prawdopodobieństwem zespołu downa, aż koperta z jej wynikami była oznaczona czerwonymi wykrzyknikami i wezwali ją pilnie do przychodni. Była załamana, wpadła w depresje, ale postanowiła powtórzyć badania i zrobiła amniopunkcję. Po amniopunkcji okazało się , że dziecko 100% zdrowe i że to będzie... dziewczynka 🤣 i faktycznie urodziła śliczna, zdrowa dziewczynkę. ;) także ja nie wiem ogólnie ten test pappa jest trochę bez sensu bo to jest tylko i wyłącznie statystyka, co niekoniecznie przekłada się na rzeczywistość ;) dlatego ja zrobię test pappa albo jakiekolwiek inne dodatkowe badania, jeśli na podstawie usg doktor stwierdzi prawdopodobieństwo wystąpienia wad.
Znajomej też wyszło, że to będzie dziecko z downem, ogromnie to przeżywała, A miała bardzo wysokie ciśnienie, na szczęście chłopiec urodził się duży, silny i zdrowy. Dlatego Troszkę boję się tych prenatalnych.

To trzymam kciuki, która kobitka była na usg i by był tylko pęcherzyk żółtkowy? Też tak wariujecie jaj ja? Haha Jacie nie mogę się doczekać kolejnego usg ten tydzień będzie taki długi 😁😜😜😜
Ja jak byłam to był sam pęcherzyk ciazowy, bez żółtkowego nawet😉 i owszem, tez miałam mega obawy, zwłaszcza, ze plamilam cały czas

reklama
Do góry