reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
U nas to różnie, nie tylko do spania. A zasypia czasem sama?
Tak bo magia dzieje się w żłobku i u babci ze potrafi zasnac. W domu tylko cycek lub wózek i na spacer, ostatnio zasnęła mężowi na bajkach bo wcześniej to masakra byla.... Smoczka nigdy nie miala, z butelki nic nigdy nie chciala

ja też mam tyłozgięcie i rzeczywiście ból przenosi się na plecy 😕 kilkanaście lat temu lekarka powiedziała mi, że przez to będę mieć problemy z zajściem w ciążę... gdyby wiedziała, że od pierwszego razu się uda.
Ja też mam tyłozgięcie i żadnych takich dolegliwości. Myślałam, że to daje jakieś objawy przy miesiączce, ale przy ciąży się już prostuje wraz ze wzrostem macicy i płodu i już wtedy nie ma znaczenia jaki był układ macicy wcześniej ;) no ja dwa razy zaszłam za pierwszym podejściem🙈 więc teoria jakby się nie sprawdza 😜

Tak bo magia dzieje się w żłobku i u babci ze potrafi zasnac. W domu tylko cycek lub wózek i na spacer, ostatnio zasnęła mężowi na bajkach bo wcześniej to masakra byla.... Smoczka nigdy nie miala, z butelki nic nigdy nie chciala
Haha, jakbym czytała o nas :D u nas też tylko cycek albo wózek, też nigdy nie miała butelki, smoczka przez krótką chwilę. No ale z tatusiem zasypia oczywiście wzorowo 😅 także wózek nas ratuje po odstawieniu.

Klinika Alfamedica, a pani dr. Szpera-Goździewicz :)
Oj tak, to prawda, co piszesz, że nie każdy lekarz ginekolog robi usg prenatalne. Na blogu mamaginekolog jest chyba nawet link z listą lekarzy w Polsce, którzy są po specjalnym kursie potwierdzającym takie uprawnienia. Ale zwykły ginekolog zazwyczaj odsyła pacjentki do takiego specjalisty. A przynajmniej powinien...

Ja też mam tyłozgięcie i żadnych takich dolegliwości. Myślałam, że to daje jakieś objawy przy miesiączce, ale przy ciąży się już prostuje wraz ze wzrostem macicy i płodu i już wtedy nie ma znaczenia jaki był układ macicy wcześniej ;) no ja dwa razy zaszłam za pierwszym podejściem🙈 więc teoria jakby się nie sprawdza 😜
Bo te teorie dotyczące problemów z zajściem w ciąże u tyłozgiętych chyba nigdy nie zostały potwierdzone. Dawniej uważano, że tyłozgięcie jest anomalią. Teraz wiadomo, że to kwestia naszej urody 😄 Co do objawów to jak zwykle, różnie bywa u różnych kobiet ;) Ja niestety zawsze cierpiałam podczas miesiączki przez bóle z krzyża i inne mało fajne dolegliwości, takie jak biegunki...

reklama
Do góry