reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Pewnie 6? Moj mial z 2lata i 4 m jak mu 6 wychodziły chyba boleśnie bo nie mógł gryzc ale nie płakał tak bardzo za to wszystkie wcześniejsze zeby plakal po nocach :)
Wiesz co musiałam aż wejść w neta na te zęby bo nie mialam pojęcia, 🤷🏼‍♀️😜z obrazka wynika że wychodzą mu 7albo 8 ale raczej dół więc 7,tak to wszystkie zęby ma i wgl nie było marudzenia gorączki czegokolwiek, a teraz cyrk na kółkach 🤷🏼‍♀️😱

Załączniki

• zeby_mleczne_kolejnosc.jpg
    zeby_mleczne_kolejnosc.jpg
    49,1 KB · Wyświetleń: 44
reklama
trochę mała przestaje w to wierzyć ... im więcej chodzę tym bardziej leci i boli brzuch ... nie mogę sobie pozwolić w tyg na leżenie ... nikt za mnie tego nie zrobi 🙄🥺
Spokojnie masz za da dni lekarza, nie poddawaj sie bo dziecko sie nie poddaje😉. Ja co prawda nie mam /jeszcze/dziecka,ale tez chodzę do roboty,brzuch czesto mnie boli,teraz np leze i pobolewa mnie całe podbrzusze. Moze tak musi byc i może tez nie oznacza to od razu katastrofy. Głowa do góry 🤗

Dziewczymy pytanie robicie sobie manicure albo pedicure lakierem? Mam ten top: killys bio utwardzacz baza i myślę czy przy otwartym oknie można pomalować najpierw top, lakier i top? 💅
Lekarka powiedziała, ze do 12 tygodnia nie wolno malować włosów. A co z paznokciami 🤔? Ponoć chodzi o zapachy.

trochę mała przestaje w to wierzyć ... im więcej chodzę tym bardziej leci i boli brzuch ... nie mogę sobie pozwolić w tyg na leżenie ... nikt za mnie tego nie zrobi 🙄🥺
Ja Ciebie rozumiem i trzymam kciuki. I też jak plamilam, to już później nawet nie jechałam na IP.... Brałam leki, i jeśli coś miałoby się stać - muszę przeżyć, bo zrobiłam wszystko co mogłam. U mnie się wyciszylo, za to chłopcy są chorzy i właśnie.. Nikt za mnie w nocy nie wstanie, nie poda leków, nie przytuli.. Trzymaj się a ja trzymam za Ciebie kciuki!

Dziewczymy pytanie robicie sobie manicure albo pedicure lakierem? Mam ten top: killys bio utwardzacz baza i myślę czy przy otwartym oknie można pomalować najpierw top, lakier i top? 💅
Lekarka powiedziała, ze do 12 tygodnia nie wolno malować włosów. A co z paznokciami 🤔? Ponoć chodzi o zapachy.
Zrobilam raz w 4tyg śmierdziało niemiłosiernie, teraz mam wesele robic nie bede ale nawet lakier zwykły śmierdzi w ciazy poronionej robilam na wesele i co paznokiec latalam nad kibelek nie chce truc tymi zapachami :) ale kiedys w ciąży z synem czytałam o zapachach i lekarz wypowiadal sie ze jesli mialby zapach np farby zaszkodzić dziecku to musialaby kobieta spędzić dzień nad wiaderkiem z farba z drugiej strony bliski przypadek kobiety ktora lakierowala podlogi w ciazy, chlopak ma teraz alergie na co mozliwe na wiosne niewiadomo czy od tego ale...

Zrobilam raz w 4tyg śmierdziało niemiłosiernie, teraz mam wesele robic nie bede ale nawet lakier zwykły śmierdzi w ciazy poronionej robilam na wesele i co paznokiec latalam nad kibelek nie chce truc tymi zapachami :) ale kiedys w ciąży z synem czytałam o zapachach i lekarz wypowiadal sie ze jesli mialby zapach np farby zaszkodzić dziecku to musialaby kobieta spędzić dzień nad wiaderkiem z farba z drugiej strony bliski przypadek kobiety ktora lakierowala podlogi w ciazy, chlopak ma teraz alergie na co mozliwe na wiosne niewiadomo czy od tego ale...
Dzięki, w sumie myślałam tylko o pedicure, ale i tak już pogoda na kryrte buty, najgorsze, ze trzeba zmyć poprzednie a zmywacz wali 🤪.

9
mam luteinę i duphaston 😉 teraz kazał mi brać po dwójna dawkę 🙈 tak bardzo bym chciała wytrzymać te dwa dni 🥺 ale jak mi sam powiedział przez tel ... na nic nie mamy wpływu 😓
Tak to prawda mi lekarz napoczatku ciazy powiedział luteina to nie superglue który poskleja jak cos bedzie nie tak... Nie mamy na nic wplywu możemy tylko wierzyć ze bedzie dobrze
A moze to jakis krwiaczek?

Powiem Wam ze mówicie o tych bolach brzucha mnie to brzuch nie boli tak ogólnie tylko jak dluzej pochodzę a tak to powiem Wam ze nie czuję żadnego ciągnięcia boleści ale z Usg wynikalo ze wszystko rosnie ładnie chyba ze za wcześnie na bole

Ja robię hybryde ale zapachów nie czuje wcale 😜

reklama
Do góry