reklama
Monika2211
Fanka BB :)
Widzisz, a u mnie jest w pakiecie (cwaniaczki) Mi zasadniczo mój też nie jest tam potrzebny, ale strasznie mi było wczoraj przykro, obserwując jego wielki wnerw i rozczarowanie, że nie mógł zobaczyć swojego maluszka To nie w porządku.U mnie prenatalne 200 zl , papa nie robiłam nigdy i nie planuje, a też ide sama bez męża bo on i tak w pracy a do czego mi tam potrzebny
Monika2211
Yes, yes, yes A i spectrum tematyczne wyjątkowo wybitne!Wątków jest sporo to prawda, ale da sie ogarnąć i suuuper atmosfera! Tu jest i PL, i UK i NL i ISL ❤
Nie ma co czarować, tutaj jest najlepiej
LaetitiaAinos
Chyba trochę przesadzasz. Oczywiście to Twoje zdanie i jak najbardziej szanuję, ale te dane to raczej na wyrost. A nasłuchać to się można różnych rzeczy tylko niekoniecznie tak delikatne kwestie omawiam tylko na podstawie właśnie tego nasłuchania.Ja nie planuję. Słyszałam o wielu przypadkach niesłusznego stwierdzenia prawdopodobieństwa (wbrew pozorom nawet 90 procent to nie jest tak dużo) poważnych wad i nawet sugerowanie aborcji. My dziecko będziemy kochać i chcieć niezależnie od wad. Lepiej też się nie nakręcać. Właśnie rzadziej kończy się to operacją na płodzie, częściej na zastraszeniu i proponowaniu tej nieszczęsnej aborcji.
Czy uważasz, że my albo ktoś inny kto wykona takie badania nie będzie kochać?
Najzwyklej w świecie wolę wiedzieć i być przygotowana a nie przeżyć szok na sali porodowej lub chwilę później.
Są różne przypadki i różni lekarze. Dlatego na tym nie oszczędzam. Myślę, że dalibysmy radę z mężem, a dziecko miałoby najlepsza możliwa opiekę ❤Ja jestem nosicielka zmutowanego genu, w domu mieszka z nami brat meza z porazeniem mózgowym, uwazam ze nie na wszystko mamy wplyw, znam dziewczynę ktorej lekarka powiedziała ze bedzie miala dziecko z zespolem downa i radzi usunac ciążę, robili te wszystkie testy i stwierdzili nie damy rady usunąć pokochamy, wiecie dziewczynka ma rok zdrowa jak ryba... A lekarka przyszła w dzien porodu ironicznie sie zasmiala i powiedziała "i co jednak zdrowa" ta sama która chciała usunąć ciążę
Tak, można poznać płećNo niby moze zobaczyc ale jest to ryzyko,u was to za takie pieniadze to bym robila.ja mysle ze jak po moim usg bedzie ok to odzaluje ta kase,no i mozna poznac plec odrazy podobno
Na to możesz się nie zgodzić.No wlasnie PAPPA mnie nie do konca przekonuje - te statystki
W razie gdyby test genetyczny wyszedl by zle, to tez wysylaja na aminopunkcje.
Miejmy jednak nadzieje, ze wszystko u wszystkich bedzie w normie
Ja bym się bała, że coś pójdzie nie tak w trakcie.
Zosię rodziłam mając 37 lat. Pappa wyszedł bardzo dobry, więc niekoniecznie ryzyko może podskoczyć.Mi pewnie przez wiek 36 lat to ryzyko podskoczy,w sumie to.jestem ciekawa co oni w tej krwi badaja do tego papa?
Teraz kosztuje 2450. Czasami jest promocja o ok 200 zł taniej.Spytałam na innej grupie dziewczyna robiła Nifty 2250 PLN
Mój mąż jak może to stara się być ze mną. Przy porodach spał większość czasu. Położna śmiała się, że jakiś taki mało pomocny. A jak rozwarcie bylo już na 8 lub więcej wkraczał do akcji, nadskakiwał, motywował, podtrzymywał i był zaciekawiony wszystkim. Pomagał jak tylko mógł.Widzisz, a u mnie jest w pakiecie (cwaniaczki) Mi zasadniczo mój też nie jest tam potrzebny, ale strasznie mi było wczoraj przykro, obserwując jego wielki wnerw i rozczarowanie, że nie mógł zobaczyć swojego maluszka To nie w porządku.
modesty
Chyba trochę przesadzasz. Oczywiście to Twoje zdanie i jak najbardziej szanuję, ale te dane to raczej na wyrost. A nasłuchać to się można różnych rzeczy tylko niekoniecznie tak delikatne kwestie omawiam tylko na podstawie właśnie tego nasłuchania.
