reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

I jeszcze zawsze tak mam że żołądek jakiś taki męczący i do południa muszę w siebie wciskać jedzenie mimo że jestem okropnie glodna a po południu to już jem prawie xo godzina 🙈

reklama
Hej witam się 10+0 tc hmm piersi nie bolą, ale jestem ciągle zmęczona, co do jedzenia to miałam ochotę ostatnio na gyros i co zrobiłam ale jadłam go niechętnie. Co do seksu to libido od poczatku ciąży 0... Nigdy tak nie miałam zawsze to ja męża zachęcałam haha ale były już zbliżenia dwa razy ale czuję taki dyskomfort. Co do snów to śnią mi się głupoty ale nic wspólnego z ciąża albo nie śni mi się nic.

Trochę mi ulżyło, że nie tylko ja taka wiecznie zmęczona jestem i mój mąż z tych co kompletnie niewyrozumiali są...mnie mój już do szału doprowadza i czekam z niecierpliwością na jutro jak wreszcie pojedzie do pracy i będę miała święty spokój, bo teraz na L4 z dupą w domu siedział i mu chyba odwala z tego powodu i dzień w dzień musi mnie z równowagi wyprowadzić z samego rana 😡😡😡
Moj niby rozumie moje samopoczucie ale humorki ma jakies i mu wszystko śmierdzi🤣🤣🤣

Zmuszam sie do wszystkiego do ugotowania obiadu, do sprzatania do wszystkiego dopiero o 19 przechodzi mi zgaga i jem cos ze smakiem 😁

Hejka, mi się cały czas śni usg 🤪 byłam dziś w nocy na jednym i powiedzieli matko jak szybko się rozwija ta ciąża jaki na piękny kręgosłup 🤭🤭 i powiedziała proszę przyjść za 5 miesięcy 🤪🤣🤣🤣
A wczoraj śniła mi się córka! Moja piękna, zdrowa i wymarzona córka😁😁
Czy wy też macie takie dobre sny? Ja czasem miewam złe, ale nie związane z ciąża bardziej, że ktoś mnie goni albo coś 😁
Ja też miewam ostatnio dużo znów związanych z ciążą 🙃 dzisiaj całą noc śniło mi się usg genetyczne, oczywiście w negatywny sposób, że były bardzo złe wyniki 🤷🏻‍♀️ Przez to całą noc się stresowałam. Ja już odliczam dni do tego usg bo zwariuje. A to jeszcze 16 dni 😭

U mnie pojawiły się mdłości jakieś półtora tygodnia temu, ale teraz trochę ustały ale rano codziennie mam odruch wymiotny 🤢 piersi to czuję jakby miały mi za chwilę eksplodować ale za to mojemu mężowi się podobają bo urosły haha 😂 co do samopoczucia od dwóch dni jest ciutke lepiej, chociaż szybko się męczę i długo nie mogę nic porobić bo muszę za chwilę odpocząć, dobrze że to pierwsza ciąża, podziwiam Was dziewczyny, że dajecie radę z małymi dziećmi jeszcze silne kobietki 💪

@Lisia15 haha, też tak mam. Coś zrobię i zaraz musze usiąść, bo już się zmeczylam 🤪. Tylko biustonosz noszę taki sam. Jedyne co się zmieniło, to kształt biustu, rozmiar nie. I też mną szarpie, chociaż nie wymiotuję. Nie wiem co lepsze 😅
Haha dokładnie, już chyba wolałabym raz a porządnie zwymiotować a nie się człowiek męczy 😂 dobrze ze chodzi rano tylko, bo wcześniej to cały dzień mnie rzucało masakra 😂 ale im dalej tym lepiej podobno 😂

Haha dokładnie, już chyba wolałabym raz a porządnie zwymiotować a nie się człowiek męczy 😂 dobrze ze chodzi rano tylko, bo wcześniej to cały dzień mnie rzucało masakra 😂 ale im dalej tym lepiej podobno 😂
Tez się tego trzymam. W pierwszej ciazy z blizniakami szarpnelo mną tylko raz (!). A niby hormony szaleją bardziej. Byle do przodu...

Hej dziewczyny. Ja tak narzekałam na mdłości, a tu wczoraj jakoś tak dziwnie, bo prawie nie miałam. I sie zaczęło... wpieprzanie dosłownie😱 duży obiad, potem baton, potem jeszcze cos, aż w końcu o 20 zrobiłam sobie pitę (w miare zdrowa, bo indyk z patelni grillowej, warzywa, sos z jogurtu i ziół prowansalskich, a chlebek pita z lidla o dziwo dobry ma skład). No i godz.21 zrobiłam kolejna🤦‍♀️ Spac poszłam ok.1, wiec minely 4 godziny od ostatniego posiłku, ale jednak wieczorem do by nie było to trawienie zupełnie inne i było mi okropnie niedobrze, zgaga i myslalam, ze zwymiotuje😜 dziś tez za bardzo nie mam mdłości, ale jestem okropnie senna. Boje sie tylko, ze znowu bede żarła, a nie chce dużo przytyć...

reklama
Czytałam zaległości a nie mogę teraz znaleźć ostatnio któraś pisała o buleczkach z serkiem i pomidorem i tak mnie naszło 😅bułek nie mam za to chleb i swoje pomidorki i wiecie co ?kurcze dobre 😄🙈

Do góry