reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
@modesty polecam jeszcze Matkę Boską Matemblewską :)

Ktoś się pytał co na swędzenie, ale nie mogę znaleźć kto :/ Więc mój gin na jakiś czas zmienił mi luteinę na podjęzykową i zalecił do mycia PlivaFem F, bo mówi, że do końca 1 trymestru żadnych maści nie można za bardzo stosować :/
Ja pytalam :) chyba poprosze o inna bo ona jak trochę wypływa to jakby sproszkowana i podrażnia :( kiedyś mialam takie globulki inne trochę to byly ok a ta to jakaś porazka...
Wiecie ze ja w 5m ciazy z synem mialam taki brzuch ze ludzie za nic w swiecie nie chcieli uwierzyc ze rodze za 4m i mysleli ze zmyślamy uwierzyli dopiero jak urodziłam no ale 30 kilo plus teraz na szczęście jestem lzejsza o 10 kg od wagi poczatkowej w tamtej ciazy i 0.5kg na plus muszę jakos pilnowac tego zeby nie przybrać tak ogromnie

Ja z córką 10, ale to każdy sie śmiał, że chyba w uszach, bo nie było widać. A brzuch mi się zaokrąglił dopiero w 6. Zawsze chciałam mieć ładny większy brzuszek 😍 no ale co będzie to będzie. Najważniejsze, żeby poszlo bez komplikacji i zdrowie było 😍
Dokładnie 😁. U mnie potem ten brzuchor było widać, bo ogólnie przytyłam tylko w tej części ciała i później było już problematycznie 😅. Chwilę po porodzie bardzo spadlam z wagi (terror laktacyjny.. Właśnie tego się boję. Jeden chłopiec wiecznie płakał i to była wina mojego mleka oczywiście... Bo się nazarlam.. I tak jadłam tylko obiad z gotowanego mięsa i piłam wodę.. Okazało się, że mały po 2tyg.mial martwicze zapalenie jelit) jak ich później rozdzielili między szpitale oddalone o 100km to mleko zaniklo :(. Jak już wróciliśmy do domu to nadrobilam te 10kg z hakiem. Druga ciąże zaczynam z tą samą waga :)

No hej 😁😁😁
Ja dziś się czuje rewelacyjnie ☺ w końcu mam ochotę na coś słodkiego 😁 😉 wcinam krówki 🙈🤷🏻‍♀️🤣 jak maluchy chodzą do szkoły to tak mi dni uciekają ze masakra 😊 ale zauważyłam ze nie mogę za bardzo szaleć ze sprzątaniem itd bo od razu brzuch boli 🥺
Moj dzis 2 dzien w przedszkolu i mam zamiar wysprzątac przez najblizszy czas dom na picus glancus bo z nim nic nie zrobie😁😁😁😁😁😁 mam nadzieję ze mi dopisze samopoczucie

No hej 😁😁😁
Ja dziś się czuje rewelacyjnie ☺ w końcu mam ochotę na coś słodkiego 😁 😉 wcinam krówki 🙈🤷🏻‍♀️🤣 jak maluchy chodzą do szkoły to tak mi dni uciekają ze masakra 😊 ale zauważyłam ze nie mogę za bardzo szaleć ze sprzątaniem itd bo od razu brzuch boli 🥺
Mnie tak na herbate wzięło, że szok. Tak mi się zachciało, że ze szkoły od małej to biegłam, żeby zrobić sobie herbatę 🤣 dobrze, że mam blisko 🤣
Mnie na owoce strasznie ciąga, jak przy młodej. Myślę, że córka mi się zapowiada 😍

My z chłopem myśleliśmy na początku nim trafiłam do lelarza, że może to bliźniaki skoro już widac, że los zwróci nam choć 1 w gratisie za te stracone. Ale to jednak ciąża pojedyncza.
W ubrania jednak dalej wchodzę, więc źle nie jest, ale spodnie w domu rozpinać już muszę, żeby było luźniej 🤣
Mój też ciągle pyta czy dwóch nie ma, że lekarz nie dopatrzył się może. Bo przecież fajnie by tak było bliźniaki i od razu parka 🤪😍 Se wymyślił hahaha

Dokładnie 😁. U mnie potem ten brzuchor było widać, bo ogólnie przytyłam tylko w tej części ciała i później było już problematycznie 😅. Chwilę po porodzie bardzo spadlam z wagi (terror laktacyjny.. Właśnie tego się boję. Jeden chłopiec wiecznie płakał i to była wina mojego mleka oczywiście... Bo się nazarlam.. I tak jadłam tylko obiad z gotowanego mięsa i piłam wodę.. Okazało się, że mały po 2tyg.mial martwicze zapalenie jelit) jak ich później rozdzielili między szpitale oddalone o 100km to mleko zaniklo :(. Jak już wróciliśmy do domu to nadrobilam te 10kg z hakiem. Druga ciąże zaczynam z tą samą waga :)
Mnie mała tak doiła. Z wagi spadłam 15 kg w niecałe 2 tygodnie. Byłam jak cień normalnie. Tyle że ona naprawdę wisiała na mnie 24/7. Była tak gruba, że miała 3 szyje, 4 uda, itd 🤣

reklama
Do góry