reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Hej laski.Dzis juz nie mam mdlosci,tylko ssanie w brzuchu,skonczylam 8 tydzien i tak jakos rowno 2 tygodnie mialam mdlosci i teraz nic....troszke mnie to martwi,ostatnio zarodek sie zatrzymal w 8 tygodniu.Nie mam tez wilczego glodu i jakis zachcianek,w ktorym wy tygodniu jestescie ze macie ten wilczy apetyt?
Ja mam 9+2 i nie mam wilczego glodu wręcz odwrotnie, ciężko mi jeść, wczoraj zjadłam tylko rano jajecznicę, potem frytki w zoo, i jak wróciłam to wstyd się przyznać ale zupkę chińska 😱wszystko mnie odrzuca jak pomyślę, mam nadzieję że to zaraz się skończy... Ja kupuje warzywa z przyzwyczajenia a tylko staremu na talerz nakladam a mój pusty 🤣🤣

reklama
Hej laski.Dzis juz nie mam mdlosci,tylko ssanie w brzuchu,skonczylam 8 tydzien i tak jakos rowno 2 tygodnie mialam mdlosci i teraz nic....troszke mnie to martwi,ostatnio zarodek sie zatrzymal w 8 tygodniu.Nie mam tez wilczego glodu i jakis zachcianek,w ktorym wy tygodniu jestescie ze macie ten wilczy apetyt?
ja wilczego to wcale nie mam ... jedzenie wpycham ... nic mi nie wchodzi 🤭🤭 co ma być to i tak będzie .... po co zamartwiać się na zapas ?

Ja oprócz większej potrzeby na sen i obolałych piersi nie mam praktycznie, żadnych innych objawów. Czasem kilka razy w zeszłym tygodniu mnie zemdlilo i to tyle. Bez głodu i zachcianek. Leciutko ciągnie brzuch. Byłam w poniedziałek na usg i wszystko w porządku. Więc każdy przechodzi inaczej. Kiedy masz kolejne usg żeby się uspokoić?

Edit wg usg jest 7+4, wg Om 7+5

Co Ty ja mam dni w których nic nie mam ani mdłości ani wzdęć, ani senności, zatwm bądź spokojna, bo wszystko jest OK 🤗.
Dziś ssanie i idę na II śniadanie platki owsiane namoczone z mlekiem i miodem 😋!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jemy, mamy podobne smaki, ja na wytrawne 🙂 nalesniki, krokiety kocham, pieczarkowa tez 😍.

@Patii_666 obowiązkowo cukier na czczo! Inaczej jak to stwierdza? Hcv, hiv toxo nie trzeba byc na czczo, ale cukier zawsze 😃, zatem trzymaj sie do tej 10:50 i wez coś do torebki do iedzenia. Ja tak zrobilam ciasto drożdżowe i kefir ma ulicy jadlam czekając na taxi 🤣.

12 h 😱 to trzeba isc spać by wytrzymać i będzie tak ze budzę sie o 5:30 i mnie ssie 🤪.
Właśnie czytałam o tym, oni mają inny schemat aż sama jestem zdziwiona

Poziom cukru we krwi - nie badaj na czczo (około półtorej do dwóch godzin po posiłku, kiedy we krwi jest najwięcej cukru):

• Poniżej 7,8 mmol / l - brak cukrzycy
  • Między 7,8 a 11 mmol / l - brak możliwości oceny
  • Powyżej 11 mmol / l - cukrzyca
  • 😱

Tez mam dziś 8+3😉
Mdłości mam codziennie od kilku tygodni, każdy poranek jest mega ciężki😐 wstaje i juz mi jest niedobrze, a cos zjesc trzeba. Wiec walcze z tymi Mdłościami i jakoś jem. Dodatkowo tak jak w 1 ciazy odrzuciło mnie od oliwek (a teraz tydzień grecki w lidlu i tyle różnych rodzajów było...😜), kawy, herbaty, wiec pije tylko wode. I mam w sumie ochotę na świeże soki, wiec zastanawiam sie nad wyciskarka wolnoobrotowa. Szkoda mi dać dużo kasy, w lidlu jest za 250. Czy któraś z Was może ma albo ktoś ze znajomych?

reklama
Który masz tydzień? Wiesz ja też mam mniejsze objawy. Cały weekend sprawdzałam piersi bo przestawaly boleć, A dziś i brzuch i plecy troszkę bolały. Dziś był by termin @ i wróciły. Mdłości nie miałam, niestety mam mały apetyt, nie smakują mi potrawy za które wcześniej dalabym się pociąć. Objawy są, znikają, wiem że nam trudno jest jak coś znika i pojawia się od razu panika. Musimy myśleć pozytywnie, bo nasze maluszki to wszystko czuja 😍
Ja też się czuje lepiej niż wcześniej, ale to mnie akurat uspokaja ze juz brzuch za bardzo nie boli :) Czasem macam sobie piersi czy wciąż bolą :)

Do góry