reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

U mnie póki co -0,5 kg 😛 ale ja w sumie też cały czas trenuje, choć odkąd się dowiedziałam, że jestem w ciąży to przeszłam na delikatny trening, ale jednak 🤗
Ja zawsze przed @ czekoladę wcinałam, ale teraz @ nie było to i na czekoladę ochoty nie ma 🤷🏻‍♀️
Za to miałam taką śmieszna fazę, na pare dni przed zrobieniem testu ciagle wcinalam wegański smalczyk z ogórkiem kiszonym i ciagle miałam na to ochotę i już wtedy pomyślałam, że chyba coś jest na rzeczy, a potem faktycznie wyszły dwie kreski 😋 choć teraz mi już przeszło i właściwie nie mam ochoty na nic 🙈
A powiedz mi co ćwiczysz? Ja też musiałam zmienić treningi na spokojniejsze i dzisiaj pierwszy spokojny robiłam z Paula fitness i czegoś mi brakuje..

reklama
A powiedz mi co ćwiczysz? Ja też musiałam zmienić treningi na spokojniejsze i dzisiaj pierwszy spokojny robiłam z Paula fitness i czegoś mi brakuje..
Z Chodakowska - ale też już mi brakuje treningu dla fighterek 🙈🙈🙈 wcześniej też biegałam, ale aktualnie odpuściłam, nie chcę ryzykować 😉 generalnie z tego co wyczytałam, to w 1 trymestrze najlepsze są spacery, marszobiegi, pilates, joga, pływanie... ale to nuuuuda 🙈 dla mnie jak się pot ze mnie nie leje to nie trening 😂 no ale są priorytety...

Z Chodakowska - ale też już mi brakuje treningu dla fighterek 🙈🙈🙈 wcześniej też biegałam, ale aktualnie odpuściłam, nie chcę ryzykować 😉 generalnie z tego co wyczytałam, to w 1 trymestrze najlepsze są spacery, marszobiegi, pilates, joga, pływanie... ale to nuuuuda 🙈 dla mnie jak się pot ze mnie nie leje to nie trening 😂 no ale są priorytety...
Ja cwiczylam z Anka dziedzic no i teraz mega słabo wyglądają te treningi na I trymestr, a z kim obecnie ćwiczysz?(już w ciąży)

Z ta joga to ponoć też tak nie do końca w I trymestrze. Jak ktoś nie ćwiczył wcześniej i nie ma świadomości ciała to zalecana jest od II trymestru dopiero. Ja jutro mam nadzieje, ze wskoczę na mate coś porobić. Nie lubie ćwiczyć jak mąż jest w domu, jutro może pójdzie do pracy to będę miała chwile. Kiedyś wstawałam rano, pierwsza i ćwiczyłam, ale teraz nie mogę się z łóżka podnieść [emoji85] wstaje o 9 i prosto na fotel. Tam siedzę jeszcze ze 2h i dopiero mogę coś zrobić. Tragedia jaki spadek mocy mam. A niedługo do pracy

Z ta joga to ponoć też tak nie do końca w I trymestrze. Jak ktoś nie ćwiczył wcześniej i nie ma świadomości ciała to zalecana jest od II trymestru dopiero. Ja jutro mam nadzieje, ze wskoczę na mate coś porobić. Nie lubie ćwiczyć jak mąż jest w domu, jutro może pójdzie do pracy to będę miała chwile. Kiedyś wstawałam rano, pierwsza i ćwiczyłam, ale teraz nie mogę się z łóżka podnieść [emoji85] wstaje o 9 i prosto na fotel. Tam siedzę jeszcze ze 2h i dopiero mogę coś zrobić. Tragedia jaki spadek mocy mam. A niedługo do pracy
Dokładnie opisałaś cały dzisiejszy mój dzień 🤣jak mój był w połowie treningu to ja dalej siedziałam na krześle a mieliśmy razem zacząć 🤣ja na szczęście ćwiczę już długo więc tylko zwalniam tempo, u mnie gorzej z dieta idzie, a powiedzcie czy w dniach w których powinnyście mieć miesiączkę unikacie treningów i stosunku? Ja wczoraj powinnam dostać @ i wczoraj odpuściłam ale dzisiaj już normalnie..

