reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Hej. Nie odzywałam się jakiś czas, ale czytałam was codziennie. Tydzień temu wróciłam do pracy po urlopie i powiem wam że nawet dobrze mi się pracuje,czas szybko leci z tym że około 16 jestem mega senna, a jak docieram do domu robię obowiązkowa drzemkę. Mdłości trochę się pojawiają ale nieszczególnie często się jest ok. Tylko zapachy mi przeszkadzają. Nie mogę wysiedzieć w nowym mieszkaniu bo mi nowe meble strasznie śmierdzą. Nie wiem jak wytrzymam jak się przeprowadzimy [emoji23].

Dzisiaj miałam pierwsza wizyte, a jest już 8 + 3 tc [emoji57]. Z kropka wszystko ok, długość 2cm czyli USG zgadza się z obecnym TC. Serduszko biło, widziałam nawet zalążki nóżek i rączek [emoji7]. Niestety nie dostalam zdjęcia na pamiątkę bo a aparacie usg zabrakło papieru i zdążył wydrukować tylko jedno zdjęcie które dołożył do dokumentacji. Kolejna wizyta za wda tygodnie, z wynikami badań.

Trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty [emoji110][emoji110]

reklama
Po wizycie jestem.
Piękny pęcherzyk na 8mm, wiek wg usg 5+3, a więc o 3 więcej niż z OM. Nie widać (jeszcze) zarodka. Kontrola za 2 tygodnie. Zwariuję do tego czasu.
Przy Maćku i Zośce zarodki były widoczne w 6t, więc pospieszyłam się.
Przewidywany termin 24 kwietnia.
Mam skierowanie na badania, również prenatalne, więc lekarz jest dobrej myśli. Co sądzicie?
Kurdę, za wcześnie poszłam i teraz będę miała skopane 2 tygodnie.
Zdjęcie nie jest wyraźne, bo ręce mi się trzęsą.

Załączniki

• IMG_20200824_111706.jpg
    IMG_20200824_111706.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 48
Po wizycie jestem.
Piękny pęcherzyk na 8mm, wiek wg usg 5+3, a więc o 3 więcej niż z OM. Nie widać (jeszcze) zarodka. Kontrola za 2 tygodnie. Zwariuję do tego czasu.
Mam skierowanie na badania, również prenatalne, więc lekarz jest dobrej myśli. Co sądzicie?
no ja tez mam teraz taki tydzień 😉 i czekam jeszcze dwa żeby zobaczyć od razu serduszko 🙃🙂 będziemy czekać razem ja tobie towarzystwa do trzymam 😅😅😅😉

Po wizycie jestem.
Ja również musze wytrztmac 2.5 tygodnia, również na usg bylo widac tylko pecherzyk i jakim maly zarys zarodka tez zwariuje😵😵😵😵 najchętniej bym sobie kupila usg do domu i robila codziennie 🤣🤣🤣🤣🤣
Chcialabym sie nie przejmować, zawsze byc dobrej mysli, myśleć ze nic zlego sie nie wydarzy i poprostu byc w ciąży, ciężko jest tak... Codziennie myśli sa wokół ciazy, maz moj niby nie myśli a ciagle o tym wspomina a ja sie o niego martwie bo gdyby cos poszlo nie tak (ale wszystko pójdzie tak) to by znow tego nie przeżył, trzeba wierzyc ze bedzie dobrze i nie zamartwiać sie całe 9 miesiecy chodz to takie ciezkie

Po wizycie jestem.
Miałam tak samo. Poszłam za wcześnie (planowo miałam isc tydzień pozniej, ale poszłam jakos właśnie w 5+3, bo plamilam w tym dniu i chciałam skontrolować) i był tylko pęcherzyk. Lekarz kazał mi sie zgłosić na szczęście tydzień pozniej, a nie 2, bo bym zwariowała. Plamienia mi sie utrzymywały, ale juz o tym pisałam, wiec szlam jak na ścięcie, a tu pieeekne serduszko😍 czułam, ze cos sie rozwija, bo jak leżę to czuje balonik pod ręka, macica sie powiększa z każdym dniem. No ale wiadomo, bałam sie pustego pęcherzyka, wiec wiem co czujesz... Głowa do góry! Z tego co widzę to chyba połowa z nas przy pierwszej wizycie miała tylko pęcherzyk i potem stres. Podstawa to znaleźć sobie jakies zajęcie, żeby jak najmniej myślec😉

reklama
Do góry