reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Też chciałam dziś zrobić betę, bo akurat byłam na badaniach, ale nie chciałam świrować i nie zrobiłam 😔 ale kusiło bardzo. Trzymam kciuki za Twoja betę
Ja tez właśnie mówiłam sobie ze dotrwam do wizyty , będzie co będzie ale niw wytrzymałam ... teraz to czekanie na wyniki. Dziękuje , trzymaj kciuki przyda się ✊✊

reklama
Kurcze, z jednej strony bardzo sie tu wspieramy i czerpiemy dużo rozrywki czytając o swoich perypetiach, ale tez bywa bardzo przykro i nie myslalam, ze tak bede przezywać sytuacje każdej z nas😟 w pierwszej ciazy nie dość, ze byłam mniej świadoma to nie należałam do forum i głowa była jakaś spokojniejsza (i to pomimo braku objawów). Cieszyłam sie na ten tydzień pełen wizyt (m.in.moja czwartkowa), ale teraz płakać mi sie chce...

Jejku dziewczyny , prawie 10tydzien a mdłości coraz gorsze. Myślałam że teraz będzie z górki lżej ale jest coraz gorzej. Śniadania jadam koło południa a to nie zdrowo w ciąży ale nie potrafię inaczej bo jak zjem wcześniej go jest jeszcze gorzej z tymi mdłościami. Co wam pomaga ma mdłości? Co jecie na codzien ? Jakie macie posiłki?

Póki nie skonsultujesz się z lekarzem pij bardzo, bardzo dużo wody. To podstawa. Kup sobie również w aptece sok z żurawiny (taki bez cukru i żadnych dodatków). Ja dolewam go sobie do wody w butelce. Biorę też żurawit. Trzeba zakwaszać pH moczu dlatego dobrze też wciskać dużą ilość cytryny do picia.
Popieram. Ja też tak robię chociaż tego soku z żurawiny nie rozcieńczam. Nie mam zapalenia pęcherza ale czuję dyskomfort i coś nie tak mam z cewka moczową chyba (pieczenie). Badania moczu wyszly dobre i lekarz mowi ze skoro dobre to nic nie robimy. A ja się boję ze to jakoś zaszkodzi dziecku. Dziewczyny jak to jest? Czy jeśli wyniki dobre i nie idzie stan zapalny dalej do pęcherza i do nerek to czy dziecko jest bezpieczne? Chyba trochę je chroni pęcherz ciążowy? Dziewczyny, które już są mamami pomóżcie - miałyście jakieś problemy ze stanami zapalnymi w ciazy i dziecku nic nie groziło? Martwię się trochę.

Przykre, współczuję Ci :(
Ty już byłaś po 8 tygodniu, prawda? Myślisz żeby jeszcze skonsultować i potwierdzić u innego lekarza czy w szpitalu liczysz na weryfikację? W takim wieku ciąży jest szansa na samoistnie oczyszczenie czy musisz zabieg?
8+3 dokładnie dziś. Jestem pewna że dzidziuś się nie rozwija. Akurat zmieniłam lekarza na świetną P.doktor której wierze na słowo. A poza tym.... Wiem co widziałam na USG 😔😔😔😔😔😔😔😔
Niestety muszę mieć zabieg i strasznie się go boje 😭

reklama
Hej dziewczyny. Ja też niestety odchodzę. Mój dzidziuś od 2tyg. Przestał się rozwijać. Plamienia było spowodowane odklejajaca się kosmowka... Sztucznie podtrzymywany hormonami... Tydz. Temu w poradni k mówili że ciąża żyje. Jestem w szoku.. Trzymajcie się i sciskajcie nogi. To mój pierwszy raz. Nie wiem jak to przetrwam..
Przykro mi 💔💔💔
Ehh tyle dzisiaj wizyt, liczyłam na same dobre wieści, a tu smutek i stres coraz większy 😱

Do góry