reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Doskonale!!! Super ze masz juz receptę, teraz pozostaje sprawdzać! Cieszę się że udało Ci się tego dopilnować!!🥰
Dobrze, że zadzwoniłam do rodzinnej, mówiąc jej, jak wygląda sytuacja. Sama była w takim szoku, że przez kilka sekund normalnie słów jej zabrakło aż w końcu powiedziała, że to niedorzeczne 🤷‍♀️
Całe szczęście, że ona ze mną zawsze jak z jajeczkiem i zawsze mogę na nią liczyć. Już raz 16 lat temu uratowała mi życie i tylko dzięki niej żyję. Anioł lekarz. Naprawdę.

reklama
Dziewczyny, dostałam od innego lekarza bez związku z ciąża morfologię krwi do zrobienia. Wyszły dwa wskaźniki poniżej normy, świadczą niby o lekkim niedoborze żelaza. On mi tam napisał, że nie ma potrzeby konsultacji, bo nie ma to wpływu na dolegliwość z jaką u niego byłam.

Myślicie że wystarczy gin spytać czy mam suplementować żelazo? Rodzinnego właściwie jeszcze nie mam, nie wiem nawet jak się wybiera w luxmedzie. :D chyba w końcu się wybiorę bo ogółem mam od dziecka często siniaki i też dość często mi leciała krew z nosa przy zmęczeniu i nie tylko. Myślicie że to może mieć związek z tym żelazem?
Krew z nosa i siniaki to prawdopodobnie niska krzepliwosc krwi mozna zrobić badanie
Niedobor zelaza moze powodowac zmęczenie i ospanie jeśli jest niewiele poniżej normy mozesz naturalnie podnieść go buraczki, kaszanka, szpinak i poczytaj co tam jeszcze

Ostatnia edycja:
Krew z nosa i siniaki to niska krzepliwosc krwi mozna zrobić badanie
Niedobor zelaza moze powodowac zmęczenie i ospanie jeśli jest niewiele poniżej normy mozesz naturalnie podnieść go buraczki, kaszanka, szpinak i poczytaj co tam jeszcze

W sensie badanie konkretne na niską krzepliwość czy to już z wyników morfologii wynika?

Daj znać po USG 😊
Bylam wszystko jest jak najbardziej w porządku! Dzidzia rośnie ❤ dziś 30,7mm, dokładnie 10+0. FHR 174. Zmierzyła mi tą grubość mięśnia macicy i jest to 8,9mm! ❤

A Dziewczyny przyszła poduszka-walek, ma 170cm długości 😃. Fajne to, w końcu kupiłam na allegro.

Załączniki

• 20200904_190319.jpg
    20200904_190319.jpg
    2,4 MB · Wyświetleń: 56
reklama
Do góry