reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny rozmawiałam dzisiaj z lekarzem, nie ma przeciwwskazań do lotu samolotem na początku ciąży 😃 nie ma żadnych dowodów naukowych przemawiających za tym, że lot, szczególnie na krótkiej trasie ma jakikolwiek negatywny wpływ na ciąże. Także odetchnęłam z ulgą. 😊 🌴🌴🌴
Na pierwsza wizytę ginekologiczną mam dopiero zgłosić się za miesiąc, a wcześniej zrobić badania krwi i moczu. ;)

A jak tam u was? Jak samopoczucie dzisiaj?😊

Dopiero za miesiąc? To późno. Ja już w przyszłym tygodniu idę a do końca sierpnia jeszcze będę miała drugą wizytę. W Polsce tak czy gdzieś za granicą mieszkasz?

Dopiero za miesiąc? To późno. Ja już w przyszłym tygodniu idę a do końca sierpnia jeszcze będę miała drugą wizytę. W Polsce tak czy gdzieś za granicą mieszkasz?
W Polsce 😋 też mnie trochę zdziwiło, że tak późno ale Pani doktor tak zadecydowała, że wcześniej nie ma sensu 🤷🏻‍♀️ No to cóż, pójdę za miesiąc skoro tak zaleciła 😋

Za miesiąc to będzie mój 9 tc. Może wyszła z założenia, że dopiero wtedy będzie coś widać, sama nie wiem 😋

A wy już teraz macie wizyty?

W Polsce 😋 też mnie trochę zdziwiło, że tak późno ale Pani doktor tak zadecydowała, że wcześniej nie ma sensu 🤷🏻‍♀️ No to cóż, pójdę za miesiąc skoro tak zaleciła 😋

Za miesiąc to będzie mój 9 tc. Może wyszła z założenia, że dopiero wtedy będzie coś widać, sama nie wiem 😋

A wy już teraz macie wizyty?

Ważne, by do końca 10tc była pierwsza wizyta. Ale wiadomo, że mało która ciężarna jest w stanie tyle czekać. Większość chodzi na serduszko czyli 7-8tc a niektóre nawet wcześniej, bo chcą wiedzieć, czy jest pęcherzyk i czy w dobrym miejscu, albo potrzebują zwolnienia z pracy.
Ale jeśli masz tyle cierpliwości, to spokojnie możesz czekać do tego 9tc. :)

Ważne, by do końca 10tc była pierwsza wizyta. Ale wiadomo, że mało która ciężarna jest w stanie tyle czekać. Większość chodzi na serduszko czyli 7-8tc a niektóre nawet wcześniej, bo chcą wiedzieć, czy jest pęcherzyk i czy w dobrym miejscu, albo potrzebują zwolnienia z pracy.
Ale jeśli masz tyle cierpliwości, to spokojnie możesz czekać do tego 9tc. :)
To moja pierwsza ciąża, także ja się na tym nie znam 😂 choć osobiście też wolałabym pójść wcześniej 🤷🏻‍♀️ U mnie jest tez ten problem z wyjazdem do Grecji, bo mimo że niby nie ma obowiazkowo narzuconej kwarantanny, to placówka medyczna do której należę (prywatna), zaleca wizyty dopiero 10 dni powrocie i zreszta ta Pani doktor z która miałam dzisiaj konsultacje telefoniczna, wpisała mi to w system, ze będę za granica i ze dopiero 10 dni po się mogę zgłosić 😋 także nie wiem czy to tylko o to chodzi czy generalnie wychodzi z takiego założenia, ze dopiero jest sens wizyty w minimum 9tc . 🤷🏻‍♀️ No trudno, poczekam 😂

Hej. Dostalam wyniki tsh mam na poziomie 2.16 niby w normie dla I trymestru. Po drodze kupiłam malinki. Wciągnęłam wszystkie sama, uwielbiam :-D
Za chwilę będziemy mieli gości, zrobiłam rano chałkę. Mniam mniam :-) staram się nie jest za dużo słodyczy, bo ogólnie moja dieta wcześniej opierała się głównie na słodyczach. Wiem, że to bardzo źle, ale najłatwiej było chwycić batonika i zapić kawą :-( odbilo sie to wszystko na wynikach. Teraz staram się pilnować i jeśli już chcę zjeść coś słodkiego, to to co sama zrobię.

Ja na wizytę idę 19 sierpnia, będzie to chyba 8+0 jak dobrze pamiętam. Do położnej mam się zgłosić w 10-12tyg a później w 12 tyg to główne usg będzie

Hej. Dostalam wyniki tsh mam na poziomie 2.16 niby w normie dla I trymestru. Po drodze kupiłam malinki. Wciągnęłam wszystkie sama, uwielbiam :-D
Za chwilę będziemy mieli gości, zrobiłam rano chałkę. Mniam mniam :-) staram się nie jest za dużo słodyczy, bo ogólnie moja dieta wcześniej opierała się głównie na słodyczach. Wiem, że to bardzo źle, ale najłatwiej było chwycić batonika i zapić kawą :-( odbilo sie to wszystko na wynikach. Teraz staram się pilnować i jeśli już chcę zjeść coś słodkiego, to to co sama zrobię.

Ja na wizytę idę 19 sierpnia, będzie to chyba 8+0 jak dobrze pamiętam. Do położnej mam się zgłosić w 10-12tyg a później w 12 tyg to główne usg będzie
a mieszkasz w Polsce? Pierwszy raz słyszę żeby do położnej się udac, nie kojarzę żeby moje koleżanki szly

Dziewczyny sprawdzałyście chiński kalendarz???

Pytanie do dziewczyn, które już mają dzieci - sprawdziło się wam? 😋 mojej siostrze i dwóm przyjaciółkom się sprawdziło.
U mnie pokazuje dziewczynka i bardzo bym chciała żeby tak zostało 🤩
Tak, sprawdziło się u mnie dwa razy

reklama
Do góry