Najzwyklej w świecie wolę wiedzieć i być przygotowana a nie przeżyć szok na sali porodowej lub chwilę później.
Ja tylko napisałam, dlaczego sama nie chcę wydać na niepotrzebne mi badanie tylu pieniędzy. Przedstawiłam własną motywację, czemu się nie zdecyduję.
Loli05
Moj tez byl przy mnie,mowie byl przy poczeciu niech bedzie i przy porodzie.nawet siku chyba nie byl przez 10 godzin.polozna kazala mu podawac mi caly czas rurke z gazem,a ja jej juz nie chcialam,i mnie denerwowal,bo pani kazala to wkladal!w koncu sobie gryzak z rurki zrobilam hahChyba trochę przesadzasz. Oczywiście to Twoje zdanie i jak najbardziej szanuję, ale te dane to raczej na wyrost. A nasłuchać to się można różnych rzeczy tylko niekoniecznie tak delikatne kwestie omawiam tylko na podstawie właśnie tego nasłuchania.
Są różne przypadki i różni lekarze. Dlatego na tym nie oszczędzam. Myślę, że dalibysmy radę z mężem, a dziecko miałoby najlepsza możliwa opiekę ❤
Tak, można poznać płeć
Na to możesz się nie zgodzić.
Ja bym się bała, że coś pójdzie nie tak w trakcie.
Zosię rodziłam mając 37 lat. Pappa wyszedł bardzo dobry, więc niekoniecznie ryzyko może podskoczyć.
Teraz kosztuje 2450. Czasami jest promocja o ok 200 zł taniej.
Mój mąż jak może to stara się być ze mną. Przy porodach spał większość czasu. Położna śmiała się, że jakiś taki mało pomocny. A jak rozwarcie bylo już na 8 lub więcej wkraczał do akcji, nadskakiwał, motywował, podtrzymywał i był zaciekawiony wszystkim. Pomagał jak tylko mógł.
P
pożegnanie
Gość
Jestescie odpowiedzialne za frytki, które nie wiem jeszcze jak zdobędę, bo ziemniaków nie będę obierać chcę takie ciepłe w papierkuMcdonald mcdonald mcdonald mcdonald...
Sory ale dzisiaj obsesja wjechała...
Monika2211
No i tak być powinno, jeśli rodzice naturalnie mają taką wolę. Tymczasem tatuś nie może nawet wejść z mamusią do lekarzaMoj tez byl przy mnie,mowie byl przy poczeciu niech bedzie i przy porodzie.nawet siku chyba nie byl przez 10 godzin.polozna kazala mu podawac mi caly czas rurke z gazem,a ja jej juz nie chcialam,i mnie denerwowal,bo pani kazala to wkladal!w koncu sobie gryzak z rurki zrobilam hah
magnolia1505
Dziewczyny akcje mogą się zdarzyć i na otwartym forum i prywatnym i na fb również. Przerabiałam już różne sytuacje, od wymyślonego raka i zbiórek założonych przez nas, po ściąganie ludzi za granicę a później nóż w plecach, az do podziału grupy na różne grupy i napuszczanie jednych na drugich. A byłam tylko w dwóch grupach także działo się :-) najlepiej jest tak, jak jest teraz. Tym bardziej, że się jeszcze dobrze nie znamy
reklama
Dorota991
Do mnie mówi podwójny mcroyal z frytkami... I właśnie tłumaczę, mężowi, że nie musi brać taksówki po dzisiejszym piwie z kolegami, tylko przyjadę i zjemy mcdonaldaJestescie odpowiedzialne za frytki, które nie wiem jeszcze jak zdobędę, bo ziemniaków nie będę obierać chcę takie ciepłe w papierku