reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Oo, witam kolezanke 😁 jedziemy na jednym wózku, pierwsze dzieci listopadowe, drugie będą kwietniowe i problem szyjkowy. Z Zosią kiedy Ci się zaczęła skracać?
Oooo, no heeej 😘 zaczęła mi się skracać w 23 t.c. ale leżałam i potem już było nieźle. Nawet termin mamy blisko siebie ☺ a Szymek z którego?

5+2 Według apki jednak owulacja była wcześniej o kilka dni więc zobaczymy co będzie widać
Super, ja też dzisiaj na 16.10 tylko ja już 7+6 więc albo będzie wszystko albo nic [emoji12] a ty który tydzień? U mnie mdłości jakby się uspokajały ale wczoraj na wieczór jak kot wymiotowalam ale to chyba przez torta.., [emoji1787]

A wiesz, że to może być i to? Rano dziś aplikator że mną nie współpracował.
Racja, raz to nic złego i już przestaje marudzić, będzie dobrze 🥰

Hej też uzywam luteiny i rano przy aplikowaniu też coś nie tak i chyba se tam tym aplikatorem musiałam po ściance przejechać i też miałam jednorazowa brązowa plamkę na wkładce obserwowałam się bo to było w środę i potem, czysto, poczytałam ulotkę i tam, piszę że kobiety w ciąży powinny nie używać aplikatora tylko palcem wkładać i od tamtej pory używam palca i nie mam takich sytuacji :)

Hmm u, mnie rano jest ok potem po 11 bierze mnie takie spanie masakra, no i muszę jeść lekkie dania salatka jakieś zupy bo normalnie rolada kluski wczoraj nie umiałam zjeść... Dania mięsne sosy normalnie bleee odrzuciło mnie... Ostatnio weszłam do biedronki i mówiłam mężowi co tak tu śmierdzi cebula ale tak strasznie że myślałam że wyjdę aa mąż mówił że nic tu nie śmierdzi. Dziś rano, pojechałam, dopiero odebrać wyniki z czwartku bo, normalnie tak mi się nie chciało jechać tam znów i czekać w tej, kolejce No ale na wizytę w środę potrzebuje więc się zmusiłam.

Hmm u, mnie rano jest ok potem po 11 bierze mnie takie spanie masakra, no i muszę jeść lekkie dania salatka jakieś zupy bo normalnie rolada kluski wczoraj nie umiałam zjeść... Dania mięsne sosy normalnie bleee odrzuciło mnie... Ostatnio weszłam do biedronki i mówiłam mężowi co tak tu śmierdzi cebula ale tak strasznie że myślałam że wyjdę aa mąż mówił że nic tu nie śmierdzi. Dziś rano, pojechałam, dopiero odebrać wyniki z czwartku bo, normalnie tak mi się nie chciało jechać tam znów i czekać w tej, kolejce No ale na wizytę w środę potrzebuje więc się zmusiłam.
a ja kolejny raz zero dolegliwości. Na początku zeszłego tygodnia miałam mdłości, odbijało mi się a teraz weekend spokój. I jak zwykle myśli, że może już po wszystkim. A jeść mogę wszystko niestety, nie ogranicza mnie nic i to nie wróży dobrze mojej wadze. 😕

Hej dziewczyny. Obudziłam sie o 9:30, ale zamiast wypoczęta to wymęczona! Baaardzo realnie śniło mi sie, ze jestem na wywołaniu porodu, czekam na skurcze, co chwile mnie ktos bada i w ogóle kosmos. I sie obudziłam z jakimś takim niepokojem co to będzie, bo po 1 porodzie mam takie sobie doświadczenia... nie straszę, chodzi mi bardziej o moje psychiczne rozbicie z wtedy😜

reklama
Oooo, no heeej 😘 zaczęła mi się skracać w 23 t.c. ale leżałam i potem już było nieźle. Nawet termin mamy blisko siebie ☺ a Szymek z którego?
Ja lezałam od 26tc. Mam nadzieje ze sytuacja się wcześniej nie powtórzy, bo przy Szymku nie wyleże. Z 16listopada jest :)

Współczuje wszystkim pracującym. Dolegliwości początkowe są okropne. Ja wczoraj nie mogłam patrzeć na jedzenie i przez cały dzień zjadłam talerz rosołu i dwa ciasteczka. Dzisiaj dopiero wstałam z łóżka. Syn skakał po mnie, jeździł autkami a ja jednym okiem spałam :/

Do góry