reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

A dziewczyny, bo nie wiem czy było już pytanie jak się powtarzam to przepraszam ☺️ mówiłyście już w rodzinie i znajomych, że jesteście w ciąży czy czekacie do 12 tygodnia? :) pytam z ciekawości co o tym myślicie ☺️
U mnie wie Mój i wypeplał dwóm swoim najlepszym kumplom 😂. Reszta dowie się po 12 tyg. Bo dopiero 6t+3. Więc nie ma co się na razie chwalić.

reklama
Dobra dziewczny teraz podbije stawkę...
Sny zwykle bardzo dziwne, nie ogarniam ich, ALE potrafię mieć taki erotyczny, że przez sen mam orgazm 🙈🤭!!! Serio 🙊!
Budzi mnie to oczywiście i martwię się o Dzidzię❤. No ale nie mam jak tego powstrzymać....!
Nawet w filmach juz nie patrzę na takie sceny, bo potem mi sie coś śni 🙈🙈🙈.
Jezu dziewczyno. Ja ostatnio miałam taki sen, że mam orgazm 🤪 i budzę się z bólem brzucha, takim skurczem mówię o kuźwa może to mi się nie śniło tylko tak serio było haha 🤭🤣🤣 omg tak sie wystraszyłam tego skurczu.. 🤪

A dziewczyny, bo nie wiem czy było już pytanie jak się powtarzam to przepraszam ☺ mówiłyście już w rodzinie i znajomych, że jesteście w ciąży czy czekacie do 12 tygodnia? :) pytam z ciekawości co o tym myślicie ☺

Czytałam gdzieś podejście, że dobrze jest powiedzieć już od początku, bo nawet jak się straci ciążę to nie oznacza dla nas, że dziecka nie było, a otoczenie może nie zrozumieć skąd smutek, o co chodzi. Tak to też szacunek dla tej małej istotki. Moi bliscy dowiedzieli się w trakcie 5 i 6 tygodnia

Dziewczymy pytanie robicie sobie manicure albo pedicure lakierem? Mam ten top: killys bio utwardzacz baza i myślę czy przy otwartym oknie można pomalować najpierw top, lakier i top? 💅
Lekarka powiedziała, ze do 12 tygodnia nie wolno malować włosów. A co z paznokciami 🤔? Ponoć chodzi o zapachy.
Ja też farbowałam włosy w 5 tygodniu i hybrydę robię cały czas ;)
Polecam artykuł:
https://mamaginekolog.pl/piekna-w-ciazy-cz-1-wlosy/ i https://mamaginekolog.pl/manicure-hybrydowy-w-ciazy/

Do 12 tygodnia nie malować włosów? [emoji23] Skąd ona się urwała [emoji14] przecież teraz farby fryzjerskie nie mają praktycznie zapachu ;) i jeżeli chodzi o zapachy to nie o ich szkodliwość tylko o nadwrażliwość na zapachy kobiet w pierwszym trymestrze o mdłości z tego powodu. Maluj nie rozgrzebuj :)
A te domowe farby sa mocniejsze chyba? Nie wiem użyła jakiegoś mądrego terminu lekarskiego, więc spokojnie poczekam.
Mam ciemne włosy, więc odrosty mi nie grożą , lubię podkreślać kolor i skubance jakies siwulce sie zdarzają 😃😝.

reklama
wiem ze jak już usłyszę to serduszko to przestane tak świrować 😊😊😊 na razie to porażka 🤷🏻‍♀️🙄 jesteście na mnie tutaj skazane 😅😂😂
Mamuśka, bierz się w garść, bo przez kolano przełożę! Wszystko będzie dobrze. Twoje samopoczucie i Twoje nastawienie ma ogromny wpływ na rozwój wydarzeń. Tak więc głowa do góry, zagryź zęby i myśl pozytywnie! ❤

Co do wqrzających mężów.. ja swojego czasem mam ochotę gwoździami przybic do ściany za uszy, ale to tak, żeby każdy ruch sprawił mu ból, żeby wiedział, że nie może nawet oddechu złapać 🤣
Córka też potrafi dać mi w kość, szczegolnie rano przed szkołą i też mam wtedy mordercze myśli 🤣

A jeśli chodzi o jedzenie, to właśnie idę gotować jajka, bo mam ogromną ochotę na kanapkę z jajkiem i ketchupem 😍
A propo zachcianek, to jabłka wciągam kilogramami. A że dziś już wszystkie zjadłam, a sklepy zamknięte, to z rozpaczą dzwonilam do sąsiadki o choć 1 jabłko, bo normalnie bym umarła, gdybym go nie zjadla 🤦‍♀️

Do góry