reklama
agrafka07
Fanka BB :)
Dziewczyny rozmawiałam dzisiaj z lekarzem, nie ma przeciwwskazań do lotu samolotem na początku ciąży nie ma żadnych dowodów naukowych przemawiających za tym, że lot, szczególnie na krótkiej trasie ma jakikolwiek negatywny wpływ na ciąże. Także odetchnęłam z ulgą.
Na pierwsza wizytę ginekologiczną mam dopiero zgłosić się za miesiąc, a wcześniej zrobić badania krwi i moczu.
A jak tam u was? Jak samopoczucie dzisiaj?
Dopiero za miesiąc? To późno. Ja już w przyszłym tygodniu idę a do końca sierpnia jeszcze będę miała drugą wizytę. W Polsce tak czy gdzieś za granicą mieszkasz?
Oleczqa002
W Polsce też mnie trochę zdziwiło, że tak późno ale Pani doktor tak zadecydowała, że wcześniej nie ma sensu No to cóż, pójdę za miesiąc skoro tak zaleciłaDopiero za miesiąc? To późno. Ja już w przyszłym tygodniu idę a do końca sierpnia jeszcze będę miała drugą wizytę. W Polsce tak czy gdzieś za granicą mieszkasz?
Za miesiąc to będzie mój 9 tc. Może wyszła z założenia, że dopiero wtedy będzie coś widać, sama nie wiem
A wy już teraz macie wizyty?
agrafka07
W Polsce też mnie trochę zdziwiło, że tak późno ale Pani doktor tak zadecydowała, że wcześniej nie ma sensu No to cóż, pójdę za miesiąc skoro tak zaleciła
Za miesiąc to będzie mój 9 tc. Może wyszła z założenia, że dopiero wtedy będzie coś widać, sama nie wiem
A wy już teraz macie wizyty?
Ważne, by do końca 10tc była pierwsza wizyta. Ale wiadomo, że mało która ciężarna jest w stanie tyle czekać. Większość chodzi na serduszko czyli 7-8tc a niektóre nawet wcześniej, bo chcą wiedzieć, czy jest pęcherzyk i czy w dobrym miejscu, albo potrzebują zwolnienia z pracy.
Ale jeśli masz tyle cierpliwości, to spokojnie możesz czekać do tego 9tc.
Oleczqa002
To moja pierwsza ciąża, także ja się na tym nie znam choć osobiście też wolałabym pójść wcześniej U mnie jest tez ten problem z wyjazdem do Grecji, bo mimo że niby nie ma obowiazkowo narzuconej kwarantanny, to placówka medyczna do której należę (prywatna), zaleca wizyty dopiero 10 dni powrocie i zreszta ta Pani doktor z która miałam dzisiaj konsultacje telefoniczna, wpisała mi to w system, ze będę za granica i ze dopiero 10 dni po się mogę zgłosić także nie wiem czy to tylko o to chodzi czy generalnie wychodzi z takiego założenia, ze dopiero jest sens wizyty w minimum 9tc . No trudno, poczekamWażne, by do końca 10tc była pierwsza wizyta. Ale wiadomo, że mało która ciężarna jest w stanie tyle czekać. Większość chodzi na serduszko czyli 7-8tc a niektóre nawet wcześniej, bo chcą wiedzieć, czy jest pęcherzyk i czy w dobrym miejscu, albo potrzebują zwolnienia z pracy.
Ale jeśli masz tyle cierpliwości, to spokojnie możesz czekać do tego 9tc.
magnolia1505
Hej. Dostalam wyniki tsh mam na poziomie 2.16 niby w normie dla I trymestru. Po drodze kupiłam malinki. Wciągnęłam wszystkie sama, uwielbiam
Za chwilę będziemy mieli gości, zrobiłam rano chałkę. Mniam mniam :-) staram się nie jest za dużo słodyczy, bo ogólnie moja dieta wcześniej opierała się głównie na słodyczach. Wiem, że to bardzo źle, ale najłatwiej było chwycić batonika i zapić kawą :-( odbilo sie to wszystko na wynikach. Teraz staram się pilnować i jeśli już chcę zjeść coś słodkiego, to to co sama zrobię.
Ja na wizytę idę 19 sierpnia, będzie to chyba 8+0 jak dobrze pamiętam. Do położnej mam się zgłosić w 10-12tyg a później w 12 tyg to główne usg będzie
Za chwilę będziemy mieli gości, zrobiłam rano chałkę. Mniam mniam :-) staram się nie jest za dużo słodyczy, bo ogólnie moja dieta wcześniej opierała się głównie na słodyczach. Wiem, że to bardzo źle, ale najłatwiej było chwycić batonika i zapić kawą :-( odbilo sie to wszystko na wynikach. Teraz staram się pilnować i jeśli już chcę zjeść coś słodkiego, to to co sama zrobię.
Ja na wizytę idę 19 sierpnia, będzie to chyba 8+0 jak dobrze pamiętam. Do położnej mam się zgłosić w 10-12tyg a później w 12 tyg to główne usg będzie
a mieszkasz w Polsce? Pierwszy raz słyszę żeby do położnej się udac, nie kojarzę żeby moje koleżanki szlyHej. Dostalam wyniki tsh mam na poziomie 2.16 niby w normie dla I trymestru. Po drodze kupiłam malinki. Wciągnęłam wszystkie sama, uwielbiam
Mooni89
Tak, sprawdziło się u mnie dwa razyDziewczyny sprawdzałyście chiński kalendarz???
Chiński kalendarz płci. Wylicz płeć dziecka
Sprawdź chiński kalendarz płci od Mamotoja.pl i dowiedz się, kiedy jest najlepszy czas na poczęcie chłopca, a kiedy dziewczynki! Czy to działa? Sprawdź!mamotoja.pl
Pytanie do dziewczyn, które już mają dzieci - sprawdziło się wam? mojej siostrze i dwóm przyjaciółkom się sprawdziło.
U mnie pokazuje dziewczynka i bardzo bym chciała żeby tak zostało
Kingazet92
Tak, ale jakiś bladzioch...właśnie wracam z bety, jeszcze dzisiaj będzie wynik i wszystko się wyjaśniKinga zrobiłaś test?
reklama
Mooni89
Tak, tak, teraz jest taki obowiązek, moja szwagierka co chwilę dreptała do położnej ale pod koniec ciąży, nie na początkua mieszkasz w Polsce? Pierwszy raz słyszę żeby do położnej się udac, nie kojarzę żeby moje koleżanki szly