reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Patti, no właśnie przy glukozie jest chyba napisane na czczo - tak przynajmniej mówi tłumacz 😄 Ale do 10:50 to ja raczej też bym nie wytrzymała z tym na czczo 🤣
Haha, nie to znaczy nie na czczo, tam gdzie na czczo to jest na czerwono napisane 🤣no ale dziwnie sama wątpiłam

Załączniki

• 15990320698194429509127887895549.jpg
    15990320698194429509127887895549.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 45
Hej laski.Dzis juz nie mam mdlosci,tylko ssanie w brzuchu,skonczylam 8 tydzien i tak jakos rowno 2 tygodnie mialam mdlosci i teraz nic....troszke mnie to martwi,ostatnio zarodek sie zatrzymal w 8 tygodniu.Nie mam tez wilczego glodu i jakis zachcianek,w ktorym wy tygodniu jestescie ze macie ten wilczy apetyt?

Hej dziś mam 9+3 tc i wizyte hmm ciekawe czy mi usg zrobi czy tylko da skierowanie na prenatalne i dowidzenia, tsh mi spadło z 3.010 na 2,240 a dodam że zanim badania zrobiłam to brałam, tabletki na tarczycę dwa dni, wszystkie badania też ok. U nas pogoda jest okropna 12 stopni i ciagle pada i tak już od weekendu nic tylko spać. Dzieci w przedszkolu/szkole to chyba sie pójdę drzemnac przed wizytą a mam na 13.

Chciałabym wstać o tej porze ze względu na zachciankę, a nie z przymusu, bo dziecko ma do szkoły i stary do pracy 😐
Ale też się na jadłam 🤣
Mój codziennie kupuje ser, co by w razie czego dzidziuś miał co jeść 🙈😂 najgorsze jest to , że uwielbiam naleśniki, krokiety pod każda postacią. W sklepie slinilam się do szyby z krokietem z pieczarka. Zrobiłam w domu ugryzlam i 🤑🤑🤑🤑🤑🤑
Oo bym zupę pieczarkowa dziś zgotowała 🤩oko taka ze świeżą natka pietruszki MMM , myślicie że mogę zrobić taką na rosole z niedzieli (bo dziś środa) czy lepiej wylać ten rosół 🙈
Jemy, mamy podobne smaki, ja na wytrawne 🙂 nalesniki, krokiety kocham, pieczarkowa tez 😍.
A jakie wy badania robicie? Ja też idę robic i nawet cukier mam i jest napisane że nie muszę być na czczo?
@Patii_666 obowiązkowo cukier na czczo! Inaczej jak to stwierdza? Hcv, hiv toxo nie trzeba byc na czczo, ale cukier zawsze 😃, zatem trzymaj sie do tej 10:50 i wez coś do torebki do iedzenia. Ja tak zrobilam ciasto drożdżowe i kefir ma ulicy jadlam czekając na taxi 🤣.
te wszystkie infekcje czyli toxo, różyczka, kiła, HIV, HCV, HBs, CMV, oraz ogólne czyli morfologia, cukier, alloprzeciwciała, tsh. Ja mam zapisane że robiąc cukier musze być na czczo 12h
12 h 😱 to trzeba isc spać by wytrzymać i będzie tak ze budzę sie o 5:30 i mnie ssie 🤪.

reklama
Hej laski.Dzis juz nie mam mdlosci,tylko ssanie w brzuchu,skonczylam 8 tydzien i tak jakos rowno 2 tygodnie mialam mdlosci i teraz nic....troszke mnie to martwi,ostatnio zarodek sie zatrzymal w 8 tygodniu.Nie mam tez wilczego glodu i jakis zachcianek,w ktorym wy tygodniu jestescie ze macie ten wilczy apetyt?
Hej. Ja np. Mam okrutne torsje 😅. Szarpie mną od 4tc ale nie wymiotuję. Nie mam wilczego apetytu ani zachcianek, ale w pierwszej ciąży też nie miałam. Tzn. O dziwo w obydwu ciazach smakowały mi borówki amerykańskie ale nie tak, że dałabym się za nie pokroić. Piersi też raz bolą raz nie, więc spokojnie 😊. Ja bym wszystko dała żeby tych torsji nie mieć wraz ze wszystkimi odglosami. Czy to w sklepie, w domu w aucie jak jadę 😅. Spokojnie. Będzie dobrze 😘

Do góry