reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Tak byłam spokojniejsza bo nie wykryło żadnej wady, no ale teraz to już sama nie wiem, wiek nam się mocno nie zmienił (2lata od pierwszej ciąży), pierwsza ciaza zdrowa, więc teraz mi szkoda trochę tych pieniędzy, tymbardziej że na usg może lekarz zobaczyć wadę po nosie czy przeziarnosc karkowa.. Nie wiem sama, a mam czas do soboty 🤣🤷🏼‍♀️
My tez dlugo sie zastanawialismy, ale chyba ze wzgledu na to, ze to pierwsza ciaza, chcemy go zrobic.
Oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze 100% pewnosci nikt mi nie da, ale mysle ze kombinacja USG z testem genetycznym jest w miare wiarygodna. Najbardziej boje sie trisomii 13 i 18😥

My tez dlugo sie zastanawialismy, ale chyba ze wzgledu na to, ze to pierwsza ciaza, chcemy go zrobic.
Oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze 100% pewnosci nikt mi nie da, ale mysle ze kombinacja USG z testem genetycznym jest w miare wiarygodna. Najbardziej boje sie trisomii 13 i 18😥
No pewnie jestem tego zdania że jeżeli ktoś chce mieć spokojniejsza głowę i go stać to lepiej zrobić i mieć spokojniejsza głowę, tymbardziej że pierwsza ciaza to taka że wszystko musi być pewne i wgl , a widzisz ja w drugiej już się zastanawiam 🤣🤷🏼‍♀️

Hej. Chciałam się przywitać :) termin na koniec kwietnia. Fajnie byłoby mieć "grupę wsparcia" ale jestem totalnie nie forumowa.. Może chciałbyś ie utworzyć zamknięta grupę na fb??

No to jak to z sumowac to z 400 tak jak u mnie bedzie.ja dla wlasnego spokoju bym zrobila,chociaz niby w uk jak robia ten papa i cos tam jest zle to tez kieruja na krew lub aminopunkcje.maz mowi ze po co to robic....sama nie wiem.jutro mam usg moze cos mi polska lekarka doradzi
No wlasnie PAPPA mnie nie do konca przekonuje - te statystki🙈
W razie gdyby test genetyczny wyszedl by zle, to tez wysylaja na aminopunkcje.
Miejmy jednak nadzieje, ze wszystko u wszystkich bedzie w normie :)

No pewnie jestem tego zdania że jeżeli ktoś chce mieć spokojniejsza głowę i go stać to lepiej zrobić i mieć spokojniejsza głowę, tymbardziej że pierwsza ciaza to taka że wszystko musi być pewne i wgl , a widzisz ja w drugiej już się zastanawiam 🤣🤷🏼‍♀️
Ja właśnie przy pierwszej ciąży zylam sobie blogo w spokoju bez stresu.
Ma coś jednak na rzeczy zdanie, ze im człowiek mniej wie tym lepiej śpi.
Wtedy jakos tak czlowiek nie miał czasu siedzieć w sieci i czytac tych internetow. Teraz jesteśmy tak zależni od sieci, ze glowa pelniejsza i tak prawdę mówiąc czasem się zastanawiam, po co nam to.
Lepsza byla niewiedza i żyło się spokojniej, a i ciążę człek lżej znosil.

reklama
Tak! Widze to tez po znajomych, ze w drugiej ciazy, przy drugim dziecku, sa po prostu bardziej wyluzowani :)

Do góry