Ja dziewczyny narazie żadnych mdłości itd w sumie w pierwszej, ciąży bardzo bardzo późno miałam mdłości trwały dwa tyg a w drugiej ciąży jeden poranek miałam taki ze mi niedobrze było a to, też jakoś tak później. Ja uwielbiam słodycze ciasteczka itd aa teraz w ciąży jakoś tak hmm mnie nie ciągnie, też byłam niedawno na weselu i troszkę tortu zjadłam i tyle z słodkiego, a jak, lody wnieśli to mężowi oddałam. Co do wagi to długo ważyłam 50 kg i wyglądałam jak chodząca anoreksja chciałam, tak bardzo przytyć ze przytyłam ale za bardzo ale 6 lat walczyłam by przytyć a tu nagle siup i 20kg + hmm w sumie nie wyglądam tak źle ale parę kg z brzuszka bym się pozbyła hehe szkoda że się tak nie da, ale dużo osób mi mówi że wyglądam zdrowiej niż wcześniej bo po drugiej ciazy to same kości, dlatego muszę się pilnować żeby więcej, nie tyć w sensie parę kg w ciąży mogę przytyć ale najlepiej żeby waga stała w miejscu a brzuszek rósł :) siostra tak ostatnio miała chudła w ciąży bo ograniczyła jedzenie dieta dla cukrzycy i ona stała w miejscu aa brzuszek rósł. W ciążach to ja 11kg przybierałam a terwz się boję.

Ja cwiczylam z Anka dziedzic no i teraz mega słabo wyglądają te treningi na I trymestr, a z kim obecnie ćwiczysz?(już w ciąży)
Też z Chodakowska, tylko łagodne treningi ;) powiedzmy, że przeszłam na wersje dla początkujących 🤪 trochę mnie wkurza, że nie mogę trenować na maxa, ale trzeba się poświecić 🙈

Dokładnie opisałaś cały dzisiejszy mój dzień 🤣jak mój był w połowie treningu to ja dalej siedziałam na krześle a mieliśmy razem zacząć 🤣ja na szczęście ćwiczę już długo więc tylko zwalniam tempo, u mnie gorzej z dieta idzie, a powiedzcie czy w dniach w których powinnyście mieć miesiączkę unikacie treningów i stosunku? Ja wczoraj powinnam dostać @ i wczoraj odpuściłam ale dzisiaj już normalnie..
No ja już jestem ponad tydz po spodziewanym @ i faktycznie pierwsze dni stosunki odpuściliśmy, ale trenowałam normalnie ;) a teraz już wszystko wróciło do normy i jest ok, choć mój mąż miał początkowo opory, czy można itp. 🤪

Też z Chodakowska, tylko łagodne treningi ;) powiedzmy, że przeszłam na wersje dla początkujących 🤪 trochę mnie wkurza, że nie mogę trenować na maxa, ale trzeba się poświecić 🙈
Aha, no ja właśnie tak chciałam też, ale czytałam że nie można przegrzać organizmu podczas treningu bo to plodu niedotlenia itd, nie wiem sama, najchętniej póki daje rade bym ćwiczyła normalnie oczywiście oprócz brzuszków i tym podobnym..

reklama
O wlasnie ja trenowalam glownie z heather robertson i blogilates, teraz przenioslam sie na zelazo i wlasnie skalpel, skalpel 2, slimfit, 50+ no i nie robie nic co moze sprzyjac pozniej rozejsciu miesni brzucha...
Mam 48kg i w obu ciazach tylam do 60kg

Do góry